Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

Mój ogród pod lasem 11:54, 12 kwi 2017

Do góry
Zobaczcie! moja stipa w koszu wiklinowym przezimowała i już odbija hurraaa

dziwaczny szfirek...co to za licho?

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 11:45, 12 kwi 2017

Do góry
kasja83 napisał(a)

No kokietki okropne

Mi też się podoba. Oj bardzo. A to jest stipa? Zimuje Ci?
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 10:11, 12 kwi 2017

Do góry
AniMa napisał(a)

Dobry pomysł Poszperam w dodatkach, może tez cos nowego dokleję

Stipa jak większość czeka na podział Cieszę się, że tak ładnie przezimowała

U mnie czosnki mount blank mają bardzo wydłużone i już niestety brzydkie liście - w tym tygodniu trochę je ciachnę....natomiast zawiązanych kwiatostanów nie maja te co w zeszłym roku wykopywałam po przekwitnięciu i sadziłam w inne miejsca...wszyskie tylko "szczypioki" puściły...

Kurcze, a ja leniuch jestem i nie chce mi się wykopywać. Wszystkie kopałaś i sadziłaś ponownie-czy coś zostawiałaś w ziemi?
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 09:40, 12 kwi 2017

Do góry
oliwka napisał(a)
Aniu, wianek bardzo ładny i delikatny, szkoda dawac nowy. Ja też mam zeszłoroczny, po świętach królika w wianku wymieniam na domek dla ptaszków

Stipa jest ogromna !!!!!!!!! mam nadzieję, ze za rok moja też będzie tak wyglądać.

U mnie czosnki coś nie chcą wychodzić. Liście im przywiędy, ale co się dziwić jak przesadzałam je akurat w ostatnie dwa najciepleejsze weekendy .... Zastanawiam się czy z czosnkami jest tak jak z tulipanami- czy niektóre będą bez kwiatu?

Dobry pomysł Poszperam w dodatkach, może tez cos nowego dokleję

Stipa jak większość czeka na podział Cieszę się, że tak ładnie przezimowała

U mnie czosnki mount blank mają bardzo wydłużone i już niestety brzydkie liście - w tym tygodniu trochę je ciachnę....natomiast zawiązanych kwiatostanów nie maja te co w zeszłym roku wykopywałam po przekwitnięciu i sadziłam w inne miejsca...wszyskie tylko "szczypioki" puściły...
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 01:29, 12 kwi 2017

Do góry
Stipa najładniejsza jest tylko w pierwszym roku. Ciekawa jestem mojej jak będzie wyglądała, bo środki i boki w większości suche - wypuszcza tylko z jednej strony: (
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:59, 11 kwi 2017

Do góry
ren133 napisał(a)

Ewa
ale podobno jak się tnie jak już jest zielone to potem stipa nie chce rosnąć ... chyba, ze to mit

Możesz zaryzykować. Przecież takiej suchej nie zostawisz i tak
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:32, 11 kwi 2017

Do góry
ren133 napisał(a)

Ewa
ale podobno jak się tnie jak już jest zielone to potem stipa nie chce rosnąć ... chyba, ze to mit

ja bym powiedziała wręcz przeciwnie. Przyciąć można gdy widać ze już ruszyła bo wtedy zimno jej nie szkodzi
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:11, 11 kwi 2017

Do góry
Ewa777 napisał(a)

Stipę przytnij bardzo nisko i zaraz się zazieleni
Cudowną masz rabatę tulipanową

Ewa

Droga do spełnienia 21:25, 11 kwi 2017

Do góry
jankosia napisał(a)
W zeszłym roku też trawy padały późno bardzo. Pamiętam to dobrze bo stipy zieloniutkie podstawy jeszcze w lutym miały, że o tych późno wysadzanych nie wspomnę. W tym roku starałam się nie cieszyć za wcześnie ale udało się U mnie piaski a i tak wrażliwce na góreczkach sadzę i odpukać wszystko żyje a stipa to już podrosła tak że za chwilę siewki zaczynam hartować Nie napiszę ile tej trawy wysiałam w tym roku bo padniesz ze śmiechu. Powiem tylko że nowy regał kupiłam tylko po to żeby siewki pomieścić... Chyba przegięłam co oznacza że nowe miejsce trzeba kopać... Nieeee, niech mnie ktoś zastrzeli
Śliwki rządzą wszędzie wkoło Super są

A jakie masz plany na ten sezon ogrodniczy?

Monia z traw sysialam dmuszka i mam nadzieje ze zastapi mi padnięte trawy.
na sezon hmm nie wiem co przyniesie
chce ogarnąć do końca te rabaty co mam i tyle.
siewek i traw zazdroszczę one dodają takiej lekkości. uwielbiam je ale ciągle ich mało u mnie
Droga do spełnienia 21:16, 11 kwi 2017

Do góry
W zeszłym roku też trawy padały późno bardzo. Pamiętam to dobrze bo stipy zieloniutkie podstawy jeszcze w lutym miały, że o tych późno wysadzanych nie wspomnę. W tym roku starałam się nie cieszyć za wcześnie ale udało się U mnie piaski a i tak wrażliwce na góreczkach sadzę i odpukać wszystko żyje a stipa to już podrosła tak że za chwilę siewki zaczynam hartować Nie napiszę ile tej trawy wysiałam w tym roku bo padniesz ze śmiechu. Powiem tylko że nowy regał kupiłam tylko po to żeby siewki pomieścić... Chyba przegięłam co oznacza że nowe miejsce trzeba kopać... Nieeee, niech mnie ktoś zastrzeli
Śliwki rządzą wszędzie wkoło Super są

A jakie masz plany na ten sezon ogrodniczy?
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 16:18, 11 kwi 2017

Do góry
Aniu, wianek bardzo ładny i delikatny, szkoda dawac nowy. Ja też mam zeszłoroczny, po świętach królika w wianku wymieniam na domek dla ptaszków

Stipa jest ogromna !!!!!!!!! mam nadzieję, ze za rok moja też będzie tak wyglądać.

U mnie czosnki coś nie chcą wychodzić. Liście im przywiędy, ale co się dziwić jak przesadzałam je akurat w ostatnie dwa najciepleejsze weekendy .... Zastanawiam się czy z czosnkami jest tak jak z tulipanami- czy niektóre będą bez kwiatu?

Madżenie ogrodnika sezon 2017 15:37, 11 kwi 2017

Do góry
Dzień Dobry
Obiecałam jesienią, że dam znać, jak postąpię z buchananii i jak się zachowa ten carex po cięciu.
Źdźbła miały długość niemal metra i zawijały się okrutnie. Miałam chwilę wahania, ale zdecydowałam się jednak na cięcie. Zostawiłam 20cm pióropusze /i teraz żałuję, że aż takie długie/, bo ta turzyca zachowuje się tak, jak stipa. Po cięciu wypuszcza nowe źdźbła. Kilka kęp dodatkowo podzieliłam i te też rosną. Zatem... chyba można ją ciąć
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:31, 11 kwi 2017

Do góry
Msazalka18 napisał(a)
Piękne te rzeczki krokusowe ilość robi wrażenie

Ja kupiłam chyba dwa lata temu ładne cebulki w pierwszym roku pięknie zakwitły a jak w lecie chciałam je przesadzić to połowa zgniła chyba trafiłam na złej jakości cebulki

na rabacie frontowej jakie masz trawki? super wyglądają z krokusami i bukszpanami
nie mam problemu z cebulami krokusów, trawka to stipa, ale juz ścięta
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:30, 11 kwi 2017

Do góry
kasia_c napisał(a)
Trawki rzeczywiście cudne. Czy to stipa? Wytrzymała przez zimę czy jeszcze nie zcieta?
tak stipa, juz ścięta i zaczyna odrastac
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 11:38, 11 kwi 2017

Do góry
Kawa napisał(a)
śliczny wianek
jakoś nie widać że zeszłoroczny

zapomniałam napisać że stipę i hosty masz wielkie juz

Wianek planowałam troche większy...no lale...

Stipa też mnie zaskakuje...jak się ogarnę z ważniejszymi sprawami to się za nią wezmę i trochę podzielę
Dzisiaj pogoda dobra ...ale znowu przymierzanie strojów komunijnych i zebranie
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 10:11, 11 kwi 2017

Do góry
Listeczki na limce:

Stipa i hosty:

Rodek też już kwiatem się pochwalił...zwabił nawet motylka

Bergenia, która czeka na swoja kolej do przesadzenia...
Droga do spełnienia 08:39, 11 kwi 2017

Do góry
Reniu
boję się dzielić te moje rozplenice
takie marniuchne jeszcze

Asia no to super że ci stipa wzeszła
u mnie żadna nie przeżyła mimo że wcześniej była zielona - rzeczywiście marzec najgorszy dla traw

Martusiu - no wiesz to tak jak mi
wysiałam ostróżkę i tez nasiona jakieś trefne

Paulinko- ściągnęłam darń do końca
to znaczy nie tak do końca ale pewnie tyle w tym roku
coś podłubałam posadziłam
ogrodziłam siatką i ciemność mnie zastała

Ania - dzięki za info o klonie bo już się zaczęłam martwić

Ania - no super że masz

Kasia - miskant moze się jeszcze obudzi, moj wypuścił dopiero 1 zielone
Droga do spełnienia 23:00, 10 kwi 2017

Do góry
Rozplenic chyba nie mam.A stipa chyba mi przezimowała. mala ale jest
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 20:44, 10 kwi 2017

Do góry
Pierwsze koszenie dzisiaj, czekam tylko teraz na działanie nawozu.

Stipa
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 19:53, 10 kwi 2017

Do góry
Jestem Wybaczcie taką długą nieobecność, niestety mam prace jaką mam, w wolnych chwilach starałem się zrobić jak najwięcej w ogrodzie i na zdjęcia nie było czasu...Wiosna już u mnie się rozkręca, po zimie żadnych strat, a czytałem że różnie to wygląda u Was. Nawet stipa przeżyła -16 bez pokrywy śnieżnej. Kilka zdjęć robionych na szybko.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies