Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Tess"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:19, 07 sie 2015

Do góry
No, dobrze ze sprawdziłam, co tez Miłka zakupiła, bo miałam podejrzenia, że rośliny
Szałwie czy lawendy? 16:16, 07 sie 2015
Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Dzień Dobry!
A mnie Tess powiedziała, że Ty nie masz ani jednej hortensji. Prawda to czy fałsz?

Piękny ogród.
Świetna babcia.

I awatar do mnie przemawia - bardzo ogrodowy!

przyleciałam po to samo

niesamowite co sie tu wyprawia
W Gąszczu u Tess 16:16, 07 sie 2015

Do góry
Agnieszko z Jurajskiego - dziękuję

Mirelko, dzielisz, kiedy uznasz, że są za duże. Albo kiedy potrzebujesz więcej, bo koncepcja się zmieniła albo na rabatke nową potrzebujez.
Ja mam krótko trawy, miskant tylko jeden dzieliłam. Carexy szybko przyrastają, więc te dzielę w zasadzie co roku.
Okrawanie nożem na pewno jest dobrym rozwiązaniem dla carexów. Miscanty tez można tak próbować, ale jednak lepiej dzielić z dużym korzeniem.
A dlaczego nikt Ci nie pomoże?
W Gąszczu u Tess 16:01, 07 sie 2015

Do góry
Tess napisał(a)

A będzie tam miała cień? No niby budleję masz wielką.
Dzieli się wszystkie z w/w.
Trawy dzieli się wiosną. Rzeczywiście karpy miskantów są wielkie. Trzeba się namęczyć czasem, by je wykopać. A dzielić trzeba nożem a jak wielka karpa, to i siekiera się nada

Tak, pod Budleją jest cień. To co mogę sadzić?

No to mnie zasmuciłaś z trawami. Sama pewnie nie dam rady i nikt mi nie pomoże . Nie wiem co robić? Może już w przyszłym roku bez wykopywania obetnę nożem i tak co rok, żeby nie wykopywać.
Nic nie wiem o dzieleniu traw.
A co ile lat się je dzieli? Po czym poznam, że już dzielić?
W Gąszczu u Tess 15:51, 07 sie 2015

Do góry
nie usuwaj, instruktażowo je potraktujmy - mój wielki tak kiedyś własnie wyglądał

Problem w tym, Miła, że ja nie znam odpowiedzi na to pytanie. Po prostu nie pamiętam, jak wyglądał mój (czyli jakiej był wysokości) w wieku czterech lat. Może w domu pooglądam stare zdjęcia rodzinne, to mi coś się rozjaśni.
Twoim zdaniem zbyt wolno rosną?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:47, 07 sie 2015

Do góry
Wcale niedługo. Ja też jestem trzy lata na O. i nadal dwie rabatki są nieurządzone, a większość do przeróbki. Czyli - jesteś w normie Wprawdzie u mnie te przeróbki wydają się mniej rewolucyjne, niż u Ciebie, ale ja mam mniej roślin.
W Gąszczu u Tess 15:44, 07 sie 2015

Do góry
Tess napisał(a)

Miła, więcej to łagodne określenie jest Ja prawie wcale nie miałam roślin, bo prawie cały ogród zajmowały wielkie tuje.

No pamiętam, jeden wielki gąszcz był, teraz o wiele lepiej;bo i rosliny i światło Tess zerknij na moje nutkajskie, czy na 4 lata one małe czy duże?
bo jak widzę twój, zaraz o moich myślę
foto za chwilę usunę; oba były tej samej wielkości, a teraz jeden większy

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:36, 07 sie 2015

Do góry
No masz tych odmian i gatunków taką różnorodność, że można by z nich z pięć ogrodów zrobić i każdy byłby inny.
Lubię go takim, jaki jest, za tę rozmaitość właśnie, ale koncepcję ograniczenia pochwalam
A będziesz miała siłę i determinację by wybrać pomiędzy tym, co ma zostać, a co odejść?
Szałwie czy lawendy? 15:30, 07 sie 2015

Do góry
Skarżypyta!

AgaeM napisał(a)
Jezowek nigdy nie lubilam. Hortensje rozwazam. Troche nie mam miejsca na nie. Choc bardzo lubie.

Aga, muszę wyjaśnić, żebyś nie myślała, że jakieś złe zamiary miałam.
Wzięło się to stąd:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/5730-kolorowa-piaskownica?page=40
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:28, 07 sie 2015

Do góry
A u mnie rozplenice się nie wysiewają. Chyba, że wszystkie wypieliłam, bo to dość prawdopodobne.
Minimalizm w znaczeniu minimalizm, czy ograniczenie gatunków? Bo minimalizm to i mnie się nie widzi w tym ogrodzie.
Szałwie czy lawendy? 15:28, 07 sie 2015

Do góry
Dzień Dobry!
A mnie Tess powiedziała, że Ty nie masz ani jednej hortensji. Prawda to czy fałsz?

Piękny ogród.
Świetna babcia.

I awatar do mnie przemawia - bardzo ogrodowy!
MIKRO ogród 2.0 - czyli szewc bez butów chodzi 15:26, 07 sie 2015

Do góry
a ten clematis to musi być niebieski? Do białej czy różowej róży?
Bo dziewczyny mają przecudną Pincess Dianę, ale ona rózowa jest http://www.zszp.pl/?id=207&rco=Clematis%20'Princess%20Diana'&lang=1

Folia na spód? No nie. A jak duży ten warzywnik? Gdzie go masz, bo zupełnie nie w temacie jestem. I dlaczego chcesz go wykładać w środku? Nic nie wiem, przybliż temat.
MIKRO ogród 2.0 - czyli szewc bez butów chodzi 15:15, 07 sie 2015

Do góry
Tess - dzięki wielkie za info, śliczny ten powojnik (na ślicznej rabatce, he, he) i kusi mnie, ale musi się jednak piąć bo ma wrastać w różę na ogrodzeniu, a ja mu w tym pomagać nie będę bo róża kłuje skubana

A doradź no mi kobieto z tym warzywnikiem - czym go wyłożyć w środku, bo kupiłam folię zwyklą budowlaną, ale teraz sama sobie strzeliłam w kolano, bo ostatnio wymyśliłam, że jednak to zły pomysł, bo będzie się przy folii więcej wody zbierać niż jakbym np. wysypała cienką warstwę piachu między belką a ziemią...

Te płytki to ja poukładam różnie i zrobię foty byście mi doradzili, bo jest kilka koncepcji

Sebek - głodnemu chleb na myśli A ziemia jest goła, bo tam docelowo ma stać huśtawka, a po usunięciu siewek pomidorów jest szkółko-rozmnażalnik A pozostałe gołe placki wynikają z faktu, że akurat przycięłam szałwię i kocimiętkę, bo się panoszyły
W Gąszczu u Tess 15:08, 07 sie 2015

Do góry
popcorn napisał(a)
Dziekuje za info nt host Ze przezyja to chyba pewne, ale straszyc beda do jesieni? Pokazesz swoja pociachana na drobno plis?

Dlaczego straszyć? Moje stoją na baczność. Były na ostatnich zdjęciach, ale ich nie wypatrzyłaś. Te limonowe przed hortensjami.

Jak chcesz widok "od czoła", to zrobię w weekend. Tylko moje maja tam dość cienia.
W Gąszczu u Tess 15:05, 07 sie 2015

Do góry
Milka napisał(a)
Też się zachwycam twoją geometrią i też początki pamiętam, świetnie jest teraz i ile więcej roślin

Miła, więcej to łagodne określenie jest Ja prawie wcale nie miałam roślin, bo prawie cały ogród zajmowały wielkie tuje.
W Gąszczu u Tess 15:03, 07 sie 2015

Do góry
siakowa napisał(a)
drzwi koniecznie niebieski
https://www.google.pl/search?q=niebieskie+drzwi&biw=1920&bih=963&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAYQ_AUoAWoVChMIj6zj_v6WxwIV6WtyCh2apgLX

A wiesz, że ma na niebiesko pomalowany stół ogrodowy? Ale to stare, przedogrodowiskowe malowanie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies