Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ptasi gaj

Ptasi gaj

23:29, 29 mar 2017
Kosarzy się nie boję,mogę na rękę wziąć ale kątniki i inne z grubymi odwłokami i na krótkich nóżkach o nie,piszę to a mam dreszcze,typowa arachnofobia a moja Córka to już w ogóle
No ale kosarze to nie pająki
ElzbietaFranka 23:38, 29 mar 2017

Dzisiaj przybyły dwie paczki jedna z różami druga z kalinami i bzami.

Z różami byłam bardzo nie zadowolona ponieważ były nie zabezpieczone ziemia się wysypała z doniczek. W jednej to nawet wszystko krzaczek w paczce fruwał.
Ziemia w paczce rozwalona. Metki na różach luźne po wypadały z dwóch donic w jednej w ogóle nie było metki. Wkurzyłam się napisałam do "Rozaria".
Dwa razy już sprowadzałam i nie miałam takich problemów a tym razem taką fuszerkę odstawili.
Trzy doniczki w jednej siatce i nie zawiązane. Paczka duża więc latały w tej paczce. W sumie 6 doniczek.

Druga paczka zapakowana perfekcyjnie. Bzy zawinięte w karton falisty w doniczkach aby się nie połamały. Kalina wantanabe i kilimandzaro w krzaczku gąbka skrawki i owinięte perlistą folią, każda doniczka zawinięta w karton falisty i wszystko usztywnione aby się nie przesuwało. Byłam zaskoczona zapakowaniem po tych różach.

Więc jutro albo piątek będe sadziła mam tego od groma. Musze nasmarować plecy i do roboty.
W sobote będziemy pewnie przeprowadzać wertykulację trawnika.
Aurelllia 00:09, 30 mar 2017

Weekend się bardzo słoneczny i ciepły zapowiada, więc wertykulacja się na pewno uda
ElzbietaFranka 00:20, 30 mar 2017

Aurelia trzeba to zrobić w tym tygodniu bo za dwa tygodnie już święta to guzik będzie a nie robota.
Milka 05:37, 30 mar 2017

Rok temu zakupilam w Rosarium róże, po razka, u nich już nie kupuje, wole w moim centrum, piekne i zdrowe.
To masz sadzenia, oby pogoda sprzyjała
Kasya 06:37, 30 mar 2017

A jakie bzy zamowilas ? Chwal się
Adela 07:00, 30 mar 2017

Elu piszesz, że rozaria jest be, Milka - że rosarium, to kogo polecacie? Też przymierzam się do kupna róż. Trzy lata temu dokonałam zakupu właśnie w rosarium i były super zabezpieczone. Nawet pochwaliłam ich za profesjonalizm. Teraz zwątpiłam.
Kasya 07:15, 30 mar 2017

Adela napisał(a)
Elu piszesz, że rozaria jest be, Milka - że rosarium, to kogo polecacie? Też przymierzam się do kupna róż. Trzy lata temu dokonałam zakupu właśnie w rosarium i były super zabezpieczone. Nawet pochwaliłam ich za profesjonalizm. Teraz zwątpiłam.

Wcale nie be, tylko tak się trafiło
Wiele osób zamawia i jest zadowolonych
08:09, 30 mar 2017
Ja róże zamawiałam swojego czasu we "Floribunda" i "Rosarium".Prefekcyjnie zapakowane.
Dziewczyny chwalą "Rosaria".Szkoda,że tak paskudnie róże były zabepieczone,niech naprawiają teraz opnię,ciekawe co Ci odpiszą.
Kaliny Watanabe miałam kiedyś dwie sztuki.
Nie zabezpieczyłam ich pierwszego roku na zimę bo nie wiedziałam i zmarzły a tak ślicznie na jesień były przebarwione.Teraz to byłyby juz pokaźne krzewy.
Ela pokaż bzy jakie dostałaś
Uważaj na plecy,niech mąż masaże zrobi.Zbawienne są przy bólach.
Łatwo przeforsować się w ogrodzie.Wiem coś na ten temat Ale w tym roku odpukać daję radę
Milka 12:45, 30 mar 2017

Adela napisał(a)

No mnie raz pomylili róże, a drugim razem nędza róże, teraz kupuję na miejscu i oglądam je dokładnie te co na miejscu zakupiłam każda świetna, o tamtych nie mogę nic dobrego powiedzieć, ale to nie znaczy, że wszystkim tak się przytrafi