Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Wszystkiego po trochu 14:24, 29 maj 2017

Do góry
Wszystkim za słowa uznania wielkie dzięki Kasiu, Ewo, Wiktorio, Tereniu

Wiktorio, wystarczy wymienić swoją glinę na kwaśną ziemię do Rh.
Teresko, Ty już wiesz jak o nie dbać, Twoje są piękne

Wybaczcie że ciągle Rh ale muszę je pokazywać bo już niedługo skończy się ten spektakl

Liliowo i kolorowo:) 14:22, 29 maj 2017

Do góry
Kindzia napisał(a)
Miłej pracy Danuś, bez stresu

Oj bardzo intensywnie pracowałam Kasiu ale też ostatni tydzień odpoczywałam najpierw ze starsza wnusią a potem i młodszą) Miałam pomocnice w ogrodzie.
Ogród Mirelli 14:20, 29 maj 2017

Do góry
To teraz kilka zdjęć z dzisiejszego dnia

Piwonie pamiątkowe po moim dziadku - mają ponad 30 lat

Basia - Mój Świat 14:19, 29 maj 2017

Do góry
Ogród z łezką II 14:16, 29 maj 2017

Do góry
Kindzia napisał(a)
Mireczko, Orlice już przekwita, ale jeszcze udało mi się złapać jej kolor. Proszę, w miarę wiernie oddany

Niestety...reszta potem.

Ten kolor jest zabójczy
Doświadczalnia bylinowo-różana 14:12, 29 maj 2017

Do góry
Anda napisał(a)

Summer Song dzień po dniu

Ależ ona piękna I jak fajnie wygląda z tą srebrną rynną
Słońce i wiatr 14:10, 29 maj 2017

Do góry
Projekt wyniesionej rabaty przy tarasie póki co utknął, a właściwie utonął w morzu pomysłów za sprawą Ogrodu Tosi
Za to rabata frontowa pomału nabiera kształtów. Zaczęliśmy ją obsadzać późnym latem, jednak wraz z narodzinami córeczki nastał brak czasu i pomysł przezimował w szufladzie. I jak to bywa z niedokończonym projektami nie jesteśmy już pewni czy nadal nam się podoba.

Rabata jest od zachodniej strony. W pasie z kamyczków są kępy rozplenicy Hameln. Niestety początkujący z nas ogrodnicy i nie mamy pojęcia czy te zielone źdźbła to rozplenica czy to po prostu dzika trawa znalazła sobie dogodne miejsce żeby się przebić
Wzdłuż ściany domu posadziliśmy rząd laurowiśni (na zdjęciu schowały się w cieniu). Rododendron ma zmienić miejsce, wkopany był na przezimowanie ale chyba się zadomowił
Jak widać miejsca sporo i póki co baaardzo pusto. Żonę zauroczyło zestawienie żurawek z jasnymi tawułami z wątku Linki https://www.ogrodowisko.pl/watek/549-na-poczatku-jest-chaos?page=60 .
Jak sądzicie, da radę? Myśleliśmy też o funkiach na pierwszym planie. Ale co więcej...
Basia - Mój Świat 14:09, 29 maj 2017

Do góry
Ogród Grodzi 14:05, 29 maj 2017

Do góry
a na skarpie z drugiej strony chciałabym zrobić schodki z podkładów kolejowych coś w tym stylu...

co o tym sądzicie?

Basia - Mój Świat 14:05, 29 maj 2017

Do góry
Basia - Mój Świat 14:03, 29 maj 2017

Do góry
Gożdzikowa - wiejski ogród 14:03, 29 maj 2017

Do góry
gobasia napisał(a)

Cały tydzień taki pracowity...jeśli deszcz nie przeszkodzi

Śliczne orliki A te różowe, to co to jest? Jakoś nie mogę rozpoznać
Choroby i szkodniki żywotników - tuja - Thuja 13:54, 29 maj 2017

Do góry
Witam,

moje tuje wyglądają tak:

Posadzone w tamtym roku do dobrej ziemi, kupione w szkółce w doniczkach, bryła korzeniowa była ok, były takie trochę przykurzone, ale powiedzieli, że jak wsadzimy do gruntu to odżyją.
I nic, przyszła wiosna, one tak jakby martwe, trochę brązowieją. Na niektórych gałązkach od spodu biały nalot.

Co robić?
Dziękuję.
Mój mały ogródeczek :) 13:50, 29 maj 2017

Do góry
Azalia japońska
Jest cudowna
Mój ogród pod górkę... 13:46, 29 maj 2017

Do góry
Kacha123 napisał(a)
Moje pomidory i w tle geranium na komary

I eM wreszcie zainstalował wodotrysk

Ale Ci tego szmeru wody zazdraszam... Pięknie masz i hakone jakie wypasione
Gożdzikowa - wiejski ogród 13:39, 29 maj 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Basiu dzisiaj wszedzie cieplo bylo, zar sie lał z nieba. Tez pamietam takie niedziele pisałam do ciebie o tych robotach na pw.
Tutaj widze u sasiada jeszcze mala trawa, on jakiś dziwny duzy gospodarz ale kosi jak mu cala łaka okwitnie, przeciez to bez wartosci.
Robota na dwa traktory najpierw rulony a potem prasa jedzie, jakas taka fajna nowa widac.
Te wodotryski to o 6 rano, pawie nie daleko krzyczaly i spac nie moglam wiec puscilam podlewanie rano w sloncu bylo 22. Nie bede usuwala jak sobie zyczysz.

Ja dzisiaj tez caly dzien pracowalam, w sloncu dobrze mi sie pracuje jeszcze nie jest tak duszno, na wsi to zawsze lepiej niz w miescie.
Wczoraj koszenie dzisiaj obkaszanie. Pół dnia siedzialam w oczku czyscilam jeszcze po zimie, pielenie, wieczorne podlewanie juz posiane roslinki i flance, roze tez mialy sucho.
Oj co tu duzo mowic zawsze praca ske znajdzie, ale przez te 2 dni podgonilismy z pracami.

Czuje zapach siana. To jest najpiekniejsze uczucie w tych sianokosach jak pamietam.

Jeszcze odnosnie tej hosty, Basiu masz reke do takich dziwacznych kwiatow.

Poleciałam do Ciebie ...myślę sobie będą foty po pracowitym dniu... a tu klapa nie ma nic szkoda !

Hosta jakoś tak wyszło fajnie

moje nowy nabytek kwitnie taki niziutki

Basia - Mój Świat 13:37, 29 maj 2017

Do góry
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 13:36, 29 maj 2017

Do góry
Witajcie Proszę o pomoc w zagospodarowaniu tej rabaty. Rośnie na niej duża brzoza i sosna i świerk = susza i cień. Na brzegach posadziłam kulki danica, przed nimi po lewej stronie rośnie runianka ( posadzona tej wiosny więc jeszcze mizerna), z przodu przed kulkami są żółte żurawki, które też słabo rosną, mimo, że słońce jest tam tylko do około 11.00. Za kulkami posadziłam rozplenicę i jeżówki. Wiosną przed żurawkami rosną tam szafirki.
Mam problem z wymyśleniem rośliny, którą można by posadzić pod brzozą, aby nie było tam tak pusto i żeby dała kolorowe tło dla roślin z przodu. Ładnie wyglądałaby perowskia? ale chyba za mało słońca dla niej. Pomożecie?
Gożdzikowa - wiejski ogród 13:34, 29 maj 2017

Do góry
Anabell napisał(a)
Tak myślałam że okna w szklarence z odzysku. Wietrzenie dobre. rolety są, można więcej założyć, lub zasłony zawiesić jako cieniówki.
Pomysł super, całość lepsza od gotowej kupionej.

Sałata pomyślałam ma za ciepło i słabo wiąże główki.
u mnie też taka, ale zwalam winę na przerośniętą rozsadę.

miałam wcześniej foliak {gotowiec) ale ta znacznie lepsza
Sałata ma za cieplo albo za gęsto posiana..ja z salaty nie robię rozsady i nie hoduję na glowy ...sieje gesto i wycinam a ona odrasta z powrotem ...i tak z jednego siewu mam caly sezon...Tą ze szklarni już wyrzucilam kurom..teraz bedzie gruntowa

Mój ogród pod górkę... 13:30, 29 maj 2017

Do góry
Kacha123 napisał(a)
Moje pomidory i w tle geranium na komary

I eM wreszcie zainstalował wodotrysk

Wow jakie kolory...fajne ciurkadeło

Po cichu trzymam za Was kciuki...doczytałam...walcz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies