Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Działeczka Asi :) 10:32, 29 maj 2017

Do góry
Wczoraj na działce byłam prawie cały dzień
Pomimo dużej ilości czasu, planu nie wykonałam. Pielenie mojej wielkiej rabaty pochłonęło mi cały dzień
Oto ona, już niebawem między żywopłotem a kwiatami, będą wsadzone trawy

I ogólne widoczki

Dookoła świerka Conica dosadzę begonie

Ranczo Szmaragdowa Dolina 10:32, 29 maj 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Renia do trzech razy sztuka i w końcu udało się spotkać
Nam było bardzo miło Was gościć myślę, że nie ostatni raz

Też na to liczę

Szmaragdowa Dolina nie wymaga komentarza. Powiem tylko, że ja jestem bardzo pozytywnie zaskoczona, bo zdjęcia nie oddają piękna całości.
Teraz w ogrodzie królują cudowne orliki we wszystkich kolorach...
Ale zacznijmy od początku...

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 10:31, 29 maj 2017

Do góry

wsadziłam rok temu na niebieską chabry
jakim zaskoczeniem było jak zobaczyłam pierwszego wśród liliowców

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 10:30, 29 maj 2017

Do góry
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 10:27, 29 maj 2017

Do góry
Ukojenie 10:26, 29 maj 2017

Do góry
Kilka obrazkow z rana:
Przez noc zakwitl:

Krzewuszka:

Zurawki:

I bergenia:
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 10:23, 29 maj 2017

Do góry
Witam, proszę Was drogie forumowiczki, forumowicze o pomoc w wyborze wersji rabat na froncie domu. Pierwsza u góry z zawijaskiem przy podjeździe i dodatkową Umbrą żeby to jakoś połączyć z prawą stroną, czy wersja druga, prostsza tylko z trawniczkiem po lewej stronie od wejścia?
W oflisowym ogrodzie 10:21, 29 maj 2017

Do góry

Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 10:20, 29 maj 2017

Do góry
Agania napisał(a)
Niebywała przygoda z risotto...opowiedz jednak o kole z żeliwnym ornamentem i jego posadowieniu

Długa historia Kiedyś musiałam zaliczyć promocję jednej ze szkół o profilu zawodowym. Kiedy zobaczyłam co w ramach praktyk robią jej uczniowie od razu wiedziałam, że to coś dla mnie! Zaprojektowałam ornament i został wycięty plazmą. Z rozpędu to chciałam jeszcze dwie furtki zamówić, ale płaci się od centymetra cięcia magiczną plazmą, skalkulowałam i zrezygnowałam.

Osadzanie ornamentu było trochę komiczne. Robili to moi znajomi, mają odpowiedni sprzęt. Zanim zaczęłam przygotowania do kolacji, pokazałam rośliny, których bardzo nie chciałabym stracić. Wiadomo! Słyszałam odgłosy roboty, kiedy tylko mogłam odejść od patelni to zobaczyłam z przerażeniem, że mój ornament jest szlifowany do czystego metalu! Bo taki zardzewiały już!
Po wszystkim podziwiałam efekt, ale o zgrozo, akurat te rośliny, które chciałam uchronić i na które wskazałam, zdeptane! Jeden trójlist i Actea pachypoda, taka z białymi owocnikami! No, ale ornament jest na swoim miejscu, a jeden z czerńców ocalał. Tak to było, a risotto wyszło mi przepyszne!

Actea pachypoda kwitnąca.

Rozpoznawanie chorób i szkodników 10:19, 29 maj 2017

Do góry
Kupiłam zabiedzone laurowiśnie i żółkną i opadają liście, ponadto na liściach od spodu są kropki. Pryskałam i HT i OW a nawet miedzianem 21.05. i nie wiem czym je potraktować.
Liście żółte obrywam, zbieram, ale i tak ciągle żółkną..
Walerek, co to za paskuda?

Z ogrodem, to jestem w lesie! 10:19, 29 maj 2017

Do góry
Aktualnie, królową rabaty jest niewątpliwie kocimiętka. W tym roku zaskoczyła mnie swoimi rozmiarami.

W oflisowym ogrodzie 10:18, 29 maj 2017

Do góry

W oflisowym ogrodzie 10:15, 29 maj 2017

Do góry

W oflisowym ogrodzie 10:14, 29 maj 2017

Do góry
Trzy dni świętowałam dzień mamy, ale w między czasie wyskoczyłam z aparatem aby uwiecznić jeszcze majowy ogród

W zgodzie z naturą 10:09, 29 maj 2017

Do góry
elka_ napisał(a)
Co w ogrodzie piszczy:
Już nie mogę się doczekać na moją Louis Odier

Piękne masz oczko ,napatrzeć sie nie mogę i na żałować ,że nie mogę mieć u siebie oczka

Ogród w mieście-ogrodzie 10:09, 29 maj 2017

Do góry
System automatycznego nawadniania 10:00, 29 maj 2017

Do góry
Gohs napisał(a)
Dzień dobry Chciałabym poradzić się w temacie nawadniania. Układ ogrodu jest dość skomplikowany, na mapce widać obrys rabat, alejkę i elementy stałe: kompostownik, szopkę narzędziową, ławeczki, podest na hamak. Planuję samodzielnie ryzrysować i wykonać nawadnianie. Jak rozplanować zraszacze? Wolałabym uniknąć linii kroplującej w rabatach, nie jestem przekonana do tego rozwiązania. Czy rabaty można podlewać z systemu dysz? U moich rodziców funkcjonuje takie rozwiązanie od kilkunastu lat i rośliny nie narzekają

I drugie pytanie - czemu odradzają Państwo Gardenę? Jeśli nie Gardena, to jaki inny system nada się do samodzielnego montażu?

Będę wdzięczna za wszelkie podpowiedzi Dodam tylko, że "ogród" to póki co puste pole

Aby zaprojektować tak duży ogród potrzebne są wymiary, a nie tylko sam plan i układ rabat. Wszak zasięg zraszaczy dobierasz do odległości. Gardena jest dobra dla amatorów, do samodzielnego montażu, a więc w sam raz dla ciebie. najlepiej skorzystać z ich projektowania, jakie mają gdzieś na stronie, na bank ogród będzie podlewał się źle, bo mają wadliwe projekty.

Dlatego nie polecam. Poza tym za wszelkie złączki, które są nietypowe (nie pasują do niczego typowego, wszystko musi być z gardeny) - zapłacisz ogromnie.

Czarno widzę samodzielne projektowanie, gdy nie masz w tym doświadczenia. Tego się człowiek uczy na odpowiednich kursach zakończonych certyfikatem, oraz montując systemy, nie oczekuj odpowiedzi, ponieważ podałeś za mało danych. Radzę dać do zaprojektowania komuś, kto ma ku temu uprawnienia. I jeszcze ma dobre opinie, że te systemy działają.

Ewentualnie potem próbować samemu zrobić, ale mam wątpliwości. Może nie zadziałać, bo może być źle policzone wszystko na początku. Jakie masz źródło wody? Jaka jest pow. działki? Jakie są wymiary, gdzie jest cień?
Z Pszenicznej ... 09:59, 29 maj 2017

Do góry
No nie, ruszyłaś z paleciakami. Moje to się rozsypią, zanim je zrobię, kurka no. Mam małe arcydzięgielki. Zrobię im wieczorem fotkę, pokażę jutro.

A co to?
AgataP napisał(a)

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:58, 29 maj 2017

Do góry
tu widać z kwiatami
Ogród w mieście-ogrodzie 09:57, 29 maj 2017

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies