Basiu wies wczesniej tsk padalo, ze rowy pozalewalo, przyjezdzam w czwartek na pierwszy rzut oka tez padalo odsunelam ziemie to 5mm mokro a pod spodem ziemia sucha.
W Warszawie na Ursynowie chmury dotykaly ziemi sciana wody.
Tam wiatr szybko przewieje i po deszczu.
Rosa ja juz mam dosyc kwiaty sa ladne ale pelno roboty jedno sie konczy drugie zaczyna. Nie potrafie miec byle jak wiec zasuwam na tyle ile mi sil wystarczy. Kazdy dodatkowy kwiatek to dodatkowa praca. Dnia nie starcza a przy latarce pielic nie bede.
Pod azaliami rosnie barwinek i juz nic nie bede ruszac. Skosze w sierpniu i znowu piekny bedzie na wiosne.
Milus to prawda maja po tych mrozach niesamowite przyrosty moja zolta magnolia ma juz 0,5 m przyrosty i paki kwiatowe i to duzo. Zawsze kwitnie dwa razy do roku. Te azali ktore nie kwitly wypuscily bardzo dlugie pedy.
Troche buczki ucierpialy ale juz nowe pedy wypuszczaja
Tulipanowiec caly zmarzl i ma duze odrosty obecnie.
Jednak dla roslin kwiaty to duze wezwanie. Jak pomarzpy paki swoja energie skierowaly na pedy i tak wyrosly.
Mialam takich azalii 7 szt paki zmarzniete teraz maja przyrosty po 20 cm, trzeba bylo je oberwac.
Rosa napisze do ciebie na pw. Czy ta twoja oferta jeszcze aktualna.
Basiu to sa stare nasadzenia i daly sobie rade. Np roze wielokwiatowe i rabatowe to pedy im zmarzly i na nowo musialy je nawiazac stad u mnie opoznienie rozane.
Źeby nie bylo tak zle to przesylam heliotropa razem z zapachem.