To tu- to tam- łopatkę mam !
11:00, 14 kwi 2024
Mrokasia ostatnio pisała, że wypadły jej żylistki Nikko. To niziutkie krzewy z kategorii tych "żelaznych". Zaczęłam uważniej przyglądać się swoim i ...też im coś dolega. Spora część najstarszych gałązek nie wypuszcza młodych listków. Na szczęście część gałązek żyje i może krzaczki się odbudują.
Żywopłot bukowy zrzucił już prawie wszystkie stare listki. Lada moment pojawią się młode.
Wczoraj ponownie wysiałam szpinak, bo z marcowego siewu nie wzeszło żadne ziarenko. Przyczyna takowego stanu jest nieznana. Zrobiłam też niewielkie dosiewki bobu i zielonego groszku. Ku memu zaskoczeniu najpiękniej wykiełkowała pietruszka naciowa.
W domowym rozsadniku wykiełkowała bazylia, czekam na wschody dyni i cukinii.
Dzisiaj zetnę zielony nawóz na jednej z rabatek i przekopię. Mam nadzieję, że też będziecie się cieszyć udaną ogrodniczo niedzielą.
Żywopłot bukowy zrzucił już prawie wszystkie stare listki. Lada moment pojawią się młode.
Wczoraj ponownie wysiałam szpinak, bo z marcowego siewu nie wzeszło żadne ziarenko. Przyczyna takowego stanu jest nieznana. Zrobiłam też niewielkie dosiewki bobu i zielonego groszku. Ku memu zaskoczeniu najpiękniej wykiełkowała pietruszka naciowa.
W domowym rozsadniku wykiełkowała bazylia, czekam na wschody dyni i cukinii.
Dzisiaj zetnę zielony nawóz na jednej z rabatek i przekopię. Mam nadzieję, że też będziecie się cieszyć udaną ogrodniczo niedzielą.