Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moja bajka 10:05, 22 maj 2017

Do góry
Katkak napisał(a)
moja niedawno kupiona azalka Homebush w markecie ma jeden kwiateczek. Trochę wymizerowana - jak to z marketu, ale myślę, że za rok się zrehabilituje

kawałek dzielonych host wylądował przy huśtawce

całe przyjęcie udało się super. Mogło być cieplej, ale mogło też padać - więc nie narzekam . Nasłuchałam się ochów i achów od gości na temat ogrodu i prawie fruwałam nad ziemią .

azalie i rodku dały mega pokaz. Do tego zaczęły kwitnąć bodziszki, clematis Julka i co nieprawdopodobne - wytrzymały jeszcze tulipany

a wąchałaś ją jak pachnie?
Moja jak rok temu wsadziłam cudnie pachniała , a teraz coś nie czuję chyba mi wech szwankuje bo lilaki też mi jakoś słabiej pachną.
Moja bajka 09:58, 22 maj 2017

Do góry
Kwitnące skarpy 09:55, 22 maj 2017

Do góry
pawel_snopek napisał(a)
Foteczki

Ale fajny pomysł na obwódkę z pieńków chyba skradnę bo mi się bardzo spodobał
Te białe ślicznotki to zawilce???
Ogród w mieście-ogrodzie 09:54, 22 maj 2017

Do góry
Tu ma być ogród :) 09:54, 22 maj 2017

Do góry
Buczek w końcu pokazał listki

Róże Voyage

Ogród z widokiem na jezioro 09:53, 22 maj 2017

Do góry
yolka napisał(a)
To nieprawda, że lepszy wróbel w garści...

niezłe
Tu ma być ogród :) 09:51, 22 maj 2017

Do góry
I czosnki na brzozowej powolutku zaczynają

Tu ma być ogród :) 09:50, 22 maj 2017

Do góry
Czosnki

Moja bajka 09:50, 22 maj 2017

Do góry
moja niedawno kupiona azalka Homebush w markecie ma jeden kwiateczek. Trochę wymizerowana - jak to z marketu, ale myślę, że za rok się zrehabilituje

kawałek dzielonych host wylądował przy huśtawce

całe przyjęcie udało się super. Mogło być cieplej, ale mogło też padać - więc nie narzekam . Nasłuchałam się ochów i achów od gości na temat ogrodu i prawie fruwałam nad ziemią .

azalie i rodku dały mega pokaz. Do tego zaczęły kwitnąć bodziszki, clematis Julka i co nieprawdopodobne - wytrzymały jeszcze tulipany
Kłopoty - problemy z trawnikiem 09:48, 22 maj 2017

Do góry
Witam
Bardzo proszę o poradę w sprawie ratowania trawnika, a właściwie pozostałości po nim

trawnik znajduje się na "dachu zielonym" wykonanym przez dewelopera, jest to niestety warstwa ok 20 cm ziemi/piachu prawdopodobnie z wykopów pod budowę ponieważ zawiera mnóstwo kamieni, szkła, cegły, styropianu itp. itd., na dzień dzisiejszy jest względnie oczyszczona (przynajmniej wierzchnia warstwa)
w sierpniu 2015 (odbiór) trawnik był ładny ale podczas nieobecności mocno wysechł z braku podlewania, w ubiegłym roku wygrabiłem go porządnie, zrobiłem ręczną wertykulację, dosiałem trawy i rozsypałem kilka worków ziemi ogrodowej, trawnik trochę odżył, ale w tym roku po zimie jest stan jak na zdjęciach
na dzień dzisiejszy został nisko skoszony, wygrabiony i znowu ręczna wertykulacja,po której rozsypałem nawóz compo quatro w celu zniszczenia chwastów, sprawdziłem ph płynem Heliga i wyszło 8, po przestudiowaniu kilkunastu/kikudziesięciu stron tego wątku wydaje mi się że najlepiej byłoby teraz wysypać siarczan amonu, ale nie wiem czy mogę po użyciu nawozu długodziałającego (teraz wiem że to nie był dobry pomysł ale już za późno),
i za 4 tygodnie (tyle muszę odczekać wg ulotki nawozu) chciałbym dosiać trawy i wysypać trochę ziemi ogrodowej, czy to ma szansę powodzenia?

niestety ze względów finansowych nie mogę sobie pozwolić w tym roku na wymianę ziemi dlatego próbuję jakoś poprawić stan tego co jest

przy okazji czy ktoś z Państwa może mi napisać co to za krzewy? czy to pęcherznica może? mam je za ogrodzeniem ale bardzo słabo rosną, w ubiegłym roku coś zjadło mu wszystkie liście (zanim zareagowała firma ogrodnicza), a teraz zaraz po zazielenieniu widzę że listki zaczynają obsychać, a ponieważ nie wiem czy nasi "ogrodnicy" robią coś poza koszeniem trawy to chciałbym się zająć tymi krzewami we własnym zakresie tylko nie wiem co to jest żeby poczytać o pielęgnacji i ewentualnie jakiś nawozach dla nich

z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam
Tu ma być ogród :) 09:47, 22 maj 2017

Do góry
Queeny z resztką Claudii i czosnkami Purple Sensation - Van Ejik już przekwitły i dużo lepiej to wygląda bez nich

Tu ma być ogród :) 09:44, 22 maj 2017

Do góry
babka napisał(a)
Jestem zachwycona Twoimi tulipanami, odważne i jak bardzo trafione połączenie kolorów i kształtów. Energia !!

Dziękuję Olu
Jeszcze kwitną, fajnie, że niektóre odmiany późniejsze to można się nimi cieszyć dłużej.

Virichic

Purple Pion na finishu

Moja bajka 09:41, 22 maj 2017

Do góry

roślinki w donicy też się rozrastają. Dąbrówka już prawie ucieka
Małymi kroczkami do celu... 09:40, 22 maj 2017

Do góry
Mirelka wstawiam zdjęcia swoich hortensji, tak wygląda delikatnie przycięta

a tak wyglądają ścięte nisko

a tak pinky winky i vanilki - porażka.

Moja bajka 09:33, 22 maj 2017

Do góry

te hosty bardzo się rozrosły i zabierały dużo miejsca, a poza tym zasłaniały rosnące za nimi hortensje. Obdzieliłam więc sąsiadki, trochę porozsadzałam ich u siebie, a zamiast nich dałam tą ładną pstrokatą hostę z donicy, którą podzieliłam.

a jak to wygląda teraz? Zdjęcia potem, bo chyba nie zrobiłam, albo zrobiłam i skasowało mi się. Już sama nie wiem co poknociłam

trampolina nieszczególnie zdobi ogród, ale radość... bezcanna
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 09:31, 22 maj 2017

Do góry

Nowa roślina na Ogrodowisku - cis kwitnący tulipanami. Piękne zdjęcia Danusiu ,jak zawsze...
Enklawa w mieście 09:28, 22 maj 2017

Do góry
Dzisiaj c.d. z donicą ...

Najlepsze jest to, że nie wiemy gdzie ją postawić ha ha ha bo nigdzie nam nie pasuje. Ni w d. ni w oko

Jest ciężka i nie wiem gdzie ją usadowić na jakiś czas, bo jak zasypię ziemią, to już po zawodach.

Nie miałam problemu, to sobie znalazłam

Ogród z łezką II 09:20, 22 maj 2017

Do góry
Kindzia napisał(a)

Bardzo fajnie wyszła ta rabatka

Teraz tylko czekanie na to, by roślinki ruszyły. Szałwia i różyczki szybciorem się nabudują. Będzie pięknie.
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 09:19, 22 maj 2017

Do góry
i ogrodowo:
Queeny posadzone 2 sezony temu rozmnożyły się:

Rabata frontowa brzozowa z czosnkami i tulipankami - czochy jeszcze mało rozkwitnięte...w tle widać, że wszystko wygrabione do końca, trawka zasiana...rękę muszę nurofenem smarować...jednak troszkę się nadwyrężyła

i rabata pod oknem (miały byc wszystkie globy...są różnej wysokości, 2 biłe i no i chyba ciut za małe....)
Na huśtawce miło płynie czas... 09:18, 22 maj 2017

Do góry
_Martini_ napisał(a)
No i placyk. Wymaga jeszcze korekty, ale z grubsza tak póki co wygląda. Do moich wizji mu baaaaaardzo daleko. Proszę, powiedzcie, że rośliny szybko urosną Generalnie nie ma być widać gleby. Bukszpany jeszcze dosadzę, żeby wykończyć obwódkę, jednak cały czas myślę czy te darowane mają tu zostać.

Wszystko takie małe jeszcze :-I

Marti, placyk bardzo elegancki, huśtawka kusi w pobliżu, z grilla zapachy się unoszą Pięknie!

Rośliny urosną ani nie spojrzysz i będziesz musiała ciąć, ciąć i ciąć a może nawet przesadzać
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies