Na zdjęcie się nie załapałyśmy bo bszowałyśmy w szkółce Haniu
Burza z deszczem przyszła od Ciebie. Padało krótko ale intensywnie. I dobrze bo nawóz na trawnik dzisiaj rozsypałam
Widziałam Twoje białe goździki, są takie same jak u mnie, ale nazwy nie znam. Irysów masz ładną kolekcję.
Dwa lata wstecz kupowałam w Gartenea czosnki, czekałam aż będą obniżki cen. Dostałam wszystko zgodnie z zamówieniem. W torebeczkach było nawet więcej drobnych czosnków niż pisało na opakowaniu. Fioletowe czosnki ładnie mi rosną i kwitną, a wczesne tulipany są rewelacyjne i ładnie przyrastają i kwitną. Ja jestem zadowolona. Szkoda, że Twoje zamówienie takie nie udane.
Z deszczu też zadowolona jestem tylko przez burzę roślin nie posadziłam.
Skończyłam pielenie i wykopywanie tulipanów z rabaty prostej. Reszta nie wypielona zarośnie po deszczu.
Na wypielonej prostej rabacie, przekwitająca piwonia majowa i kilka różowych w towarzystwie szałwii.
Posadzę tu jeszcze przetacznik. Floksami już podsadziłam.
Firletka sieje się sama, potem szkoda jej wyrzucać jest wszędobylska.
Na pierwszym planie liatria.
Haniu witam. Jestem nie wiem czy bylam, bo wchodze gdzie sie da.
Masz wszystkiego od groma mam na mysli rosliny. Ogrod ladnie utrzymany. Duzo bylin, kolorowo u ciebie przez caly sezon. Piekne piwonie i tak duzo, juz czuje ten zapach. Widze lilie tez pieknie wyrosniete. Tyle wszystkiego, ze roboty od groma.
Ja na poczatku tez mialam taki zamiar i chciejstwo, ale jak przyjezdzam na dzialke i ciągle cos robie to juz mi sie powoli odechciewa.
Piekna pogoda dzisiaj świeto a ja pol dnia przesiedzialam w oczku czyszczac go.
Z duzo roslin rezygnuje. Nastawilam sie na roze i to co juz do tej pory posadzilam i na tym koniec.
Zauwaźylom, ze dostalas paczuszke. Ja w tym roku tez sie spsrzylsm na rozach od firmy z ktorej 2 razy przysylala mi piekne roze a w tym roku na wiosne 3 raz przyszly roze w tragicznym stanie. Z 6 roz 3 w ogole nic nie wyroslo a te trzy to tak nedzne, ze przez 5 lat bede czekala na kwiaty.
Pisalam do nich i tez bez odzewu.
Z 3 innych szkolek jestem bardzo zadowolona. Jeszcze czekam z szuwarka na rosliny wodne.