O to pocieszające jest
Mój wygląda dokładnie tak jak twój na fotce...jest w tym stanie niedorozwoju od miesiąca....niezmiennie...ale widac że zyje
Buziaki i udanego sobotniego spotkania
Witam wszystkich zaglądających.
Nie wiem co to za trawa / samosiejka /czy ktoś jest w stanie określić gatunek? Będę bardzo wdzięczna za pomoc.
Pozdrawiam.
Wsyp trutkę dla gryzoni przez kilka dniJa tak karczownika załatwiłam w podwórku co mi rok temu zeżarł różę, w ostatniej chwili uratowałam. U mnie ryją w trocinówkach więc deptam , ale za to jest spulchnione
Witam , mam pytanie gdyż brak mi pomysłu/koncepcji jak ładnie zagospodarować puste miejsce widoczne na zdjęciu poniżej by ładnie komponowało sie do kostki ogólnie by się nie gryzły kolory (dokoła mam teren lesisty)
świerk drugi od prawej padł wiec jest kolejne miejsce by cos posadzić
Dookoła mam posadzone tuje
były różaneczniki lecz to złe miejsce dla nich bardzo wietrzne dodatkowo na wiosnę mróz je zmroził hortensje chyba też odpadają
Nie chciałbym zrobić z tego miejsca takiego MISZ-MASZ
Dlatego zwracam się o doradzenie co by ładnie wyglądało
wczoraj oplewiłam 2/3 nowej rabaty i się poddałam nie miałam już siły
zrobiłam oprysk tujom p.grzybowi bo jeszcze coś je męczy
zrobiłam oprysk RT wszystkiego i już była 20.30
Iryski miały być fioletowe a są żółte - nie pasują do tej rabaty, za to pasują do wilczomlecza - jedno i drugie pójdzie w inne miejsce
Pytanie do dziewczyn piwoniowych:
w sierpniu dzieliłam i sadziłam piwonie; są dosyć duże, ale ani jedna nie kwitnie; czy to znak że posadziłam je za głęboko i powinnam przesadzić? Czy po prostu poczekać jeszcze rok aż się zbiorą?
Kochana mój nie lepszy , a w roku w którym dużo darni do niego poszło , bardziej glinę niż kompost przypominał U mnie w kompoście głównie trawa i chwasty, czasem owoce ze spadu lub obierki, żeby był lżejszy trzeba by liście dodać , ale u mnie liście idą pod gunnerę i do lasu pod trociny. Natomiast wiem, że świetny by był jakby go gęsto trocinami przesypywać tylko by trzeba czekać pewnie ze dwa lata Piękna próchnica się z nich robi po tym okresieW ścieżce w brzeziniaku sypaliśmy warstwę 20 cm i teraz jak plewiłam prześliczna ziemia już pod spodem jest