Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Buszując w zbożu i kukurydzy:)

Buszując w zbożu i kukurydzy:)

07_Rene 11:03, 19 kwi 2017

U mnie dziś znowu powtórka pogodowa... śnieg z deszczem. Mokro niesamowicie. Okryłam tylko 3 rośliny: magnolię, kalinę Eskimo i grujecznika. Nawet nie ściągam kapturów bo u mnie +1, słońca nie ma. Nic im nie będzie.
Z tego co widziałam to jedynie ostróżki u mnie poległy i lekko orliki. Piwonie, liliowce, tulipany stoją jak żołnierze Najgorzej ma być w nocy z czwartku na piątek bo aż -4. Oby się nie sprawdziło, bo taki mróz zetnie wszystkie młode listki.
margaretka3 11:07, 19 kwi 2017

07_Rene napisał(a)

To świetna wiadomość. Ja mam tą gaurę z bordowymi liśćmi i różowymi kwiatami. mam nadzieję, że jej przymrozki nie zetną.

Oo, to zadbaj o nią, bo ja mam białokwitnącą. To się wymienimy
renatamama3 14:44, 19 kwi 2017

U mnie ,aż tyle śniegu nie ma ,sypie ale topi ,o hosty się nie martw ,one dają radę .
odpisałam Ci u mnie .
laurowisnia 15:27, 19 kwi 2017

U mnie aktualnie słoneczko i mam nadzieję, że rośliny sobie poradzą bez większych strat.
Pooglądałam sobie ładne zdjęcia cofając się do tyłu - z tujkami mniej mi się podobały, może to jeszcze efekt uszkodzeń po jesionie?
Trawka, o którą pytasz, wydaje się, że to jest stipa brachytricha, dzwonek to może brzoskwiniolistny, jedna fotka to chwast, może się już zorientowałaś, a te pięć kęp to może bodziszek Renarda.
anabuko1 15:54, 19 kwi 2017

Jak na razie zimnica Ale znosnie u mnie.
Przeczytałam,że powojniki kupiłaś. Jakie odmiany ?
I hosteli będziesz obsadzić .Fajnie. Większość host można sądzić w donicach.Tylko tą Popcorn planujesz? Czy jeszcze jakieś? .
sylwia_slomc... 16:32, 19 kwi 2017

07_Rene napisał(a)
U mnie dziś znowu powtórka pogodowa... śnieg z deszczem. Mokro niesamowicie. Okryłam tylko 3 rośliny: magnolię, kalinę Eskimo i grujecznika. Nawet nie ściągam kapturów bo u mnie +1, słońca nie ma. Nic im nie będzie.
Z tego co widziałam to jedynie ostróżki u mnie poległy i lekko orliki. Piwonie, liliowce, tulipany stoją jak żołnierze Najgorzej ma być w nocy z czwartku na piątek bo aż -4. Oby się nie sprawdziło, bo taki mróz zetnie wszystkie młode listki.

U mnie też już śniegu nie ma, ale ostróżki , orliki i piwonie to już wczoraj mi pokładło
Jana 20:33, 19 kwi 2017

07_Rene napisał(a)
u mnie podobnie ale nie wszystko okryte a jutro ma być -8, ostróżki, orliki i bodziszki ucierpiały przydeptane przez śnieg....masakra
Anda 21:04, 19 kwi 2017

Współczuje z powodu wahań pogodowych. U mnie na szczęście nie jest aż tak zimno, ale w nocy lekki przymrozek jest.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
polinka 22:25, 19 kwi 2017

Przykro czytać o takich temperaturach
09:31, 20 kwi 2017
Wpadam z rewizytą
Dziękuję za odwiedziny u mnie

Masz kochana naprawdę sporo do ogarnięcia,co przy dwójce dzieciaczków nie jest łatwe.

Rabatki stają się urzekające (ach te róże u Ciebie między innymi)

Powolutku a do celu

Będę zaglądać i kibicować
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies