Proszę bardzo Jeszcze wieczorem seslerię podlewałam. Ładnie się zaaklimatyzowała, a nawet mi się wydaje, że może troszkę jej przybyło. A na robocie nie ma się co skupiać, to tylko kwestia techniczna Skupmy się lepiej na czymś pięknym, pachnącym
Dzięki Gosia! Co do piwonii, to jestem bezkrytyczna Uwielbiam je w każdym zestawieniu
Hosty rosną, mają w większości za ciasno, ale nawet nie mam za bardzo już gdzie ich poupychać
Gardener's Friend dostaje ostrzeżenie, znów tylko 1 kwiat!
Ulubiona przeze mnie Princess Anne. Tak obficie kwitnie, ze nie nadążam z obrywaniem przekwitłych pąków
Na tabliczce jest: "witamy w ogrodzie" jak przyjedziesz to zobaczysz A kącik leżakowy jest pod czereśnią I jeszcze placyk wypoczynkowy przy trejażu z różami przy różance
Świetnie trafiłam z odwiedzinami Donice boskie, skąd się takie bierze?
rewelacyjne po prostu, róże cudne, a te piwonie... mam ostatnio małego bzika na ich punkcie Znasz może nazwę tej?
Cudowny Othello - wciaż nie mogę zrozumieć narzekań na niego, mnie oczarował w 3 sezonie , a w czwartym daje prawdziwy popis - piekny wielk kwiat, niesamowity miłosny kolor. Powojniki , które wycinam z uporem maniaka odrastają I tak za chwilę zachorują.. W rzeczywistości jest ciemniejszy, aparat nie wychwutuje tego koloru tak jak ludzkie oko
Miała babcia mojego męża kiedyś psa. Było to jakiś czas temu. Piesek skończył swój żywot i została po jego kojcu...furtka Wyciągnęłam ją zza płota i wsadziłam w "małpim gaju". Powiesiłam tabliczkę ....i mam dekorację witającą gości w "moim zakątku"
Louise Odier
pnąca róża flammentanz
kwiaty hortensji Dębowej coraz ładniejsze.Ach, jak nie mogę się doczekać,żeby je w pełni zobaczyć.
Ciekawa jestem jakie będą
i lilie też już czekają
Astrid Grafin von H (nazwiska nie pomnę) dostała upomnienie i groźbe eksmisji po kwitnieniu kwiatem sztuk 1 (słownie jeden) rok temu. W tym roku wydała juz dwa kwiaty i kilka czeka w kolejce
Tegoroczny ulubieniec Heatcliff
Ubiegłoroczny ulubieniec J.W.Goethe, ciekawe czy dorówna Heatcliffowi - rosna obok siebie