Też mam tę gazetę, ale skupiłam się na innym ogrodzie Great Dixter, byłam tam 3 razy, a zastanawiam się jak daleko od Londynu, wystarczy trafić tanie loty i Great Dixter w zasięgu ręki
Z gliny wszystkie były wyszarpane-te, te które było widać, póżniej kilka centymetrów ziemi piaszczystej z kórej wygrabiłem kamienie-i ich nie było ale po zimie-ziemia osiadła (jak podejrzewam) i wyszły na wierzch takie małe kamyczki-średnicy 1 centymetra maksymalnie.
Czy w takim przypadku można glebogryzarką wjechać?
Danusiu mam pytanie: Czy takie oczko - źródełko, czy jak tam zwał można zrobić jakoś taniej, sposobem gospodarczym? Kocham wodę w ogrodzie, a ciągle mam z nią pod górkę: za pierwszym razem sadzawka za blisko tarasu i zbyt głęboko - topiła się w niej córcia (miała 4 lata), potem druga - wysłana folią, dzieci grabiami (sąsiadów dzieci) łowiły piłkę, woda zeszła. Za trzecim razem wymurowałam z cegły, wyłożyłam folią, kaskada, kamienie na zewnątrz, podwyższone - w murek przy źródełku wjechał samochód, woda zeszła i koniec. Może by wykorzystać plastikowe korytka, takie do murowania i obłozyć je cegłami? Podpowiesz Danusiu, jak sobie mam z tym poradzić?