Gosiu no tak mi się wydaje, że to orlik, wstawiam zdjęcia poniżejsama się zdziwiłam, taka mała kępka rosła więc ją przytachałam na rowerze do domuw tamtym roku przytachałam łubin ten ciemny
Zimę lubiłam będąc dzieckiem a obecnie jest to czas pomiędzy jesienią a oczekiwaną wiosną. Te kilka miesięcy ciągną się w nieskończoność. Postanowiłam więc zająć czymś moje ręce i myśli.
W zimowe wieczory robię biżuterię (metodą prób i błędów). Cały czas się uczę (jestem samoukiem). Moje pierwsze bransoletki rozleciały się bo użyłam niewłaściwego kleju.
Oto kilka moich prac.
Dziękuję Jolus, no właśnie pasowałoby żebym w końcu się do Ciebie wybrała, chociaż boję się,że moje serce może nie wytrzymać tak pięknych widoków
Piękne łany masz tej kocimietki i trzymam kciuki,żeby faktycznie zgraly się z kwitnieniem bonicy. Ja ostatnio właśnie dostałam bonice od dzieciaczkow na dzień mamy tyle,że na pniu i ciekawa jej jestem.
Piwonia piękna, nie chwalilas się,że masz taki kolor wczoraj bardzo podobna miałam w ręku i odlozylam, wzięłam biała. Po czym przyjeżdżam do domu sprawdzam i okazało się,że to taka sama jak kupilysmy w tamtym roku ale sąsiadka ja ode mnie odkupi, a ja wrócę po tamta i mam nadzieję,że jeszcze będzie
Pytałaś u mnie o mocowania rurek pod zasłonki. To są zwykłe, łazienkowe haczyki na drzwi z Ikea. Mąż ściął jeden zawijas tak by blaszka płasko przylegała do belki. To najtańsza i najprostsza opcja, taka tymczasówka dopóki nic lepszego nam nie wpadnie w oko.
PS. Zdjęcie usunę jak oblukasz.
PS 2. Teraz mi się przypomniało, że jeszcze mam na tarasie sprytne mocowanie kijków, jutro zrobię zdjęcie.
Ta choina rosnie w sloncu bo nie mialam pojecia ze ma rosnac w cieniu.obok niej rosna jeszcze dwie. Fakt, nim sie zaaklimatyzowaly trwalo to 3 lata ciagle karmiona i podlewana teraz przepiekne kazdego roku galazki podcinane raz w sezonie wtedy gestnieje.
Nastepne sadzone na wiosne trzy lata temu 1,5 m, w baletach. Tez rosly slabo widzs, ze w tym roku juz doszly do siebie i bede podcinac galazki w tym tygodniu.
Mam sporo choin wszystkie rosna obecnie bardzo dobrze. Musza odstac w ziemi u mnie rosna i w cieniu i w sloncu. Jak rosna na sloncu to trzeba bardzo duzo podlewac.