Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Ogródek Iwony 09:05, 12 sie 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Tak sobie podlewałam wieczorem ogród i naszła mnie jeszcze jedna koncepcja nasadzeń pod wiśniami: Z tyłu trawa - miskant Klaine Fontanne, potem pas Red Barona i z przodu ptasie łapki.
A w kwadracie zamiast lawendy dać jedną hortensję podsadzoną bordowymi żurawkami. Powtórzyłyby się kolory z sąsiedniej rabaty
a ile Ty masz tam miejsca?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:39, 11 sie 2015

Do góry
AlKa napisał(a)
Poczytałam pooglądałam i stwierdzam ide lać wode... chociaż mega mi sie nie chce...
W pracy bez klimy okna od południa, i w dodatku koleżanka ma 3 tyg urlopu.
Padam na twarz...
oj to współczuje, na szczęście u nas tryb pracy urlopowej dobiega końca, a i temperatura komfortowa
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:34, 11 sie 2015

Do góry
ka1sia napisał(a)

macham Wielka Kobieto
odmachowywuje
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:31, 11 sie 2015

Do góry
ane3ka napisał(a)
Wiesz Anetko, w życiu bym nie przypuszczała, że Twój ogród jest z kategorii tych małych - małych. Nigdy nie popatrzyłam na ten pierwszy szkic, gdzie podajesz wymiary działki, tylko zawsze z wywalonym ozorem oglądam zdjęcia. Nie wiem co powoduje, że Twój ogród traktowałam zawsze na taki 1000 i +. Czy to perspektywa, czy położenie domu, czy rabaty sprawiają, że w ogrodzie jest taka głębia. U nas jest bardzo specyficzna działka - nie mamy w ogóle przedpłocia. Jesteśmy otoczeni z 4 stron i przedpłocie stanowi tylko droga prostopadła do działki. Dom ma układ krzyżowy, więc jest taką kostką na działce (u nas mówimy na to krupka). Miejsca wkoło domu mamy niewiele, a przez to, że garaż jest cofnięty, spora część podjazdu jest wybrukowana.
Ciekawe jest to, że przy 635m2 ogródek wydaje się większy aniżeli i mojego szwagra, gdzie jest 720m2. U nich taras kończy się prawie na płocie. Tylko tuje się zmieściły.

zapewne wszystko zależy od wielu czynników kształt rabat, usadowienie domu itp
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:25, 11 sie 2015

Do góry
Zielona napisał(a)
Się podpisałam, bom na bieżąco i trzeba zaznaczyć, do którego momentu
PS Czy rutewkę musisz pionizować? Pokłada się?
do jednej dałam tyczkę ale nie podwiązywałam tylko oparłam w sumie to nie wiem czy potrzebnie czy nie, może to taka zbędna asekuracja
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:24, 11 sie 2015

Do góry
nicol21 napisał(a)
Anetko bardzo mi sie u Ciebie podoba - zreszta jak zawsze!
miło mi jak zawsze
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:50, 11 sie 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
niestety wiem, ale trzeba z tym jakoś żyć

macham Wielka Kobieto
Ogródek Iwony 13:52, 11 sie 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
pokładają niestety... z moich doświadczeń Pinki Whinki i Limelight stoi sztywno bez podpór

Ale w drugim roku już lepiej chyba to wygląda z Vanilkami? Zawsze można dać podpórki z przodu? Ja ustawiam dwa kijki i naprężam sznureczek dołem. Nie widać, a częściowo pomaga.
Ogród z pompą 13:43, 11 sie 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
a widzisz!!!! nie jest tak, że nie masz co pokazać Zawsze mówię 'wszystko siedzi w naszych głowach'
Na etapie budowy/wykańczania też byłam na fm, ba wiele osób które sa na O wcześniej było właśnie tam

Anetko, znalazłam Cię kiedyś na FM. Też widziałam tu sporo osób, które przewinęły się przez FM. Taka kolej rzeczy - budujemy, jest FM, ogrodujemy jest O.

Wczesnym latem było więcej do pokazania, teraz kwitnie mało, więc mniej do fotografowania.
Ogródek Iwony 13:14, 11 sie 2015

Do góry
Viola napisał(a)
A Vanilki się pokładają ??? Które z hortensji są w takim razie najbardziej sztywne? Bo tylko limki na razie mam.
pokładają niestety... z moich doświadczeń Pinki Whinki i Limelight stoi sztywno bez podpór
Ogród Małej Mi - sezon 2015 11:50, 11 sie 2015
Do góry
ana_art napisał(a)

buahahahhahahah Justyna to niepokojące ale zaczynam Cię kochać

zaczynam sie bać! nie wolno tak publicznie ))))
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:24, 11 sie 2015

Do góry
Krys napisał(a)
Ana jestes wielka
niestety wiem, ale trzeba z tym jakoś żyć
Ogród z pompą 11:18, 11 sie 2015

Do góry
a widzisz!!!! nie jest tak, że nie masz co pokazać Zawsze mówię 'wszystko siedzi w naszych głowach'
Na etapie budowy/wykańczania też byłam na fm, ba wiele osób które sa na O wcześniej było właśnie tam
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:11, 11 sie 2015

Do góry
Filemon24 napisał(a)
Kupują duże bo chcą mieć przestrzeń ja mam 52 ary może trochę przy dużo ale znowu 1000 to by było dla mnie za mało. Każdy lubi co innego niektórzy się zastanawiają po co ktoś w domu chce mieszkać bo w bloku fajniej mniej roboty.

przypuszczam, ze można było by dyskutować i dyskutować na ten temat i każdy miałby dużo do powiedzenia Pewnie że bym chciała mieć ogromna działkę, przestrzeń, duży dom, ale... mam mały domek, małą działkę z bardzo prozaicznych i przyziemnych przyczyn... kasa się to nazywa ale cieszę się z mojego małego domku i malej działki bo wcześniej mieszkałam na 60 m w bloku.
Koniec tematu...
Ogród piękny mieć... 11:07, 11 sie 2015

Do góry
ana_art napisał(a)

Dobrze knuje ? )

A jakues carexy (wogole nie znam sie na teawach...) Czy lepiej rozplwnice pod nogi hortkom?..
Ogród piękny mieć... 11:03, 11 sie 2015

Do góry
Ogród Małej Mi - sezon 2015 09:51, 11 sie 2015

Do góry
eee_taam napisał(a)
ooo nadaje dobrze fotek przestałaś nam żałować!!!

z tego upału to się niektórym w głowach poprzewracało ...choć co innego mam na mysli

PS. muminków nigdy dość!!!

buahahahhahahah Justyna to niepokojące ale zaczynam Cię kochać
Ogród z pompą 09:49, 11 sie 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
a widzisz czyli ciut mniejszy niż mój nie dziw się że nikt u Ciebie ni pisze, ostatnie fotki masz z maja. Nie zawsze muszą być zdjęcia roślin kwitnących przecież

Anetko, nie dziwię się...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:47, 11 sie 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
nie wiesz o czym mówisz..
A tak na marginesie zawsze mnie zastanawia dlaczego ludzie kupują duże działki, a później narzekają że mają za dużo... bo dlaczego małe to raczej oczywiste

Wydaje mi się, że optymalna wielkość to takie 900, 1000m2. Mnie bardzo brakuje tych 300. Nie powiem, narobię się i przyłapuję się na tym, że nie mam czasu siąść na tarasie, popatrzyć i westchnąć nad pięknem przyrody. Tym bardziej, że ogród jest w zasadzie cały czas w fazie powstawania/sprzątania.
Ogród z pompą 09:47, 11 sie 2015

Do góry
a widzisz czyli ciut mniejszy niż mój nie dziw się że nikt u Ciebie ni pisze, ostatnie fotki masz z maja. Nie zawsze muszą być zdjęcia roślin kwitnących przecież
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies