Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ptasi gaj

Ptasi gaj

ElzbietaFranka 23:45, 24 cze 2017

Cd

ElzbietaFranka 23:53, 24 cze 2017

U mnie wszystkie azalie pachna, zapach gozdzikow, narcyzow. Mam trzy takie same miedzy nimi jeszcze jest czerwona ale nie kwitla paki zmarzly.

Ale te ponizej pachna rozami, cytryna.

ElzbietaFranka 23:58, 24 cze 2017

Na tym koniec jutro wstawie inne kwiatuchy.
Napracowalam sie znowu dzisiaj zmielilam wszystkie sciete tuje. Podlewalam bo sucho mimo deszczu. Ksiedz kropidlem lepiej woda pryska.

gobasia 07:07, 25 cze 2017

Naprawę Elu tak mało popadało u Ciebie?

Ogladam i podziwiam Tyle piękności:
Milka 07:23, 25 cze 2017

Zwazywszy na aure, niesamowicie rośliny sobie poradzily, duzo pieknosci masz i to oczko, wielgachne
Rosa 09:46, 25 cze 2017

U mnie też susza, tylko ogród młodszy i piasek. Na okrągło podlewam.
Piękne masz te azalie .
Popatrz i pomyśl, może gdzieś ostróżki niebieskie, fioletowe i granatowe by Ci pasowały? A jeżówki różowe wysokie i nizsze białe? Muszę przygotować miejsce na liliowce, póki co rezydują u znajomej .
ElzbietaFranka 10:15, 25 cze 2017

Basiu wies wczesniej tsk padalo, ze rowy pozalewalo, przyjezdzam w czwartek na pierwszy rzut oka tez padalo odsunelam ziemie to 5mm mokro a pod spodem ziemia sucha.
W Warszawie na Ursynowie chmury dotykaly ziemi sciana wody.
Tam wiatr szybko przewieje i po deszczu.

Rosa ja juz mam dosyc kwiaty sa ladne ale pelno roboty jedno sie konczy drugie zaczyna. Nie potrafie miec byle jak wiec zasuwam na tyle ile mi sil wystarczy. Kazdy dodatkowy kwiatek to dodatkowa praca. Dnia nie starcza a przy latarce pielic nie bede.
Pod azaliami rosnie barwinek i juz nic nie bede ruszac. Skosze w sierpniu i znowu piekny bedzie na wiosne.

Milus to prawda maja po tych mrozach niesamowite przyrosty moja zolta magnolia ma juz 0,5 m przyrosty i paki kwiatowe i to duzo. Zawsze kwitnie dwa razy do roku. Te azali ktore nie kwitly wypuscily bardzo dlugie pedy.
Troche buczki ucierpialy ale juz nowe pedy wypuszczaja
Tulipanowiec caly zmarzl i ma duze odrosty obecnie.
Jednak dla roslin kwiaty to duze wezwanie. Jak pomarzpy paki swoja energie skierowaly na pedy i tak wyrosly.

Mialam takich azalii 7 szt paki zmarzniete teraz maja przyrosty po 20 cm, trzeba bylo je oberwac.

Rosa napisze do ciebie na pw. Czy ta twoja oferta jeszcze aktualna.

Basiu to sa stare nasadzenia i daly sobie rade. Np roze wielokwiatowe i rabatowe to pedy im zmarzly i na nowo musialy je nawiazac stad u mnie opoznienie rozane.

Źeby nie bylo tak zle to przesylam heliotropa razem z zapachem.

Aurelllia 11:18, 25 cze 2017

Zapach niesamowity musiał być jak kwitły azalie
gosika67 17:24, 25 cze 2017

Ela u nas też teraz sucho, a od wtorku zapowiadają 30-stop.upały.Kolekcja azalii imponująca.
pestka56 20:54, 25 cze 2017

Piękne Moje azalie tak jak twoje. Z 7 zakwitły w tym roku tyko 2, a jedną całkiem szlag trafił.

Na jaką wysokość kosisz barwinek? Nie robiłam tego dotąd. Wiosną biedaka wyczesywałam i się odnawiał. Ale podoba mi się sposób z koszeniem.