Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Kasik 21:53, 10 cze 2017

Mala_Mi napisał(a)

Czy u Ciebie Hebe zimuje???? I kwitnie????

Wskoczyłam do Ciebie..patrzę a tu róże.. myślałam , że jestem w zeszłym roku.. patrzę na daty a to ten już rok... Poza tym stwierdziłam, że pergola to była na urodziny robiona nie tak dawno.. a tu obrośnięta cała różami.. SZOK!!

Widocznie róże kochają tylko Kaśki Bo u Kindzi też szaleństwo różane.... i od niej przyleciałam do Ciebie.

Moje Hebe zimuje i kwitnie.

Jest ogromne i na pół ścieżki włazi. Miałam ich pięć- zostały dwie, ale tamte dostały grzyba.

Kwitła tylko jedna i to kilkoma kwiatkami, z toku na rok jest ich więcej., Ta druga postanowiła jej dorównać bo dziś też jednym kwiatkiem świeci Z tyłu za choinką, ale jest ciut mniejsza. A Pan powiedział jak je kupowałam, że będzie wielkości piłki do nogi

Róże sadziłam jesienią 2015 roku. Ida ładnie - oby tak dalej.
Kasik 21:57, 10 cze 2017

Gocha napisał(a)
Kasiu piękne różaneczniki- jak w bajce. Ja ich nie umiem i chwilowo się nie nauczę. Może kiedyś spróbuję się z nimi zakolegować. Powojnik miodzio- moje też już startują.

Małgosiu- żadnej nauki pobierać nie trzeba. Zapewnić im ich warunki , dbać o wilgotność i zasilenie i już.

Nie zastanawiaj się bo są piękną ozdobą ogrodu wiosną.
Kasik 21:57, 10 cze 2017

Dubel z różą

Kasik 22:12, 10 cze 2017

Kindzia napisał(a)
Kubek już umyłaś dzisiaj???

Buziol na piątek

Mam zmywarkę.
Kasik 22:13, 10 cze 2017

elka_ napisał(a)

Ach, żal wychodzić z twojego ogrodu
Uwielbiam takie zdjęcia. Azalia 'Soir de Paris wymiata, wiosna u ciebie przepiękna
Pozdrawiam.

Dzięki bardzo. Ona przepięknie pachnie. Dziś już po niej, ale róże zapachem przyciagaja.
Kasik 22:19, 10 cze 2017

Milka napisał(a)
O ja!!
Naprawdę dopieściłaś wszystko, kwitnie pięknie, jednak azalia wody mnóstwo chce
Czekam na szał róż
Nie jestem na bieżąco, piszę skrótowo, bo choć na chwilę do zaprzyjaźnionych wątków chcę zajrzeć

Buziaki Kasiu
Irenko- przecież Wiesz, że ja tez nieczasowa. Dzis juz postanowiłam, że popisze, ale i tak do wszystkich nie dam rady. Stres, praca, ogród- wszystko zabiera czas.

Głowa od komputera po pracy musi odpocząć

A azalie- przekonałam się - muszą mieć wodę w szczególności jak kwitną i jak zawiązują pąki.
Kasik 22:22, 10 cze 2017

Kasya napisał(a)

ale u ciebie slicznie

No właśnie musimy popracować nad trawą. Zara wysikuje ciemne plamy, a słońce tak dawało, że trawa zdychała w oczach. Teraz zasilaliśmy ją i zobaczymy. Musi być choć trochę mokro.

Dzięki za pochwały.
Kasik 22:27, 10 cze 2017

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Jak patrzę na te Wasze pergole różane to znowu mnie nachodzi chęć różana Cuuuudne i u Ciebie i u Kindzi

Przecież Ty masz róże? No i taka pergola chyba nie dla Ciebie Choć jak sobie tak pomyślę? - Przecież I ją byś gdzieś upchnęła
Kasik 22:28, 10 cze 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Kasiu ależ śliczny jest ten łuczek z różami , jak zarosną do samej góry będzie cud miód i paluszki lizać

Te róże nie maja jeszcze dwóch lat - chcialabym widzieć je za kilka. A jak pachną Bajka.
malgorzata_s... 22:59, 10 cze 2017

Kasik napisał(a)

Przecież Ty masz róże? No i taka pergola chyba nie dla Ciebie Choć jak sobie tak pomyślę? - Przecież I ją byś gdzieś upchnęła

Miałam upchane dwie drewniane i wywaliłem bo róże przejście tarasowały i za ubranie łapałyNie będę upychaćTo taka chęć przejściowa