Trawka już zachwyca po tych zmianach, a Twój ogród dorośleje, tyle masz już sporych roślin. Jestem pozytywnie zdziwiona ilością pączków na piwoniach. Gdzie taki duży dywan zewnętrzny można kupić? Zazwyczaj widuje tylko takie małe.
Tak, trawa już nie straszy )
To prawda, że roślinki zmężniały bardzoo, to efekt tego, ze były sadzone jeszcze zanim powstały fundamenty domu.
Ja jednym krzaku piwonii jest 11 pąków, będzie pięknie. Muszę pomyśleć jak je podeprzeć żeby nie klapły.
Dywan kupiony na benuta, tylko tam kupuję i jeszcze się nie zawiodłam. Największy zewnętrzny był kiedyś 400 x 300 takze ogromnyyy. Szczerze polecam.
Przejrzałam wątek i co prawda nigdy nie widziałam takiej dużej piaskownicy, ale każda metoda wiedzie do jakiegoś celu.
Piaskowalismy trawnik, ale przedtem trzeba zrobić wertykulację, nakłuwanie wałkiem z bolcami albo widłami. Ale takiej ilości piachu nigdy w życiu.
Piasek później poprzez podlewanie dostaje się do dziur po nakłuciu co ma służyć rozluźnieniu ziemi i woda lepiej się wchłania do ziemi.
Będzie dobrze tylko trzeba kontrolować aby nie zrobiła się znowu skorupa z tego piasku
U mnie po wertykulacji w zeszłym tygodniu to jak na pustyni. EM. Nie chcę zasilać trawnika bo sucho trzeba by było tony wody wylać i przede wszystkim siedzieć tam i podlewać.
Zawsze mamy piękny trawnik. Jeszcze fot nie wstawiłam jak już będzie co oglądać to wstawię.
Możesz napisać jak nazywa się ta hosta na trzeciej focie.
Dzięki za dobre słowo. Piaskownica faktycznie pomału znika
Niestety nie znam nazwy tej żurawki, próbowałam poszukać w archiwum allegro co kupowałam ale było to już tak dawno, że nie ma