Gosia, zaczęłam żmudną pracę nad obrzeżami rabat. Mam ich kilometry więc trochę mi się zejdzie
Znajomy brukarz przywiózł mi resztki kostki brukowej w różnych kolorach i doradził żeby układać spodem do góry to będzie równiej i kolor bardziej naturalny.
po kostce idealnie kręci się gumowa "buła" urządzenia ręcznego którego nóż tnie trawę wzdłuż krawędzi kostki. Po trawie też idzie tylko trzeba mocno przyciskać a po kostce praktycznie bez wysiłku
W rabacie mam miejsce na ławkę. Bezpośrednio pod nią będzie wysypany grys. Czy pod grys dać agrotkaninę, czy wysypać grys bezpośrednio na ziemię i dosypywać aż się wyrówna przez zadepyanie?
Agrotkanina od roślin byłaby 0,5m.
Cudnie, Gosiu, a ta kępka kosadźców to syberyjska...znasz odmianę...bo poszukuję?
Szkoda Kici, bidulka, mój Grafit ten ze zdjęć szczęśliwie uratowany z wypadku, weterynarza mogę całować po rękach, nie wiem czy inny by się podjął ratunku.
Wiosna u Ciebie wcześniej
Szkoda, że się spóźniłam na zagadkę, bo wiedziałam ..firletka smółka
O ja cie jaki wielgachny.Moj to w miejscu stoi ma ze cztery listki.Chyba go przesadze bo go nie pikowałam.Zrobię fotkę wieczorem.Jeszcze się zastanawiam czy ja aby jakiegoś zielska nie hoduję
Moja sałatka rośnie w gruncie jeszcze z tydzień i gotowa do spożycia bedzie
Kasiu miłorzęby coś mi zaczęły żółknąc - nie wiem dlaczego - końcówki listków...
Jeżeli chodzi o czosnki PS to tutaj zrobiłam zdjęcie jak wyrastają z miejsca gdzie sadziłam pojedyncze cebule:
to chyba znaczy że się rozmnożyły????
Z zeszłorocznych pozbierałam nasionka, ale nic z wysiania nie wyszło