Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Małej Mi 2017 22:49, 03 cze 2017

Do góry
Agania napisał(a)
Lata świetlne jestem spóźniona do Ciebie..ja nie wychodzę z czeluści chwastów...u Ciebie maki cudo...kofam je bardzo

Dołączam się do pytania Ani...ale czy zdążę na odpowiedź...nim zapomnę o co pytałam, chyba się wykreślę
Aniu całuję

anka_ napisał(a)

Aniu a czy jest róznica w ilości kwiatów i długości kwitnienia między tymi 'zwykłymi' a odmianowymi? I jak z szybkością rozrastania? Bo muszę dokupić jeszcze irysów nad staw i tak się zastanawiam czy iść w stronę tych odmianowych.

Odmianowe rozrastają się bardzo wolno. Reszta jest podobna... Japońskie maja ogromne kwiaty i kwitną później i są bardziej rzekomo kapryśne. Mam tylko dwa japońskie.. ale są cudne..kwitną miesiąc później.
Są iryski na pierwszym planie.. ale i tak oczy idą do piwonii .
Moja bajka 22:49, 03 cze 2017

Do góry
Chcę oglądać Twoje nogi, nogi, nogi, nogi...

już sama nie wiem czy pokazywałam, czy nie, ale nową różę wsadziłam jednak obok leszczyny, obok szpaleru The Fairy

paprocie w słońcu nabierają kolorków. Te paprocie - niestety nazwy nie znam.

Mirkowy ogród (początki) 22:48, 03 cze 2017

Do góry
Mirka napisał(a)
Dziś wreszcie posadziłam część trawek ,Jeżówki,Kocimiętkę i bordowe rudbekie. Bez pomocy ema nie dała bym rady bo bark odmawia posłuszeństwa
To są sadzonki z nasionek wysiewanych 15 luty.
Rozplenica Hameln,Moudry i Magesti.

ale plantacja
W Kruklandii 22:47, 03 cze 2017

Do góry
Juzia napisał(a)

jak fajnie z tej strony wygląda rabata a te różowe kwiatki to co ?

nasion białego łubinu mogę nazbierać, u mnie już kwitnie
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 22:46, 03 cze 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Słonko jutro wraca Ta czerwona azalia u Ciebie do złudzenia podobna do mojej

Może ta sama
Z powodu słonka - ławka poszła do cienia

I takie jeszcze
...uDany ogród 22:45, 03 cze 2017

Do góry
Maly_Bialy_Domek napisał(a)
No i co tu dodać do tych widoków? Dech zapierają

Basiu dziękuję
Dzisiaj miałam ciężki wieczór. Nowi właściciele z firmą remontową planowali zmiany w "moim" domu...
O matulu! Dobrze, że nie będę tego nigdy oglądać
Cóż... de gustibus non est disputandum...

Zakwitła tawuła Snowmoond

rabata w cieniu i półcieniu, co z bukszpanami? 22:44, 03 cze 2017

Do góry
dopiero teraz zobaczyłam ta poradę ( nie wiem dlaczego nie dostalam powiadomienia) , co do roślin to akurat to dzieło moich rodziców, niestety nie zostało to do końca przemyślane a teraz muszę się głowić, obecnie wygląda to tak jak na zdjęciach ( zlikwidowałam forsycje , bukszpany obcięłam i posadziłam funkie a przed bukspznami bergenie, planuje osadzić trawy, rodgersje i żurawki a środek właśnie tutaj może horetnsje...?

teraz zastanawiam co zasadzić w środku rabaty, temat przeniosłam do indywidalnych pytań, ale jeśli Państwo mają jakieś uwagi chętnie posłucham
Ogrod stewardessy 22:44, 03 cze 2017

Do góry
Witam. Kamcia nie tylko Niemcy sie lubuja. Przejrzyj ogrody na forum to zobaczysz jakie sa tutaj ogrody nawet na Slasku.
Ja tez nie mam nic sztucznego.
Roznimy sie tylko jednym, ze oni te ogrodki uprawiaja od dawna a w Polsce po komunke jak Polacy zaczeli wyjezdźac.

A teraz tawuły dzisiejsze wstawiam napisz czy zobaczylas i po tem usune z twojego watku. Mam dwa rodzaje tawul jesne cytrynowe nie pamietam nazwy ale to mozesz sprawdzic maja mnkensze listki i sa bardziej rozlozyste.
Te drugie goldy bursztyn maja ciut wieksze listki i rosna bardziej do gory. Kwitna na rozowo., jeszcze nie maja kwiatostanów wiec beda jeszcze wieksze.

To sa cytryny
Moja bajka 22:43, 03 cze 2017

Do góry
tu koncepcja mi się zmieniła i zamiast host i Żurawek dałam poziomki. Jest jagodnik to muszą być i poziomki .
W ogóle sporo ich nasadziłam ostatnio w różnych miejscach.,

pierwszy raz kwitną mi irysy.

piwonie dają czadu i en zapach, achhhhh... Szkoda, że zdjęcie do bani
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 22:43, 03 cze 2017

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Kasiu piękne i nastrojowe kąciki u Ciebie.Miło popatrzec.

Ciesze się Bogdziu, wziełam sobie Twoje rady do serca i więcej odpoczywam niż przesadzam... Tzn staram sie nie przesadzać więcej jak 2 roślinki dziennie - a to juz sukces

Ogród Małej Mi 2017 22:42, 03 cze 2017

Do góry
Madzenka napisał(a)
Pięknie kwieciście u Ciebie. Ciekawe gdzie te dalie poupychasz

Upchnęłam.. kilka taczek.. w szklarni zrobił się luz i nie muszę już podlewać 2 razy dziennie
Jedne transport .. a było kilka ..
Żywopłotki cisowe. 22:42, 03 cze 2017

Do góry
Anabell napisał(a)
Taka przesyłka z Gartenea dwa orliki białe zupełnie zgniłe.

Naprawdę to żenada, Szkoda czasu na zwrot paczki, stanie w kolejce na poczcie i jeszcze dołożyć.

Wcześniej e- mail nie odbierali, tel też nie odbierali.
Raz miałam rozmowę z szefem na infolinii, prosiłam ze względu na późną porę (koniec maja) o zwrot pieniędzy bo sadzenie roślin
to bezsens tak późno sadzić.

Obiecał zwrot całej sumy a paczkę i tak wyśle jako gratis, tylko zwrotu pieniędzy nie ma.
zamawiałam głównie dla kilku odmian dalii pomponowych pomarańczowych.

Pisałam reklamacje wstawiłam te zdjęcia, do dziś nie otrzymałam odp.

Chciałam przesyłkę w odpowiednim czasie, zdrowotność w/g norm, żadnych gratisów nie oczekuję, wystarczy zwykła uczciwość.

Dwa rozchodniki tyci maleńkie o śr. 4 cm.

Haniu zaglądałam do ciebie wczoraji tego co dostałaś nie widziałam.Masakra jakaś z tym co dostałaś.Ale wiesz powiem ci że ja z jedną osobą z O wymieniałam się roślinami.Wysłałam 5 stip w doniczkach a dostałam taki sam gnój jak ty ze szkółki.Też mi było przykro.
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 22:41, 03 cze 2017

Do góry
Rok 2016. Powstała kolejna rabata i ścieżki na jesień 2015. Po zimie przyszła pora na rośliny. Centralne miejsce zajęła magnolia, która miała być innej rabacie. Była kupowana na jesień w pąkach i miała być różowa 'Nigra', ale jak zakwitła to miała białe kwiaty z powycinanymi płatkami. Okazało się, że będzie wielkim drzewem i nie zmieści się tam gdzie planowałam. Powędrowała do "kamiennego kręgu" - tak nazwałam tą rabatę. Dodałam kule bukszpanowe, obwódki bukszpanowe i zaplanowałam wiele bylin, na które nie miała miejsca w ogrodzie. Pierwsze nasadzenia:

Ogrodowy song 22:41, 03 cze 2017

Do góry
Ogród Małej Mi 2017 22:41, 03 cze 2017

Do góry
yolka napisał(a)
Ta piwonia robi "szoł". Jest piękna. Dojrzewam do piwonii, tych ładnych, mam 3 "normalne"

Ta akurat jest normalna inaczej
A ja kocham wszystkie wariatki
Zrobiłam dziś z 30 zdjęć (padła bateria) i 25 to piwonia
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 22:39, 03 cze 2017

Do góry
abiko napisał(a)
Kasia azalie masz śliczne, uwielbiam te wysokie.
Faktycznie puścić Cię do szkółki

Głogi są cudowne, kocham je za kwiaty, ale są duże. Pewnie je ciąć można, jak Sylwia mi zaraz napisze

Pokaż swój len.. zakochałam się w tej lekkości.

Len pokazałam przy domku - malutki ale śliczny
Ja natomiast uwielbiam te maczki od Ciebie - znowu miejsce zmieniły i dostały koleżanki maczki do towarzystwa

Teraz ta część ogrodu tonie w czerwieniach
Rododendronowy ogród II. 22:39, 03 cze 2017

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Do glowy przychodzi mi Erato

Mieszko

lub Torrero

, na zdjeciu na przodzie torrero a z tyłu Nova Zembla dla porównania.

Erato jest jasny, Mieszko mam.... a Torrero mógłby pasować W wolenj chwili pooglądam Dzięki za typy
Moja bajka 22:38, 03 cze 2017

Do góry
fajnie podświetlony buczek

Było tak, ale zrobiłam małe przemeblowanko. Poupychałam hosty na boki i dosadziłam hortę ogrodową. Bardzo lubię połączenie rodków i hortensji ogrodowych, bo jak kończą spektakl rodki, to po chwili na scenę wkraczają cudowne hortensje .

teraz z hortką jest tak. I widzicie to malutkie miejsce na małe co nieco

Hortce Bobo zmiana miejsca zrobiła doskonale. Pięknie się zagęściła i nawet zakwitnie, a w zeszłym roku nie kwitła.
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 22:36, 03 cze 2017

Do góry
Agania napisał(a)

Słaba płeć już tak ma....idealnie pasuje jak wisienka na torcie

Dzięki Agatko
Nabroiłam jeszcze bardziej i nabyłam kilka citronelek do lasku żeby świecił
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 22:35, 03 cze 2017

Do góry
Katkak napisał(a)
Kasia od 4 lat jestem zakochana w Twoim ogrodzie bez względu na to, czy coś w nim kwitnie czy nie .

Kochana Ty moja, ten ogród nosi ślady Twojej miłości w ogromnej ilości detatali których mam od Ciebie
U nas dzień dziecka i kokonik
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies