Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Spełnione marzenia

Spełnione marzenia

Julka 15:02, 13 maj 2024

Pani żurawka. Mam ich za mało. Są boskieee
Piwonie z Lidla zaczynają. Sà całe w pakach
Julka 15:06, 13 maj 2024

Kocimiętka
Ambrowiec
Jeszcze raz klonik
[img size=640x480]
Julka 15:10, 13 maj 2024

Hakonka.
Jedyny rodek, ktôry ocalał na tej rabacie

Pastelle przesadzilam na bardziej słoneczne miejsce. Mam nadzieję, że będzie jej tutaj lapiej

Buczek zachwyca
Julka 15:11, 13 maj 2024

Przed somem małe zmiany
Julka 15:13, 13 maj 2024

Na tarasie zamieszkały supertunie.
Patrycja_KG_Lu 16:16, 13 maj 2024

Trawka już zachwyca po tych zmianach, a Twój ogród dorośleje, tyle masz już sporych roślin. Jestem pozytywnie zdziwiona ilością pączków na piwoniach. Gdzie taki duży dywan zewnętrzny można kupić? Zazwyczaj widuje tylko takie małe.
Julka 18:28, 13 maj 2024

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Trawka już zachwyca po tych zmianach, a Twój ogród dorośleje, tyle masz już sporych roślin. Jestem pozytywnie zdziwiona ilością pączków na piwoniach. Gdzie taki duży dywan zewnętrzny można kupić? Zazwyczaj widuje tylko takie małe.

Tak, trawa już nie straszy )
To prawda, że roślinki zmężniały bardzoo, to efekt tego, ze były sadzone jeszcze zanim powstały fundamenty domu.
Ja jednym krzaku piwonii jest 11 pąków, będzie pięknie. Muszę pomyśleć jak je podeprzeć żeby nie klapły.
Dywan kupiony na benuta, tylko tam kupuję i jeszcze się nie zawiodłam. Największy zewnętrzny był kiedyś 400 x 300 takze ogromnyyy. Szczerze polecam.
ElzbietaFranka 19:13, 13 maj 2024

Julka napisał(a)
Witam się w maju
Trawa odżyła. Miejscami są jeszcze placyki z piaskiem, ale wygląda już całkiem dobrze.

Obwódka z bukszpanu malutka, bo sadzona w tym roku. Żałuję, że nie zrobiłam jej wcześniej, bo teraz jest ogromna różnica w tej nowej i tej starej. Ale cóż, pozostaje czekać, aż urośnie
Kwitnie kalinka

Przejrzałam wątek i co prawda nigdy nie widziałam takiej dużej piaskownicy, ale każda metoda wiedzie do jakiegoś celu.
Piaskowalismy trawnik, ale przedtem trzeba zrobić wertykulację, nakłuwanie wałkiem z bolcami albo widłami. Ale takiej ilości piachu nigdy w życiu.
Piasek później poprzez podlewanie dostaje się do dziur po nakłuciu co ma służyć rozluźnieniu ziemi i woda lepiej się wchłania do ziemi.

Będzie dobrze tylko trzeba kontrolować aby nie zrobiła się znowu skorupa z tego piasku

U mnie po wertykulacji w zeszłym tygodniu to jak na pustyni. EM. Nie chcę zasilać trawnika bo sucho trzeba by było tony wody wylać i przede wszystkim siedzieć tam i podlewać.

Zawsze mamy piękny trawnik. Jeszcze fot nie wstawiłam jak już będzie co oglądać to wstawię.

Możesz napisać jak nazywa się ta hosta na trzeciej focie.

Pozdrawiam
Julka 21:47, 13 maj 2024

Dzięki za dobre słowo. Piaskownica faktycznie pomału znika
Niestety nie znam nazwy tej żurawki, próbowałam poszukać w archiwum allegro co kupowałam ale było to już tak dawno, że nie ma

Pozdrawiam
ElzbietaFranka 00:30, 14 maj 2024

Nie chodzi mi o żurawke. Pytałam o hoste taka piękna rozłożysta. Wiem, że już dorosła, ale ładnie się układa lusciowo.