Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

Bogdzia 21:57, 22 cze 2017

Margerytka40 napisał(a)

Tak u K. Też nie wszystko mają co bym chciała i nawet jak spytałam o seslerię to pani zrobiła wielkie oczy ale to i tak chyba najlepiej zaopatrzona szkółka w naszej okolicy.
Widziałaś mój bajzel? Rozgrzebane wszystko i teraz to dopiero jest Meksyk. Pomału ogarniam ale ciężko to idzie. Myślałam że będzie szast prast ale nie takie to proste. I tak działam na wariata bo przesadzam i dzielę rośliny w czasie gdy nie powinnam tego robić ale trudno,albo sobie poradzą albo nie. Nie mam innego wyjścia.

Widziałam jak przejeżdzałam , jutro tez bede jechac to lustracje zrobię. U K tez byłam ale tylko dzwonki niebieskie kupiłam , zastanawiałam sie zad zielona hakone ale podobno bardzo się rozrasta wiec nie wzięłam. Kupiłam jeszcze hortkę dla znajomej i własciwie to po nia pojechałam.
jolka 23:12, 22 cze 2017

O matko, jaka rewolucja u Ciebie! Chciałam jałowce sadzić na skarpie, ale teraz to się chyba muszę zastanowić Sadzoneczki hortek pierwsza klasa
Margerytka40 23:24, 22 cze 2017

Bogdzia napisał(a)

Widziałam jak przejeżdzałam , jutro tez bede jechac to lustracje zrobię. U K tez byłam ale tylko dzwonki niebieskie kupiłam , zastanawiałam sie zad zielona hakone ale podobno bardzo się rozrasta wiec nie wzięłam. Kupiłam jeszcze hortkę dla znajomej i własciwie to po nia pojechałam.

Też miałam chęć dokupić jeszcze hakone ale ostatecznie zrezygnowałam . Poczekam i zobaczę jak będą się u mnie sprawować te sadzonki kupione w necie. W przyszłym tygodniu może też będę bo chciałam kupić jeszcze danica na tę nową rabatę .
Dziś nic ogrodowo nie robiłam bo pracowałam do 19 ale jutro mam wiele w planach. Zaliczę tylko koniec roku szkolnego u Zosi i działam jak pogoda pozwoli bo zapowiadają burze i deszcz. Może w nocy popada i jutro już będzie ładnie.
Margerytka40 23:28, 22 cze 2017

jolka napisał(a)
O matko, jaka rewolucja u Ciebie! Chciałam jałowce sadzić na skarpie, ale teraz to się chyba muszę zastanowić Sadzoneczki hortek pierwsza klasa

Jolu ja na tę chwilę nie mogę patrzeć na jałowce. Ładne jak małe ale później nie koniecznie. Podobają mi się tylko jako niwaki ewentualnie.
Bogdzia 21:34, 24 cze 2017

Sporo osób rezygnuje z jałowców. U mnie nadal sa bo M nie da wyrzucic, kto wie czy to nie dlastego zeby sie nie napracowac.
Margerytka40 22:31, 24 cze 2017

Bogdzia napisał(a)
Sporo osób rezygnuje z jałowców. U mnie nadal sa bo M nie da wyrzucic, kto wie czy to nie dlastego zeby sie nie napracowac.

No,ja trochę się boję co to będzie jak zaczniemy usuwać te przy ogrodzeniu. Widzisz jakie one są. Mam nadzieję że obejdzie się bez koparki,choć może to nie taki głupi pomysł. Przy tych wydawało by się dużo mniejszych zryliśmy się jak konie,aż strach pomyśleć co to będzie. Na razie temat jest omijany jakby a M pewnie modli się żebym szybko do niego nie wróciła
Margerytka40 09:02, 25 cze 2017

Bardzo zaskoczyły mnie sadzoneczki hortek które kupiłam wiosną. Nie liczyłam,że coś będzie światło bo takie maleństwa a tu jednak. Na razie dwie

Wim's red

Magical fire

Czekam,może jeszcze jakieś zapączkują

Kwitnie śmiałek darniowy. Kupiony na próbę rośnie w przechowalni. Trochę jak zwykłe trawsko,choć kępki ma zgrabne
Margerytka40 10:15, 25 cze 2017

Zakwitła pierwszą lilia. Cały jeden kwiat. Liliom źle służy moja zbita ziemia,chyba muszę specjalnie przgotowywać dołki pod cebulki.

Przetacznik super jest

Cały czas kwitnie powojnik

I róże

Margerytka40 10:24, 25 cze 2017

Dereń cały czas kwitnie

I takie tam
Margerytka40 10:28, 25 cze 2017