Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "kalina"

Podmiejski ogródek 09:28, 15 wrz 2016

Do góry
Ooo, tak mi mów!
Kompozycja z bukszpanem super! I ta kępka naprawdę cały sezon taka ładna i zgrabna? Teraz dopiero faktycznie nabrałam na nie ochoty

Toszko, a tak między nami i szczerze. Jakbyś robiła dla siebie taką rabatkę, to co byś posadziła?
Warunki graniczne: miejsce nasłonecznione ale wystawa północna, szerokość 2 metry, długość 8 metrów. Plecki z robusty, z prawego boku jaśminowiec, z lewego kalina, w środku pusto i wolna amerykanka.
Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 17:11, 10 wrz 2016

Do góry
violka171 napisał(a)
Haniu mi sie tez bardzo podobaja i nie moglam wylukac co to jest,i na krotko przed Twoim wyslaniem paczuszki dotarlam do celu nazwy,bardzo sie ciesze ze je mam,wsadzilam w spokojniejszym miejscu bez tupotu malych stop hi hi,w korze gdzie bukszpany i inne cebulowe,Gobasiu milo ze zerkasz chodz nie zawsze piszesz Twoja cebulke wsadzilam juz w miejscu dla vipow czyli w rabacie z rozami i otrzymala nazwe Lilia-Gobasia

A tymczasem dwie brukselki jak Panny Mlode z welonem hi hi

A tu dla Was Kalina ,kwitnie chodz nie rozumiem tego ale niech bedzie,oczka cieszy i powracaja chwile wiosny

-Czemu posadzilś ją w donicy? Lilia Gobasia = nawet mi się podoba
Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 16:44, 10 wrz 2016

Do góry
Haniu mi sie tez bardzo podobaja i nie moglam wylukac co to jest,i na krotko przed Twoim wyslaniem paczuszki dotarlam do celu nazwy,bardzo sie ciesze ze je mam,wsadzilam w spokojniejszym miejscu bez tupotu malych stop hi hi,w korze gdzie bukszpany i inne cebulowe,Gobasiu milo ze zerkasz chodz nie zawsze piszesz Twoja cebulke wsadzilam juz w miejscu dla vipow czyli w rabacie z rozami i otrzymala nazwe Lilia-Gobasia

A tymczasem dwie brukselki jak Panny Mlode z welonem hi hi

A tu dla Was Kalina ,kwitnie chodz nie rozumiem tego ale niech bedzie,oczka cieszy i powracaja chwile wiosny

Moje małe wielkie marzenie 10:31, 06 wrz 2016

Do góry
Jeśli masz docelowe miejsce dla kalin to sadź jak najbardziej, Pamiętaj - lubią lekko kwaśno i na bogato, bo żarłoczne. Kalina to nie trawa
Ogród, mydło i powidło. 08:34, 02 wrz 2016

Do góry
Kasya napisał(a)
No fajny ten miskant i widzę ze liście raczej szerokie ?
A jaka kalina ?

Kalina Kilimandjaro ale zdjęć nie mam bo słabo wygląda - po posadzeniu ją kret/nornica podkopała, zanim się połapałam to już mocno ucierpiała i teraz zbiera się .
Ogród, mydło i powidło. 07:39, 02 wrz 2016

Do góry
No fajny ten miskant i widzę ze liście raczej szerokie ?
A jaka kalina ?
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 19:37, 01 wrz 2016

Do góry
Pluszakowa napisał(a)
Reniu polecaj zamówienie jeszcze nie złożone.

U mojej mamy taka sama kalina też w cieniu rośnie i ma się dobrze i ma ok 3m kwitnie co roku.

Madziu, nie wiem czego szukasz ale ... ja jestem zadowolona z:
- jeśli chodzi o obfitość kwitnienia ( w całym sezonie) to z Pastelli, Pomponelli, Rosarium Uetersen, Boniki, Bad Birnbach, White Cover, Anisade, Berstein Rose, Nostalgia, Florentina
- jeśli chodzi o zapach to przoduje Astrid Grafin von Hardenberg, Loise Odier, Zéphirine Drouhin, Anisade, Berstein Rose, Haritage, Minerwa

Np. można zestawić miniaturkę Bad Birnbach z parkową/pnacą Rosarium Uetersen ( ten sam odcień maliny) z Pastellą (rabatówka)

tu Bad Birnbach

Wilcza Góra 12:27, 01 wrz 2016

Do góry
Nett napisał(a)

Co to za krzew z czerwonymi kuleczkami?
to kalina koralowa "Compactum"
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 09:12, 31 sie 2016

Do góry
Reniu polecaj zamówienie jeszcze nie złożone.

U mojej mamy taka sama kalina też w cieniu rośnie i ma się dobrze i ma ok 3m kwitnie co roku.
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 08:24, 31 sie 2016

Do góry
Pluszakowa napisał(a)
Jak juz zrobisz tę listę to wrzuć ją może i ja upatrzę tam jeszcze jakiś typ.

Super że wyjazdy planujecie na zieleń to życie proszę machać Maji do kamery

Mogę ci coś polecić z tego co mam jeśli chcesz

Na pewno dokupię 2 szt White Cover to biała okrywowa , mam je i jestem z niej zadowolona .

Maja to bywa w dni dla profesjonalistów czyli dzisiaj i jutro. W sobotę jest dzień dla zwiedzających czyli dla nas .

Wiewiórki przychodzą do mnie na orzechy

zakwitła mi kalina sztywnolistna 100 % cienia.

Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 22:19, 30 sie 2016

Do góry
Wspominałam ze Kalina mi zwariowala i kwitnie drugi raz ale bardzo ubogo

Campanula,juz myslalm ze pojdzie na stracenie a tu prosze
ciekawe czy wytrzyma zimę

Lwia paszcza po zimie

a ta przyniosla mlodsza krasnalka,zdjecie przeklamuje jest ciemniejsza

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 21:24, 29 sie 2016

Do góry
Czytalam ze nie kupilas Kaliny ze sie pomylilas
Moja kalina chyba zwariowala,co prawda bardzo chytrze ale zakwitla jeszcze raz
Pszczelarnia 10:08, 29 sie 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Rewelacja.. ma się ochotę iść tam siną dal ... co masz pod brzozą posadzone?

Brzozowisko to 2 brzozy uratowane z powodzi, jarzębina z nieistniejącej wsi, trzmielina oskrzydlona, judaszowiec ('Forest Pansy' dzięki Justynie, kalina japońska ('Pink Sensation'od Justyny), rosa glauca od Dzidki, bez czarny ('Eve'):

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 22:03, 28 sie 2016

Do góry
Basilikum napisał(a)
i jeszcze troche musze pomarudzic

kupilam takie drzewko (krzaczek) i nie wiem co to jest, czyli jak kupowalam to iedzialam ale teraz okazalo sie, ze nie ma metki i nie wiem, paragonu tez nie mam

no i tu kupowalam kaline a chyba wzielam cos co stalo obok, mysle, ze to nie kalina a pecherznica hmmm

Pęcherznica na bank i chyba śliwowiśnia?
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 18:15, 28 sie 2016

Do góry
Basilikum napisał(a)

kupilam takie drzewko (krzaczek) i nie wiem co to jest, czyli jak kupowalam to iedzialam ale teraz okazalo sie, ze nie ma metki i nie wiem, paragonu tez nie mam

no i tu kupowalam kaline a chyba wzielam cos co stalo obok, mysle, ze to nie kalina a pecherznica hmmm

to jest podobne do śliwy dziecięcej
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 14:57, 28 sie 2016

Do góry

Skąpana w słońcu 14:40, 24 sie 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Olalala! Kwiecie w znakomitej formie.

Ewuś, większość kwiecia faktycznie ma się dobrze, ale są też chore róże. Nie pryskam, muszą sobie same poradzić bo jest u mnie sporo pszczółek

A to młodziutka kalina, która ciągle kwitnie

Piękno szałwii

Mój ogród nad rzeką... 23:59, 21 sie 2016

Do góry
Berberys Coral i kalina koralowa

Nowy nabytek- grujecznik pendula

I przymiarki do kulkowej

I standardy

Ranczo Szmaragdowa Dolina 09:51, 19 sie 2016

Do góry
Gosiek33 napisał(a)

Czy to czasem nie jakaś kalina? Co prawda nie mogę jej namierzyć. Będzie wiadomo jak zakwitnie

Myślisz? Jak kupowałam to był łysy patyk z gołym korzeniem opisany jako pęcherznica
Ranczo Szmaragdowa Dolina 08:30, 19 sie 2016

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Wrzucam raz jeszcze Ktoś wie co to???

Czy to czasem nie jakaś kalina? Co prawda nie mogę jej namierzyć. Będzie wiadomo jak zakwitnie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies