Żeby nie było, że ja tylko ogród i remont. W garach też coś tam grzebię np powidła ze śliwowiśni
Ogórki też zakisiłam i zrobiłam ciut buraczkóww do słoików.
A w ogrodzie wyrosło mi takie coś? Liście trochę mniejsze niż brunera, przynajmniej narazie Wygląda nawet ładnie. Wyczytałam, że może to być lepiężnik różowy, ale to coś ma małe liście i napewno sam się wysiał?
Asia dopomóż proszę. Idzie do mnie paczka z Caradonną Compact. W jakich odstępach je sadzić? Ile średnicy mają? Czy taki plan sadzenia jest dobry? Fioletowym szałwię zaznaczyłam, tam 3 szt obok siebie w dwóch miejscach.
Przekonuję się, po raz kolejny, że buki to terminatory
Kto zna historię z moim pierwszym bukiem to wie, że 2 lata przeżył w uśpieniu, teraz ma już 4m wysokości.
A ostatnio karczownik mi podgryzał dwa kolejne i wiecznie wywracał. Ponieważ jakiś korzonek został to udało się im odbić z dołu, pomimo że wiele gałązek pobocznych wycięłam. Pierwszy ma dosłownie jednego zdrowego listka, drugi więcej.
Ufff…dokopałam się. Jakie odstępy tu dałaś? Masz tutaj szałwie z seslerią czy hakone? Przypominam co już kiedyś pisałam, że to dobry moment na wizytówkę Skąd ŚŚ i po ile? Kule tujowe?
Wiola, Aneta, a jak porozrzucać? Czyli z hakone nie robić obwódki? Podoba mi się wersja kul cisowych rożnych wielkości. Jak zerkam na dostępne miejsce to wcale nie ma go tak dużo - czy zmieści się więcej niż 3 cisy?
Będę też mieć na stanie Caradonnę Compact (idzie do mnie przesyłka z nimi, mają trafić na wąskie rabaty), w tych miejscach co z przodu dałam to myślałam o wersji Compact, a w środku o tej wyższej - zwykłej Caradonnie.
Wrzucam ponownie pusty plan.
Edit: poukładać tak jak u Nawigatorki?
Metasekwoja Hamlet's Broom, dokupilam sobie jeszcze cypryśnika błotnego szczepionego na kijku i kolumnowego Peve Minaret. Mam na nie warunki u siebie to czemu nie skorzystac, bardzo je lubie
Szukam jeszcze drzewka o nazwie Modrzewnik - niestety nie do dostania