wyczytałaś no to przez Elę, ja pojechałam tylko do wodociągów, a tam w pobliżu centrum ogrodnicze patrzę przecenione stoją, jak było odejść i nie kupić Jeszcze clematisa przygarnęłam też z wyprzedaży
Cisy mają ogrom przyrostów. Nie spodziewałam się tego, myślałam że będą fochać a te pokazują na co je stać
Jak tak dalej pójdzie to dziury im zarosną w 2-3 lata
I dalej..
Młode cisy, na froncie..
Niestety jeden stoi, mam wrażenie że przymarzł. Czy to możliwe?
Dziękuję Wszystkim zbiorowo za odwiedzinki i miłe słowa
Pytanie o korę - zamawialiśmy w necie, ilości hurtowe. Tak jak pisałam wielokrotnie, my najpierw sypiemy korę a dopiero później sadzimy rośliny My z Emem to tacy trochę leniwi ogrodnicy jesteśmy, tzn. ogród chce się mieć ale pielić go to już nie za bałłłdzo
Dziś fotki U mnie nie ma za bardzo co podziwiać, bo roślin brak ha ha ha
Czosnki czarują
Te to nie wiem jak się zwą, ciemniejsze są
Drzewa zakupione i posadzone, hortki zakupione i jeszcze nie posadzone.
gdzie nie spojrzeć tam robota, jeszcze skalniak, warzywnik i mnóstwo innych zakamarków.
Wydaje mi się,że ręce już mi ziemi sięgają
Trudno o szybką metodę zasłonięcia takiego zikkurata Właściwie to już to zrobiłaś, stoi w bardzo odpowiednim miejscu, mało rzuca się w oczy, jak cisy podrosną będzie ok. Nie wiem jak jest otwierany ten kompostownik, z boku, od góry? Na szybko to można przesłonić go np nasturcjami. Gdybym ja zdecydowała się na kompostownik, to musiałabym nabyć ich przynajmniej dziesięć! Tyle produkuję odpadów zielonych w jeden sezon
Witam wszystkich dziś przede mną pracowity dzień, trzeba wszystko ogarnąć i dom i przed domem i na pewno się nie wyrobię.
Wczoraj miałam niespodziankę irysy u mnie kwitną.
Jolusie umówiłyscie sie zastrajkowac??????Bardzo brzydko. Ja tez juz przygotowana, częsc na stole częsc w lodówce, boczek do pierogów stopiony i tylko ogród nawalił na całym froncie, ale mysle ze i tak bedzie fajnie i wesoło.
Rozwinęła sie tez moja cudna piwonia i piwonka od Mariusza