Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

kasia_c 08:37, 12 cze 2017

Piękne te widoczki.

Anda napisał(a)
Knautia macedonica w tę i we w tę, Mustead Wood też

Makao_J 09:10, 12 cze 2017

Cudownie rozrósł się przywrotnik.
Mam nadzieję że mój też tak się pięknie rozrośnie.
babka 09:25, 12 cze 2017

Też wracam do zacytowanych powyżej zdjęć i się zastanawiam dlaczego ja Fairy do donicy kupiłam?
Przepiękna jest ta Mustead Wood
Kawa 10:00, 12 cze 2017

hej Ewuś

wszedzie ten przywotnik i wszędzie go chwalą hmmm
a ja nie mam
może wsadziłabym w jedno miejsce zamiast żurawek które wywalę

czy on da radę w półcieniu?
Ewa777 10:59, 12 cze 2017

Ewciu, jak zawsze śliczne zdjęcia i mi za mało
Fajnie, że są takie towarzystwa ogrodnicze, szkoda tylko, że takie towarzystwo trochę sztywne Jak to są renciści i emeryci, to mają pewnie sporą wiedzę - dużo się nauczysz
07_Rene 11:31, 12 cze 2017

Anda napisał(a)

Ona była bardzo zawiedziona właśnie, że jej tylko to wyrosło. Kupiła niby super mieszankę i nic.

Ogród normalny, ogród dla właścicieli, a nie odwrotnie, użytkowy, bardzo duży warzywnik. Tylko kur jeszcze brakowało do pełnego wiejskiego ogrodu. Oni zaczęli się oboje ogrodem zajmować dopiero gdy przeszli na rentę. Większa część członków towarzystwa to renciści. Większości nie znałam i bardzo się zdziwili na mój widok, że taka niby młoda jeszcze jestem Ciekawa jestem, jak wyglądają ogrody innych. Spotkania odbywają się raz w roku i co roku w innym ogrodzie.

Zaproś ich do siebie to padną na kolana. Jaki wspaniały ogród może mieć młoda ogrodniczka Rozbawiła mnie tą historią. Ale coś w tym jest, że uznaje się dłubanie w ziemi za domenę starszych pań. Mi też wszyscy się dziwią
Pięknie u Ciebie
sylwia_slomc... 12:57, 12 cze 2017

Anda napisał(a)

Ona była bardzo zawiedziona właśnie, że jej tylko to wyrosło. Kupiła niby super mieszankę i nic.

Ogród normalny, ogród dla właścicieli, a nie odwrotnie, użytkowy, bardzo duży warzywnik. Tylko kur jeszcze brakowało do pełnego wiejskiego ogrodu. Oni zaczęli się oboje ogrodem zajmować dopiero gdy przeszli na rentę. Większa część członków towarzystwa to renciści. Większości nie znałam i bardzo się zdziwili na mój widok, że taka niby młoda jeszcze jestem Ciekawa jestem, jak wyglądają ogrody innych. Spotkania odbywają się raz w roku i co roku w innym ogrodzie.

Na takie spontaniczne i pełne poczucia humoru i ciepła spotkania to musisz do nas do Polski przyjechać a może to gospodarze taki klimat zbudowali, czy wszyscy byli sztywni? Troszkę to dziwne skoro przynajmniej raz w roku się widzą.
Też jestem ciekawa tych innych ogrodów
Pszczelarnia 13:07, 12 cze 2017

07_Rene napisał(a)

Zaproś ich do siebie to padną na kolana. Jaki wspaniały ogród może mieć młoda ogrodniczka Rozbawiła mnie tą historią. Ale coś w tym jest, że uznaje się dłubanie w ziemi za domenę starszych pań. Mi też wszyscy się dziwią
Pięknie u Ciebie

Padną.

A to dziwne, bo u nas w okolicy dłubanie w ziemi to domena witalnej młodości. I każdy mnie przestrzega "a bo masz jeszcze siły ...". Ponure nastawienie.
A może to zależy tylko od człowieka?

Pszczelarnia 13:15, 12 cze 2017

Anda napisał(a)
Może ktoś jeszcze pamięta, że zapisałam się na początku tego roku do Towarzystwa Bylinowego. W zeszłym tygodniu zostałam zaproszona na spotkanie podgrupy z mojego rejonu do ogrodu jednej z członkiń towarzystwa. Spotkanie było bardzo miłe, aczkolwiek trochę sztywne Ogród jest bardzo duży i prowadzony jako ogród wiejski. Właścicielka uwialbia pomidory i w tym roku posadziła 100 sadzonek
Zrobiłam parę fotek

Jaką powierzchnię ma ten ogród użytkowy? W ogóle nie ma żadnego małego Staudengaertchen?

Masz zdjęcia wnętrz szklarni?

Co rośnie pod siatką? Kapustne?
Co to za roślina bordowa koło antemisów (tych żółtych)?

malkul 13:28, 12 cze 2017

fajnei ci stoi ten przewtornik, ja mam przy warzywniku i ma tendencję do pokładania się