Madziu! Kiedy dwa lata temu wstąpiłam do szkółki od razu rzuciła mi się w oczy i musiałam kupić. Potem jakoś kłuła mnie
w oczy, jest niesamowicie czerwona, no i w tym roku dałam jej szansę, rośnie.
Magarku! A mi czasem piknie, ale bardziej na białe, różowe. Mam w ogrodzie kilka czerwonych róż
to przecież ich nie wyrzucę. A ta moja biała róża to prawdziwy potwór, tej wpinającej się po drzewach pędy mają ok. 10m długości (albo i więcej), tą przy ławeczce poobcinałam trochę, a resztę pozawijałam żeby się zrobiła bardziej kulista. Po przekwitnięciu ma małe owocki, czerwone, świetne na robienie wianków.
Patyki hortensji mają się rewelacyjnie. Wyglądają na bardzo zdrowe
W życiu bym nie pomyślała że to się w końcu uda po tych wielu nieudanych próbach.
Za to mogę podziękować Muszelce bo to ona wytłumaczyła co i jak robić i czemu to mi się do tej pory nie udawało
Witam,
czy ktoś wie co może atakować moje tuje? Pryskane już Amistarem i Scorpionem+siarczan magnezu w odstępie 1 tyg. Mam wrażenie, że to dalej postępuje. Trawa w miejscach gdzie są zaatakowane tuje też czymś dostała więc myślałem, że to grzyb ale obecnie już odrasta z dosiewki.
Planuje jeszcze oprysk jutro Ortusem na przędziorki (zauważyłem małe pajęczyny na pędach i jakby poobgryzane końcówki igieł ale generalnie jest dużo zwykłych pająków w moim tujach więc nie mam pewności). Czy do oprysku Ortusem można dorzucić też Scorpion?