efekt niedzielnego sadzenia bukszpanów, na zasadzie saper myli się tylko raz zostały posadzone o lataniu i mierzeniu tudzież przestawianiu z uwagi na wagę nie mogłam sobie pozwolić
oczywiście zostaną jeszcze dosadzone kulki tylko pytanie sadzić teraz czy czekać na jesień ?
i kolejne pytanie czym wypełnić ziemię między bukszpanami korą, żwirkiem czy np. runianką?
Jeszcze parę fotek z książęcej palmiarni, wybudowana przez ostatniego przedstawiciela rodu Hochbergów na Zamku Książ – Jana Henryka XV. Książę budował ją z myślą o swojej małżonce Marii Teresie Cornwallis - West, zwanej Daisy, która była miłośniczką pięknych kwiatów i oryginalnych roślin.
W zamku Książ odbywał się w dniach 28.04 do 3.05 Festiwal Kwiatów.
Z powodu złej pogody nie udało mi się trafić w to miejsce w tej dacie.
Jednakże w drodze powrotnej , po tygodniu od zakończenia festiwalu odwiedziłam ten zamek i podziwiałam resztki kwietnych dekoracji.
Wybrane z wielu :
Eluś, mimo wszystko słońce do mnie dotarło Mam nadzieję, że do Ciebie również Na szczęście ten śnieg nie zrobił krzywdy roślinom i szybko stopnił się. Teraz tylko słoneczne widoki i niech tak zostanie jak najdłużej Dzięki za śliczne zdjęcie i grati
I jeszcze zdjęcie od strony garażu przygotowane pod trawnik -miejsce dla perukowca-po drugiej stronie wjazdu symetrycznie druga sztuka-zastanawiam się czy szukać szczepionego na pniu,czy zwykle"krzaczorki" kupić. W nogi chyba lawenda - będzie ok?
Dziś znowu ogród! Oby się udało z pogodą jeszcze do końca tygodnia, miałabym porządeczek. Ale po obiedzie się ochłodziło mimo słońca. Oby nie na deszcz. Czas zbierać sosnowe przyrosty na syrop antykaszlowy!