Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

ane3ka 14:47, 11 sie 2015

Wiesz Anetko, w życiu bym nie przypuszczała, że Twój ogród jest z kategorii tych małych - małych. Nigdy nie popatrzyłam na ten pierwszy szkic, gdzie podajesz wymiary działki, tylko zawsze z wywalonym ozorem oglądam zdjęcia. Nie wiem co powoduje, że Twój ogród traktowałam zawsze na taki 1000 i +. Czy to perspektywa, czy położenie domu, czy rabaty sprawiają, że w ogrodzie jest taka głębia. U nas jest bardzo specyficzna działka - nie mamy w ogóle przedpłocia. Jesteśmy otoczeni z 4 stron i przedpłocie stanowi tylko droga prostopadła do działki. Dom ma układ krzyżowy, więc jest taką kostką na działce (u nas mówimy na to krupka). Miejsca wkoło domu mamy niewiele, a przez to, że garaż jest cofnięty, spora część podjazdu jest wybrukowana.
Ciekawe jest to, że przy 635m2 ogródek wydaje się większy aniżeli i mojego szwagra, gdzie jest 720m2. U nich taras kończy się prawie na płocie. Tylko tuje się zmieściły.
ka1sia 14:50, 11 sie 2015

ana_art napisał(a)
niestety wiem, ale trzeba z tym jakoś żyć

macham Wielka Kobieto
AlKa 20:10, 11 sie 2015

Poczytałam pooglądałam i stwierdzam ide lać wode... chociaż mega mi sie nie chce...
W pracy bez klimy okna od południa, i w dodatku koleżanka ma 3 tyg urlopu.
Padam na twarz...
Sebek 21:01, 11 sie 2015

Zielona napisał(a)
Się podpisałam, bom na bieżąco i trzeba zaznaczyć, do którego momentu
PS Czy rutewkę musisz pionizować? Pokłada się?

Również podpisuje listę
ana_art 21:24, 11 sie 2015

nicol21 napisał(a)
Anetko bardzo mi sie u Ciebie podoba - zreszta jak zawsze!
miło mi jak zawsze
ana_art 21:25, 11 sie 2015

Zielona napisał(a)
Się podpisałam, bom na bieżąco i trzeba zaznaczyć, do którego momentu
PS Czy rutewkę musisz pionizować? Pokłada się?
do jednej dałam tyczkę ale nie podwiązywałam tylko oparłam w sumie to nie wiem czy potrzebnie czy nie, może to taka zbędna asekuracja
ana_art 21:31, 11 sie 2015

ane3ka napisał(a)
Wiesz Anetko, w życiu bym nie przypuszczała, że Twój ogród jest z kategorii tych małych - małych. Nigdy nie popatrzyłam na ten pierwszy szkic, gdzie podajesz wymiary działki, tylko zawsze z wywalonym ozorem oglądam zdjęcia. Nie wiem co powoduje, że Twój ogród traktowałam zawsze na taki 1000 i +. Czy to perspektywa, czy położenie domu, czy rabaty sprawiają, że w ogrodzie jest taka głębia. U nas jest bardzo specyficzna działka - nie mamy w ogóle przedpłocia. Jesteśmy otoczeni z 4 stron i przedpłocie stanowi tylko droga prostopadła do działki. Dom ma układ krzyżowy, więc jest taką kostką na działce (u nas mówimy na to krupka). Miejsca wkoło domu mamy niewiele, a przez to, że garaż jest cofnięty, spora część podjazdu jest wybrukowana.
Ciekawe jest to, że przy 635m2 ogródek wydaje się większy aniżeli i mojego szwagra, gdzie jest 720m2. U nich taras kończy się prawie na płocie. Tylko tuje się zmieściły.

zapewne wszystko zależy od wielu czynników kształt rabat, usadowienie domu itp
ana_art 21:34, 11 sie 2015

ka1sia napisał(a)

macham Wielka Kobieto
odmachowywuje
ana_art 21:39, 11 sie 2015

AlKa napisał(a)
Poczytałam pooglądałam i stwierdzam ide lać wode... chociaż mega mi sie nie chce...
W pracy bez klimy okna od południa, i w dodatku koleżanka ma 3 tyg urlopu.
Padam na twarz...
oj to współczuje, na szczęście u nas tryb pracy urlopowej dobiega końca, a i temperatura komfortowa
Kuba 21:52, 11 sie 2015

Pooglądałam Twoje donicowo i nie tylko i się poinspirowałam, moje donice po kilku dnaich suszy do wymiany