Moj namlodszy i najmniejszy klonik, dostał fala przymrozkowa ale widze ze zaczyna odbijac, ma szanse jesli bedzie zaopiekowany, chyba jako jedynego okryje stroiszem na zime
zobaczcie ile mam jeszcze pustych przestrzeni do obsadzenia
Derenia Venus po kwitnieniu chyba wysadze, takie wielkie i piekne kwiaty mial tylko w pierwszym roku. Teraz juz ma 3 lata i kwiaty skarlałe. Moze potrzebuje lepszej ziemi, przyznaje ze niewiele dobrego sypnelam mu w dolek
Anabelki nadal w tych okropnych kojcach, w tym roku muszą jeszcze zostać. Może nie będzie ich widać jak podrosną. Z tyłu za anabelkami goni trawa morning light
Nowy nabytek w moim ogrodzie. Łubin. Już sie cieszę, że go kupiłam
A co tu się stało ?? W tamtym roku posadziłam tu naparstnice i tak się rozsiały kochane. Czekam aż troszkę podrosną i posadzę kilka pod brzozami.
Klonik i reszta
Witam się w maju
Trawa odżyła. Miejscami są jeszcze placyki z piaskiem, ale wygląda już całkiem dobrze.
Obwódka z bukszpanu malutka, bo sadzona w tym roku. Żałuję, że nie zrobiłam jej wcześniej, bo teraz jest ogromna różnica w tej nowej i tej starej. Ale cóż, pozostaje czekać, aż urośnie
Kwitnie kalinka
Ładna bardzo
zajade do mojego brico. nasadziłam tej niebieskiej na obwódce ale mi zabrakło 3 szt. tam gdzie zamawiałam z neta już nie mieli i nie dokupiłam.
Ją można rozmnażąć z gałązek.