Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 20:59, 04 cze 2017

Do góry
Lawenda po deszczu urosła od wczoraj

no i obowiązkowo moje wyczekiwane

Żywopłotki cisowe. 20:59, 04 cze 2017

Do góry
JoannA napisał(a)
Na zdjęcie się nie załapałyśmy bo bszowałyśmy w szkółce Haniu
Burza z deszczem przyszła od Ciebie. Padało krótko ale intensywnie. I dobrze bo nawóz na trawnik dzisiaj rozsypałam

Z deszczu też zadowolona jestem tylko przez burzę roślin nie posadziłam.

Skończyłam pielenie i wykopywanie tulipanów z rabaty prostej. Reszta nie wypielona zarośnie po deszczu.

Na wypielonej prostej rabacie, przekwitająca piwonia majowa i kilka różowych w towarzystwie szałwii.
Posadzę tu jeszcze przetacznik. Floksami już podsadziłam.

Firletka sieje się sama, potem szkoda jej wyrzucać jest wszędobylska.
Na pierwszym planie liatria.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 20:59, 04 cze 2017

Do góry
Potem była przelotowa wizyta w ogrodzie Znajomych ze stawem
Wszyscy od razu znaleźli wspólne tematy

Irenka lepszym sprzętem piękne foty zrobiła to pewnie pokażeBardzo za gościnę dziękujemy Gospodarzom
Ogród wśród pól i wiatrów 20:58, 04 cze 2017

Do góry
jolka napisał(a)

Tak tak Kami, to było bardzo miłe
A kocimiętka już na Ciebie czeka "Szabruj" sobie do woli

Tak przy okazji - jakby ktoś się zastanawiał, czy sadzić kocimiętkę mogę śmiało ją polecić. Pięknie i szybko się zregenerowała po zimie, bardzo dobrze się sprawdzi w oczekiwaniu na lawendę Taka niebieska łączka

Piękną masz kocimiętkę, moja jakaś taka rozlazła i rzadka, pokłada się. Dopóki Twojej nie widziałam nawet mi się podobała ta moja, ale teraz to widzę, że u mnie jest barachło. Piwonia cudna, czy to może jest CoraL Sunset? O takiej nazwie ma Mała Mi. Też chciałabym ją kupić. Czy kupowałaś ją może przez internet, czy w jakiejś szkółce?
Ranczo Szmaragdowa Dolina 20:56, 04 cze 2017

Do góry

Nikomu na tym forum chyba przedstawiać nie muszę

Iskierka u Cioci ma gdzie biegać

Moja glebo terapia 20:56, 04 cze 2017

Do góry
Dzisiaj po ciepłym i dusznym dniu, natura odwaliła za mnie podlewanie ogrodu bardzo miło z jej strony.
W sumie to mogło by być tak przez całe lato w dzień ładnie i słonecznie a wieczorem deszczyk ) pomarzyć można...

W końcu i ja się mogę pochwalić pierwszymi różyczkami

Wykukałam jeszcze, że juka na razie tylko jedna będzie kwitła ale fotka nie wyszła bo deszczyk mnie zaskoczył
Ogród z wilkiem zamkn. 20:56, 04 cze 2017

Do góry
Skalniak się rozrasta

Kostka na razie leży luźno , trzeba jeszcze ułożyć , ale muszę być pewna linii rabaty
I tu jeszcze dalsza perspektywa( nie patrzymy na niedoróbki - cały czas w wolnej chwili tworzé )

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 20:56, 04 cze 2017

Do góry
Hortensje dają nadzieję, jest szansa że zakwitną

ogrodowa jak zawsze

Rozsadziłam hacone, niektóre słabo to przeżyły

i uprawa doniczkowa z góry

Zakątek z fioletową ławeczką 20:55, 04 cze 2017

Do góry
No i orlikowo

Ranczo Szmaragdowa Dolina 20:54, 04 cze 2017

Do góry
Ja nic nie widzę podsadźcie mnie

Zagadane

Panowie też

ufff tu najchłodniej i wiaterek
Rozpoznawanie chwastów 20:53, 04 cze 2017

Do góry
kaz32 napisał(a)
Szukam nazwy swojego uporczywego chwasta i chyba znalazłem w tym wątku - dla pewności, to podagrycznik?

Właśnie ma klaczą i ciągle odrasta. Teraz ponownie opieliłem - położyć gazety z trawą teraz czy czekać jak odrośnie?
Mam go też na burcie nad stawem, burcie, która się osypuje i chciałbym ją wzmocnić, więc przekopywanie raczej nie wchodzi w grę. Chcę żeby rosła tam jakaś roślina, która będzie wiązć ziemię. Ale on wszystko przerasta. Jest jakaś roślina, która by go pokonała?

Podagrycznika może pokonać jedynie człowiek, żadna roślina go nie wytępi. Jedynie systematyczne tępienie przez człowieka.
Sezon 2017 u Hanusi 20:52, 04 cze 2017

Do góry
Elisko, dziś wyjątkowo uziemiona w domu jestem, pada od rana, ale wieczorny spacer z psem już zaliczyłam bez deszczu i jest nadzieja na jutrzejszy dobry dzień! Czego i Tobie życzę. Piwonie bylinowe u mnie dopiero startują. Ta jedna drzewiasta nie miała wiosną łatwego życia, i kwitnienie nie było powalające, chociaż miała aż 6 kwiatów, ale rozwijały się stopniowo i jakieś pokurczone, bez wyrazu były.

Teraz czekam na kwiatki mojej piwoniowej rabatki, pąki powoli się otwierają, ale jeszcze ciepło potrzebne, a u nas jak sama wiesz słońce i chłód z deszczem na zmianę.
Dziękuję za życzenia, Tobie również dużo zdrowia życzę.
Czekam na taki szpalerek!

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 20:50, 04 cze 2017

Do góry
Juka bedzie kwitła

mam nadzieję, że nie jedna

Lilie ... szukam im miejsca

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 20:49, 04 cze 2017

Do góry
Efffa napisał(a)
jak szeroka jest ta rabata podokienna?Jeżeli szeroka to dalabym tam trzy rodki i zwyczajnie zrobila obwódkę z bukszpanu.

Ze dwa i pół metra... Obecnie jest na niej jeszcze zebrinus za tą dużą szałwią,
cztery overdamy z tyłu, duża kostrzewa sina i różne małe sztuki:
szałwie, krwawnik, mała hosta, campanulle, rozchodnik okazały i hortensja ogrodowa obok rodka.

Myślałam, żeby szałwie wywalić na bukszpanowo-carexową przy podjeździe (jak wyżej). Overdamy natomiast mogły by iść pod taras - mam tam wysoki murek i chyba fajnie by wyglądały.
Generalnei dużo mam teraz "luźnych kwiatków" po tej rewolucji rododendronowo-skarpowej
Jestem w polu 20:49, 04 cze 2017

Do góry
AsiaK_Z napisał(a)
Marti, przyjedziesz do mnie "na rabatę"? Cudnie ta żarówiasta róża wymiata

Jeśli o tę chodzi to Summer Song. Tegoroczny nabytek i już drugim kwiatkiem kwitnie
Świerk - choroby i szkodniki świerków połączony 20:48, 04 cze 2017

Do góry
Witam! co to jest? Widzę na moich sadzonkach jest dużo biedronki czyli coś zbiera! Mszyca? jak z tym walczyć? W piatek pryskalem sadzonki topsinem na opadzine igieł! Proszę o szybką pomoc
Ranczo Szmaragdowa Dolina 20:47, 04 cze 2017

Do góry
Dziś dzień pełen wrażeń, ale inaczej być nie mogło Bardzo dziękuję za odwiedziny Dziewczynom i Mężusiom za odwiedziny i za gościnę. Tak tak to był dzień przyjmowania gości i jednocześnie składania wizyt
Zaczęło się w Szmaragdowej
Goście zajechali

Ogród z wilkiem zamkn. 20:47, 04 cze 2017

Do góry
Dostałam od przyjaciółki takie cudne skrzyneczki - zrobilam takie male dekoracje tarasowe
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 20:46, 04 cze 2017

Do góry
Tegoroczna lawenda słabiutko się rozkrzewiła. W tle Juziowe rozchodniki i szałwiowe nieszczęścia

Tak wygląda moje kulkowisko bez ładu i składu... masakra

Ogródek z futrzakami i kamieniami 20:45, 04 cze 2017

Do góry
jolanka napisał(a)
Wspaniale dobierasz kolory i faktury roślin Ewo Rabaty wprost kipią energią a jednocześnie subtelnością. Pieknie
U mnie też róże na razie tylko w pąkach

Pięknie dziekuje , ale daleko mi do wielu ogrodowiskowych cudeniek . Do tego brakuje mi konsekwencji i wiem, że kilka roślin powinnam wydać bo to nie to ale mi szkoda, mimo, ze nie do konca pasują albo nie trafiłam na odpowiedni zamiennik

To połączenie lubię
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies