Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Morze woni i kolorów...

Morze woni i kolorów...

Imienniczka 09:06, 18 cze 2017

Nowalijka napisał(a)
Witaj Mirko, zrobiłam przegląd Twojego ogródka w wizytówce, pięknie!!!
Masz niesamowite liliowce i hosty, pięknie rozrośniętą kocimiętkę lub szałwię(obstawiam na jedno i drugie). Do pozazdroszczenia wybór tulipanów. Pozwolę sobie poczytać Twój wątek. Róże zachwycają

Witaj Elu Liliowce to od niedawna moja miłość Hostami jestem zauroczona od dawna. Róże dopiero niedawno zawitały do mojego ogrodu. Pozdrawiam
Imienniczka 09:11, 18 cze 2017

Nowalijka 09:12, 18 cze 2017

Imienniczka napisał(a)

Witaj Elu Liliowce to od niedawna moja miłość Hostami jestem zauroczona od dawna. Róże dopiero niedawno zawitały do mojego ogrodu. Pozdrawiam

To podobnie jak u mnie, róże mam od zeszłego roku, liliowców nabyłam trochę odmian wiosną a hosty i żurawki kolekcjonuję (dużo powiedziane) od początku działki czyli trzeci sezon. Bardzo podoba mi Twój "nieład" w ogródku(jak piszesz na pierwszych stronach). Być może od pierwszych stron w Twoim ogrodzie coś zmieniło się , ale jeszcze nie doczytałam - po cichu liczę, że nie robiłaś zbyt dużych rewolucji...
Imienniczka 09:13, 18 cze 2017

Imienniczka 09:16, 18 cze 2017

Nowalijka napisał(a)

To podobnie jak u mnie, róże mam od zeszłego roku, liliowców nabyłam trochę odmian wiosną a hosty i żurawki kolekcjonuję (dużo powiedziane) od początku działki czyli trzeci sezon. Bardzo podoba mi Twój "nieład" w ogródku(jak piszesz na pierwszych stronach). Być może od pierwszych stron w Twoim ogrodzie coś zmieniło się , ale jeszcze nie doczytałam - po cichu liczę, że nie robiłaś zbyt dużych rewolucji...

Liliowce kupuję wszelakie, na jakie natrafiam Wyzywam już o to sama siebie. Liliowce warto kupować latem w donicach. Wtedy za taką samą cenę jak wiosną, a nawet taniej, ma się już ładnie rozrośnięte kępy. Zbyt dużo zmian w ogrodzie nie wprowadzam. Poszalałam w zeszłym roku i warzywnik, który był na środku ogrodu przeniosłam na sam koniec. Usunęłam też zaniedbany pas trawnika ciągnący się wzdłuż ogrodu i założyłam tam rabatę bylinową. Wygląda to o wiele korzystniej Właśnie tam posadziłam zakupione róże.
Imienniczka 09:19, 18 cze 2017

Nowalijka 09:19, 18 cze 2017

Widzę, że też jesteś uzależniona od kwiatów)), moje liliowce, te które miałam juz na działce właśnie kwitną a te które zakupiłam wiosną przez internet są mniejsze i dopiero zawiązują pąki (nie wszystkie). róż też kupiłam trochę wiosną ale nie kwitną jeszcze, twoje są piękne i ta szałwia....
Imienniczka 09:20, 18 cze 2017

Nowalijka 09:21, 18 cze 2017

chyba zacznę czytać Twój wątek od końca...
Imienniczka 09:23, 18 cze 2017

Nowalijka napisał(a)
Widzę, że też jesteś uzależniona od kwiatów)), moje liliowce, te które miałam juz na działce właśnie kwitną a te które zakupiłam wiosną przez internet są mniejsze i dopiero zawiązują pąki (nie wszystkie). róż też kupiłam trochę wiosną ale nie kwitną jeszcze, twoje są piękne i ta szałwia....

No właśnie. Nie wszystkie liliowce zakwitną tego roku. Dlatego zwykle dokładnie "macam' paczuszki z nimi, żeby wybrać jak największe Mam kilka róż, które rosną u mnie już kilka lat. Jednak kolejne dokupiłam wiosną zeszłego roku. Te są więc jeszcze małe. Mam jednak nadzieję, że szybko się rozrosną. Jestem bardzo niecierpliwa Szałwię mam kilka lat. Przesadzam w inne miejsce siewki i dlatego mam już ich trochę.