Wczorajszy dzień poświęciłam na szkółki, szukałam na pniu bukszpanów albo cisów, niestety bezskutecznie. Zastanawiam się czy na tej rabacie przy wykuszu nie dać jakichś świerków czy sosen na pniu, rabata ciągle niedokończona, a chcę ją żwirkiem wysypać, bo pies mój ma akurat fazę na nią i ciągle coś tam podkopuje.
Póki co nie mam pomysłu na Aurea Nana, nie pomyślałam wcześniej i kupiłam tuje Danica na ten żwirek a Aurea może by tam też fajnie wyglądała?
Nad tym suchym murkiem ma być różanka, na życzenie eMa
Niko nie pozwolił mi zdjęcia zrobić, ciągle w kadr wchodził
Moje zmagania co do skalniaka, który robię od lutego/marca jeszcze nie gotowe,no tak w połowie zrobione.
Na dość stromej skarpie stary skalniak praktycznie cały usunęłam, przygotowałam od nowa podłoże. Nowe nasadzenia już bez roślin inwazyjnych.
Tylko ciągle brakuje mi kamieni i po trochu je zwożę.
Część już miałam, głównie otoczaki.
Ale dorwałam ruiny chaty gdzie są jasne, ładne, kanciate kamienie i tak skubię mury po trochu
Chyba przewidując jesienny najazd nornic w moim ogrodzie zakupiłam tulipanki botaniczne. I tylko te dają popis tej wiosny!
Muszę jeszcze się rozejrzeć na jesieni za nimi.
Witaj Alu masz ładne te trawy (kostrzewy nigdy nie miałam) i cisy, kompozycje gustowne i ładnie się eksponują.Ja też kupiłam wczoraj 3 sztuki. Ogród piękny, wszystko ładnie zaplanowane.