Hmmm, mówisz, że ona Ci się tam podoba? To muszę jeszcze przemyśleć, czy ją zabierać z tego miejsca.
Na przodzie też jest sesleria jesienna tylko sadzona w zeszłym roku. Z tego co wiem sesleria ma takie źdźbła chyba???
Dzięki!
Nie mam co pokazywac.Widzę na wątkach ze gdzies tam pomarzły ale takiego pogromu jak u mnie nigdzie nie ma. Od dawna wiem ze u mnie najzimniej w Polsce. Ogólnie wszystkie wyglądaja tak
a jest i jeszcze gorzej bo sa zamierajace całe pędy.
Jeden to chwast z sercowatym liściem (leży na ziemi, po lewej). Drugi wygląda na coś wartościowego, ale czy to knautia? Zostaw, niech trochę podrośnie. Może też być jakaś szałwia. Pokaż za jakiś czas (napisz u mnie, bo nie zawsze zaglądam).
Makusiu, kwitnące derenie są nad wyraz fotogeniczne. Zawciąg nadmorski takoż. Choć gabaryty ma zdecydowanie mniejsze.
Roma, i Ty doczekasz się swego buszu. My czekamy jeszcze na wyrośnięcie przesłony na końcu długiej prostej, tak aby przesłoniła widoczny dom. Ogrodnictwo to ciągłe czekanie.
Gosiek, dla Ciebie Twoje ulubione zestawienie kolorystyczne. Przypadkowo mam tegoroczny hit kolorystyczny Ogrodowiska. Wyczułaś to już rok temu. Masz nosa do trendów. Ani chybi za transetterkę zaczniesz robić. Mogłam wsadzić choć czosnki przy tej ławeczce. Byłyby jak znalazł.
Dostałam ja od starszej pani która w czasch gdy nikt o nich nie słyszał przywiozła ją z zagranicy , rosnie świetnie w przeciwieństwie do innych , u mnie jest około osmiu lat,została odkopana od rośliny matecznej..