Danusiu ,dziś przywiozłam dużo ściętego berberysu Admiration - takiej wielkości jak szczepki bukszanu- młode nie za miękkie ale też nie zdrewniałe. Jak mam je doprowadzić do rozmnożenia? Czy tak jak bukszpany?
Narazie włożyłam je do wody i czekają bo jutro się nimi zajmę.
Poczytaj kilka postów wstecz, jak ja polecę konkretny nawóz, to kto inny oczywiście poleci całkiem inny nawóz, sam sobie wybierz cokolwiek, aby tylko było do trawnika. No i azot żeby zawierało bo trawnikowi brakuje na pewno azotu. Nie jest soczyście zielony.
Wertykulacji nie rób. Podlewaj po nawozie. Nie psikać topsinem skoro to robiłeś dopiero co.
Nierównomierne nawożenie, nierównomierne podlewanie, nierównomiernie żyzna gleba, nierównomiernie przepuszczalna gleba.. jeden z tych powodów albo wszystkie naraz.
Jeśli nasz mocodawca chce żebyś robił coś niezgodnego z Twoim poczuciem dobrej roboty, nie rób tego. Pomimo tego, że na piśmie, gdy będą go odwiedzali znajomi, powie że to ty zrobiłeś, a nie wspomni, że on tak chciał. Raz odmówiliśmy niezgodnego ze sztuką zrobienia "połowicznego" nawadniania, tańszego, czyli co drugi zraszacz... a kto by potem tłumaczył, wykonawca chciał zrobić dobrze,,, ale ja się uparłem i zrobiliśmy źle.
O to chodzi żeby nie dać się i pokazać że jesteś profesjonalistą. Takie jest moje zdanie.
Ta, o której teraz mówię, to nowa strona firmowa nasza, robi się i podobno ma być bardzo nowoczesna, jakiej nie uświadczysz na polskich stronkach a nawet i za granicami ... bojam się czy będzie mi się podobała ale na pewno, tak myślę.
Potem som jeszcze inne niespodzianki, o wiele bardziej ważne, zawodowe, ale o tym w swoim czasie Tak być musi.