Gardenarium
00:14, 14 cze 2014
Nawet jeśli mamy 400 m2 trawnika, to moc silnika ma znaczenie, bo jeśli trawa wyrośnie za długa (po urlopie na ten przykład), albo czasem nie ma możliwości i trzeba skosić mokrą (bo leje tygodniami), to mała moc kosiarki spowoduje zapychanie się i wyrzucanie trawy (gubienie) co potem wygląda kiepsko, proponuję większą moc, jedynie dla małych trawników szerokość koszenia może być mniejsza np. 45 cm, wtedy kosiarka może będzie lżejsza.
Ważny jest też kształt noża, jak jest wyprofilowany, czasem fabrycznie jest źle, niektóre sami poprawialiśmy, wtedy wciągała trawę świetnie. Podstawą jest moc, jeśli nie chcesz "memłać" trawnika a kosić sprawnie.
Pielęgnowałam nawet 40 ogrodów w tygodniu i wiem coś o tym. Przechodziło się z ogrodu do ogrodu i kosiarki musiały dobrze kosić.
Ważny jest też kształt noża, jak jest wyprofilowany, czasem fabrycznie jest źle, niektóre sami poprawialiśmy, wtedy wciągała trawę świetnie. Podstawą jest moc, jeśli nie chcesz "memłać" trawnika a kosić sprawnie.
Pielęgnowałam nawet 40 ogrodów w tygodniu i wiem coś o tym. Przechodziło się z ogrodu do ogrodu i kosiarki musiały dobrze kosić.
Instagram Ogrodowiska