Tak myślałam, że to właśnie ta różyczka, moja jeszcze taka dorodna nie jest, ale się bierze i za rok, dwa, dorówna mamusi.
Piękny czas mamy!
Powodzenie z anabelkami obfite. I pomidory w gruncie dorodne. Moje lałam octanem wapnia, bo coś się podejrzane zrobiły (rachityczne). Lejesz swoim jakieś gnojówki?
Rośnie ...ale muszę go w tym roku jakoś okiełznać ..dać mu jakieś podpory...bo już mi z niebem gada (ze 4m mają) i rozlazł sie po krzakach ..wiosna przywiązałam go płota ile dałam rady
Ale te wysokie gałęzie majowy mróz przyłapal..tak z 1/4 uschła i pąki tez obleciały
U mnie warzywnik to musi być wygłaskany i pod sznureczek...I nikt tam niema wstępu ani dzieci ani psy
anabelki to pewnie dlatego ,że patyki wetknęłam tak ot sobie postawilam w szklarence i wlałam od czasu do czasu wody..
Pomidorów niczym nie pryskałam ani nie podlewałam ani tych w szklarence ani w gruncie
Niczego yteż na razie nie dostały tylko to co pod korzeń czyli:
troche popiolu
trochę ususzonych odchodów gołębich zmielonych
i pod każdy krzaczek niewielką ilość obornika krowiego a wlaściwie to placek krowi taki świeży z pod ogona bez słomy tak w ilości pół litrowej doniczki
podlewam w większej ilości raz na kilka dni( raz na tydzień nie częściej) jak widzę ,że już mają za sucho