Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 19:46, 22 maj 2017

Do góry
Ode mnie masz powojnika z różyczką na ten tysiączek.

Na zielonej... trawce :) 19:46, 22 maj 2017

Do góry
Makusia napisał(a)
...aaaaaaalllllllleeee kanciki! Cudne i perfekcyjne. Rozumiem, ze oprócz nożyc, jesteś wyposażona w kątomierz i linijkę? Bo są idelane.

A jeśli mogę jeszcze pomarudzić i poprosić, to proszę o kilka kadrów brzozowej, którą widać na zdjęciu placyku

I poziomicę czyli mam taki typowy zestaw ogrodnika

A możesz... marudź proszę:

Działka prawie w Borach Tucholskich 19:40, 22 maj 2017

Do góry

daglezje
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 19:40, 22 maj 2017

Do góry
Basilikum napisał(a)
Kasiu szczeka mi opadla ale u Ciebie pieknie ´

a kancikow ze szczerego serca zadzroszcze

Dziewuszki JAk się domyślacie pierwsza do plewienia poszła rabata z rodkami i azaliami bo tam dziś zdjęcia trzeba robić.

Właśnie zlazłyśmy z Karolką z kolejnych trzech, ale one są mniejsze. jutro znów walka. Czekają na wielkie wyzwania.

I żeby nie było, że głupoty gadam to pokażę jedną, która już byłą raz plewiona, a dziś obraz nędzy i rozpaczy.
Ogród z rzeźbą 19:36, 22 maj 2017

Do góry
Paproć pióropusznik strusi. Paproci mam stanowczo za mało.

I to samo ujęcie - bez słońca i za chwilkę ze słońcem:

Ogrodowa przygoda Łukasza II 19:36, 22 maj 2017

Do góry
Orliki

I fikuśne siewki, które miały być granatowe, chociaż ciekawe i łądne to mi nie pasują Przy okazji widziałem dzisiaj orliki po 30zł myślałem, że padnę

Ogrodowa przygoda Łukasza II 19:28, 22 maj 2017

Do góry
Cisy posadzone, ale w ogóle ich nie widać na szczęście na żywo nawet mi się podoba. Co się nakombinowałem by jak najmniej przesadzać, ale wystarczyło wyrwać tulipany i kilka szałwii przesiedlić.
Dosadziłem jeżówki, irysy bodziszki, piwonie i całkowitym przypadkiem hakone.
Zrezygnowałem z lawendy mimo że ładnie wyglądała, ale wygniwała w tym miejscu wiosną chociaż, że latem brzeg rabaty to Sahara.

Trzeba czekać, aż wszystko się zadomowi i dosadzę jeszcze dwie rośliny.

Tymczasem Globeastery w blokach startowych, w zeszłym roku było 7, teraz rozmnożyły się i jest 15

Między różami na razie zielono

Ogród z rzeźbą 19:19, 22 maj 2017

Do góry
Z serii totalne porażki: hortensje ogrodowe. Jak tak dalej pójdzie to wylecą niestety z ogrodu, tracę już do nich cierpliwość. Tym razem nie zima, tylko wiosna je wykończyła. Kupiłam w tym roku w celach testowych hortensję Lime Rickey i jak będzie fajna, to w przyszłym roku wymienię te ogrodówki, które teraz wyglądają tak, czyli nijak:

Ogród z rzeźbą 19:13, 22 maj 2017

Do góry
Z rabatki zwanej kiedyś awatarkową, ale ta nazwa już nieaktualna, czyli teraz z rabaty kuchenno-łazienkowej:

Z oddali taki look:

Ogród z rzeźbą 19:08, 22 maj 2017

Do góry
Rododendron, który miał być Królową Jadwigą, a który jest nn:

Dla chwilowej odmiany klonik Esk Sunset z boczku:

i od frontu:

Ogród z rzeźbą 19:02, 22 maj 2017

Do góry
Dziewczyny, jestem! Wczoraj wróciłam tak padnięta, że nawet nie miałam siły popatrzeć co tam u Was przez weekend się nawyrabiało. Dzisiaj troszkę pozwiedzałam Wasze ogródki.

Marysiu to przykre, że Ci się to dziadostwo przyplątało. Moje tiarelle ziemi trzymają się mocno, więc ich nie wykopywałam. Liście ubiegłoroczne po ciemaku już trochę przycięłam, bo suchawe i brzydkie były, no i teraz wyglądają już kiepsko. Myślę, że trzeba je podzielić.

Kamcia kostropaty rododendron uwzględniając jego kostropatość szykuje się do całkiem przyzwoitego kwitnienia. Widać, że mu się kondycja po ubiegłorocznym przesadzeniu poprawiła.

Reniu dziękuję, odpisałam też u Ciebie. Będę rwać te liście, a szkoda

Pola jak zajrzałam do ogrodu Jana, który ma imponującą kolekcję klonów to zapałałam nagle ochotą do posadzenia większej ilości tych pięknych drzewek. Trudno się zdecydować z wyborem, tak duża jest ich ilość. No wybór rzeźby to nie jest taka łatwa sprawa, ale na pewno coś upolujesz

Kasiu no obyś miała fałszywy alarm również z tą nimułką. Ale bruzdownica to jeszcze gorsze dziadostwo jest. Zazdroszczę (pozytywnie!) pierwszych kwiatów różanych. U mnie Novalisy ciągną w górę!

Iwonka kopanie okopów dobiegło prawie końca! W zasadzie w kwestii przygotowania do sadzenia to już jestem na finiszu, a nawet już coś posadziłam. Potrzebuję jeszcze dwa dni, żeby dokończyć i wszystko z doniczek posadzić. Dłuuugo te moje róże będą się zbierały, o ile w ogóle się zbiorą. Teraz żałuję, że w Fl. zamawiałam z gołym korzeniem. Wszystkie, które zamówiłam są teraz dostępne w donicach, a ja się zimą bałam, że mogą być niedostępne. Na dodatek muszę przesadzić Lavender Ice. Wiem, że pora kijowa na takie działania. Pociesza mnie fakt, że one takie małe terminatorki są, i że szybko się odbudują.

Asia/Johanka dziękuję za wizytę i zapraszam serdecznie

No to "spektakl" zdjęciowy zacznę od mini sesji malutkiej jeszcze Królowej Jadwigi:

Sezon 2017 u Hanusi 18:38, 22 maj 2017

Do góry
Dziękuję za miłe wpisy i słoneczko!

Właśnie z ogrodu wróciła, obiadek spożyłam i czas na O.

Rano było tylko 11 w plusie, ale w ogrodzie już było w słońcu ze 20. I praca szła szparko!
Jutro podobna pogoda i temperatura. Dopiero we środę ma być z pokropkiem.
Czyli jutro znowu ogród!

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 18:31, 22 maj 2017

Do góry
Jeszcze wielu tysiączków z nami

I jeden z moich ulubionych kwiatków z tej okazji dla Ciebie Izuś

Ogród z łezką II 18:25, 22 maj 2017

Do góry
I moje osobiste kolory

Łubin w zeszłym roku różowy był...teraz na biały wygląda...
A to co za białe kwiatuszki mi się rozwijają? Nie wiem...

Działka prawie w Borach Tucholskich 18:24, 22 maj 2017

Do góry
Ewa wielcy odchodzą (Z.W.) w chwale a po nas zostaną tylko ogrody (do wykarczowania)

a to szczególiki panoramy po wygramoleniu się z leżaczka i otrząśnięciu się z pesymizmu

Ogród z łezką II 18:21, 22 maj 2017

Do góry

Ogród z łezką II 18:19, 22 maj 2017

Do góry
Jeszcze wkleję migawki z wczorajszego popołudniowego Daisy Days w Pszczynie.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 18:17, 22 maj 2017

Do góry
Liliakowo-orlikowo na koniec.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 18:10, 22 maj 2017

Do góry
Nie da się ukryć, że z każdym dniem busz robi się większy. Linie rabat są coraz mniej wyraźne. Kiedy wchodzę przez drzwi wejściowe, to naprzeciw mam drzwi tarasowe z takim widokiem. Wyższe piętro tworzy tam klon Ginnala i serby. Powolutku tworzy się przesłona. Na drugim zdjęciu widać jak niewielka odległość dzieli nas od granicy z sąsiadem. Katalpa ma w przyszłości cieniować taras przed południowo-zachodnim słońcem.

Żywopłot bukowo-grabowy

I takie tam (oczywiście z tamaryszkiem

Wrzosowisko ładnie wygląda nawet poza okresem kwitnienia wrzosów.

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 18:04, 22 maj 2017

Do góry
malkul napisał(a)

Sporo się cofnęłam. Gosiu, niesamowity masz trawnik. Tez chcę taki
Masz pięknie, ale to wiesz

Gosiu, rok temu pamiętam, jak szklarnię pokazywałaś. Jak pomidorki się sprawdziły? Jak sobie z nimi radziłaś? Miałaś nawadnianie do nich chyba. W tym sezonie muszę zgłębić temat dokładniej. Co i jak. Jak będziesz miała troszkę czasu, byłabym wdzięczna za temat pomidorowy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies