To prawda Justynko że tak jest. Ja mam ogrodniczy kajet, ale w zeszłym roku mało dzialalam wiec leży odlogiem. Czas znowu go odkurzyc dzięki za przypomnienie
Z tym kierunkiem to zobaczymy. Narazie zrobiłam prowizorke bo boję się że hortki w donicy mogą paść. A tak najwyżej przesadze je po raz kolejny. A poza tym już kiedyś wydarlam darn i potem mi trawą zaroslo i to był mój kolejny dramat. Wiec teraz dbam żeby nie było dramatów; )
Nie mniej jednak wiesz jaka tardiva jest piękna jako soliter, u Ciebie mnie zachwyciła z tymi kulkami dodatkowo
Hej) super sposób, może go wyprobuje, Ula widze, że ostro działasz, a jak Twoje róże po zimie?? Bo u mnie duże straty( Mam nadzieje, ze w końcu po swietach może wroce na forum, u mnie już po wycince, zwyżka musiała wjechać na mój kochany trawnik i dużo strat ale naprawione, wczoraj trawe siałam, urobiona jestem okropnie no i co chwile mam inny pomysl na zagospodarowanie ale wiesz tym razem na spokojnie, planowane musi być Buziaki Ula i do miłego
Danusiu, co do róż słychać że w niektórych rejonach są straty, ale u mnie nie współczuję Ci tych rozterek ogrodowych, ale trawnik to nic gorzej jak się traci ulubione rośliny.
Ja działam wysiałam rzodkiewkę, szpinak, pietruszkę. Odnawiam warzywnik
Lewa strona- też uprzątnięta ale wymaga jeszcze drobnych korekt
Przy kompostowniku ogarnęłam rabatę pod kaliną, pod samą kaliną jest hortensja i rozplenica obok hosty co roku zjadane przez ślimaki. Z przodu czekam na liliowce. Niestety hortensje ogrodowe nie wytrzymały tego miejsca. Jedna odratowana będzie w innym miejscu.
Wspaniałego gościa Urszulo miałaś. Szkoda, że niewielkie są szanse że kiedyś do mnie taki osobnik zawita.