Sylwuś dzięki wielkie.
Hosty to moja pierwsza ogrodowa miłość.Ciągle nie zakończona w kupnie nowych odmian.
Orliki uwielbiam .Od 3 lat dopiero.A clemki też .Tylko te już więcej, dużo więcej lat je też zapraszam do swojego ogrodu.I tak samo co roku jakiś nowy dokupuję
Cis. Niby trujacy ale i wykorzystywany w leczeniu raka. Mowa tu o diterpenie o nazwie paklitaksel zwanym tez taksolem ktory jest wykorzystywany w leczeniu.
Pocieszyłaś mnie
Jesienią przywiozłam z Hortulusa jeden wielki ząb czosnku, wsadziłam i teraz czekam na kwitnienie, powoli zbiera się Piszesz, że rozmnożył się, będę żyła z nadzieją, że i u mnie to nastąpi
Pozdrawiam
Tutaj potrzebowalabym pomocy...
To ma byc takie miejsce z laweczka. Miejsce z widokiem na basen ogrodowy, zeby dzieciaki miec na oku...
Tuja na pniu juz wkopana ale nie wiem czy dac tam jeszcze jakies inne rosliny bo wydaje mi sie tak troche surowo. Moze cos w doniczce? Podpowiedzcie prosze.
Podloze bedzie zwirowe jak reszta ogrodka. Obwodka z kamienia juz jest. Cale popoludnie spedzilam na wbetonowywaniu i fugowaniu.
Aha...to co pod tuja to poidelko dla ptakow ale chyba bedzie tylko ozdoba bo jak widac moja kotka to tam raczej zadnego ptaka nie dopusci.