Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród

Anna i Ogród

17:38, 31 maj 2017
jeszcze ten pin Iwonki jest super ...pasował by ci bo za donica ułozysz mały podescik a potem te płytki prosto do altany

https://pl.pinterest.com/pin/529876712388779629/?source_app=android

układaj biceps ci sie wzmocni
Makao_J 18:03, 31 maj 2017

No mi też ten idealnie prosty skos nie pasuje. Coś mnie koli w oczy ale nie wiem co.

Chodzę, sprawdzam i myślę co jest nie tak.

Pokombinuję. Mam czas do piątku. Później eM przyjeżdża i będzie tylko mnie wkurzał. swoimi uwagami i naśmiewał się ze mnie

To mi się podoba od Iwonki ale nie dam rady wszystko przerzucić jeszcze raz
https://pl.pinterest.com/pin/529876712392354263/?source_app=android
Iwk4 19:27, 31 maj 2017

Hi, hi, każdemu inny pin przypadł do gustu.
Ciężka praca Aniu Cię czeka ...
Makao_J 19:36, 31 maj 2017

Wersja 2

Makao_J 19:38, 31 maj 2017

Iwk4 napisał(a)
Hi, hi, każdemu inny pin przypadł do gustu.
Ciężka praca Aniu Cię czeka ...

Wszystko byłoby ok ale strasznie ręce poobcierałam.
Zana 19:47, 31 maj 2017

Ta pierwsza wersja też mi nie pasowała. Przy schodach szeroko, a potem taki wąski pasek pod skosem. Od razu pomyślałam, żeby po dwie obok siebie kłaść i zrobić szerszą tę ścieżkę. Boki chcesz obsadzić roślinami, które będą się na nią "wylewały", więc one też kawałek z tej ścieżki zabiorą. Wersja dwa już zdecydowanie lepiej. Ja bym spróbowała po dwie płyty w każdym rządku a nie po jednej co drugi.
Makao_J 20:00, 31 maj 2017

Zana napisał(a)
Ta pierwsza wersja też mi nie pasowała. Przy schodach szeroko, a potem taki wąski pasek pod skosem. Od razu pomyślałam, żeby po dwie obok siebie kłaść i zrobić szerszą tę ścieżkę. Boki chcesz obsadzić roślinami, które będą się na nią "wylewały", więc one też kawałek z tej ścieżki zabiorą. Wersja dwa już zdecydowanie lepiej. Ja bym spróbowała po dwie płyty w każdym rządku a nie po jednej co drugi.

Na razie to myślę je gęściej poukładać. One są wąskie (20cm) i im większa odległość tym gorzej to wygląda (znikają gdzieś).

Ale przy takich odległościach jak jest teraz chodzi mi się dobrze (25 cm). Niby mało ale jest po skosie i to się niweluje gdzieś
Iwk4 21:30, 31 maj 2017

Aniu, a może tak?
Chyba o to chodziło Justynce.

Te pośrodku połączone razem oczywiście. Kopiowałam ze zdjęcia i niektóre nie były złączone

U mnie też kombinowałam z płytkami, pojedynczo było zbyt wąsko. Dwie razem nie dawały tej samej szerokości, co te w żwirku. Ostatecznie dałam taki sam rozstaw w trawie, jak w żwirku. Bynajmniej wózkiem można będzie w razie potrzeby pojechać po dwóch płytkach
AngelikaX 21:55, 31 maj 2017

Mi się najbardziej podoba pin nr 1 od Iwonki
Aniu uważaj na plecy - jutro na pewno poczujesz te ciężary!
Zana 22:14, 31 maj 2017

Odnośnie środka na mszyce - byłam wczoraj na działce i pryskane tym środkiem w sobotę były ewidentnie zdechnięte. Niestety nalazła nowa horda. Znowu prysnęłam, kurcze nie wiem czy to nie za często. A w ubiegłym roku było tych choler chyba mniej, bo nie musiałam tak często stosować.