Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Malutki pod lasem

Malutki pod lasem

MirellaB 23:19, 05 cze 2017

AnnaCh napisał(a)
Mirelka, tak te małe to Star Dust z podziału Kupiłam dwie sztuki, a już mam rządek
U mnie w niektórych miejscach napchane jak nie wiem

Pada Trochę słabo, ale zawsze

Mam tą samą odmianę rozchodników. Szczerze mówiąc myślałam, że będą ładniejsze tzn.ładniej ten biały kolor kwiatów będzie wyglądał, a są takie sobie. Może w tym roku mnie mile zaskoczą

Małymi kroczkami dosadzam zimozielone. Końca nie widać. Za dużo mam bylin i mnie denerwują.
iwka 23:23, 05 cze 2017

mam takie same uwagi co Mirella odnośnie star dust, no i zdecydowanie krócej kwitnie niż te moje stare bezimienne
kasja83 07:28, 06 cze 2017

AnnaCh napisał(a)
W piątek byłam w Krakowie, na koncercie Aerosmith Świetnie było, nawet lepiej niż 3 lata temu w Łodzi. Wybaczcie więc moją małą obecność na wątku. Wróciliśmy o 4 rano do domu, sobotę odsypiałam, a później myk do ogrodu. Wyrwałam wór chwastów, a i tak nie widać

Zabrakło mi kory i gazeta wystaje
Hamelny z nasionek od Karola ładnie rosną, wiem, że za gęsto posadzone wszystko, ale w tym sezonie jeszcze musi tak być, za rok będę kopać

Ja czekam z chwastami aż mi trochę podleje-ale masakra jest.
Aniu rozchodniki mnożyłaś przez podział karpy??Zawsze mi imponuje jak ktoś z nasionek, z dzielenia ma tyle roślinek. I kasa w kieszeni i satysfakcja.
AnnaCh 08:22, 06 cze 2017

Mirella, Iwonka, no kwitną zdecydowanie krócej, ale mi to nie przeszkadza, nawet przekwitnięte rozchodniki lubię Jak dla mnie są też zdecydowanie niższe niż inne.

Kasiu, wczoraj próbowałam dokończyć przygodę z chwatami przy żywopłocie z cisów i się poddałam. Opieliłam dwie sztuki i poszłam wyrwać na początek, tam gdzie wyrywałam dwa tygodnie temu i już zarasta, bo tam bardziej wzruszone było, to łatwiej Normalnie kilof, aż się bałam o te moje cisy, ale w głębi ziemia mokra Przecież podlewam co dwa dni
Rozchodniki przez podział karpy, ale to roślinka, której nie da się nie pomnożyć Nawet ułamana gałązka wetknięta w ziemię puszcza korzonki i rośnie Wiem, bo tez przetestowałam
Margarete 16:40, 06 cze 2017

Dlatego ja od 2 lat też mam koktajlowe w skrzyneczkach i w jednej wielkiej donicy - ale mam frajde jak sobie rano przed sniadaniem prosto z krzaczka pomidorki pachnące słoncem zrywam...
No i zioła też mam swoje...reszta do kupienia na ryneczku
zoja 16:45, 06 cze 2017

AnnaCh napisał(a)

Rozchodniki przez podział karpy, ale to roślinka, której nie da się nie pomnożyć Nawet ułamana gałązka wetknięta w ziemię puszcza korzonki i rośnie Wiem, bo tez przetestowałam

No da sie mi sie udalo nie pomnozyc z galazek - chyba ani jedna sie nie ukorzenila dotychczas i moge dzielic tylko z bryly korzeniowej... Taki mam talent
Agatek 18:28, 06 cze 2017

Zajrzałam, szerokie kadry widziałam
ślicznie
a u mnie na razie nic nie kwitnie
za to Twoje rozchodniki oszalały i bylinka chyba zakwitnie
bergenia słabo rośnie muszę ją czymś dokarmić
AnnaCh 20:33, 08 cze 2017

Małgosiu, nic bardziej nie cieszy niż sałatka z warzyw ze swojego ogródka

Zoja, no przecież Ty królowa wysiewów i rozmnażania. No nie wierzę

Agatko, fajnie, że zaglądasz Cieszę się, że roślinki żyją, a bergenia na przyszły rok pokaże na co ją stać U mnie w tym roku już się wylewa z rabaty
AnnaCh 20:35, 08 cze 2017

Koleżanka mnie namówiła i dziś byłyśmy "na pazurkach"
I jak ja mam teraz ryć w ziemi?
MirellaB 20:37, 08 cze 2017

Teraz to tylko leżeć i pachnieć