Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek przy lesie 18:29, 13 maj 2017

Do góry
Witaj Aniu,
Jak tylko jest ciepło to działam.
Dzisiejsze działania.
Było tak:

Jest tak ( bałagan już usunięty):
Coś jeszcze, coś więcej... 18:28, 13 maj 2017

Do góry
Turzyce leśne dają czadu. Ścięte 10 dni temu Ice Dance na froncie już odbijają - jakby się ktoś pytał

Rozplenice na bylinowej - jedna

I druga - ktoś ma jakiś pomysł o co chodzi? Będę dźwięczny

Piwonie

Coś jeszcze, coś więcej... 18:26, 13 maj 2017

Do góry
Resztki Angelique sprzed paru lat.

Bylinowa - trawnik nadal wyłysiały... Ale lepszy brązowo-zielony niż cały żółty

Kwiaty we włosach 18:26, 13 maj 2017

Do góry
I dalej dzisiejsze wiosenne fotki, na tej rabacie mam dużo mniej niezapominajek

te wszystkie rabaty są z tyłu domu, takie ogólne widoki

Raczkujący ogród Iwony 18:26, 13 maj 2017

Do góry
Wiosna 2017

Coś jeszcze, coś więcej... 18:24, 13 maj 2017

Do góry
Liliowce

Susan

Trzcinniki dają czadu Coraz bardziej się lubimy

Coś jeszcze, coś więcej... 18:23, 13 maj 2017

Do góry
Trochę świeżych zdjęć - między jednym opadem, a drugim Na chwasty, zapuszczony trawnik, brak kantów i innych rzeczy uprasza się nie patrzeć - może nadrobię zaległości w sierpniu

Hortensje w takim stadium... Może zakwitną przed jesiennymi przymrozkami

Bałem się o hosty po zdjęciach u Małej Mi... Ale żyją I oby tak dalej!

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 18:23, 13 maj 2017

Do góry
dobieglam do mety. 5 km cos Kolo 30 minut (za pozno wylaczylam zegarek).
No i najwiekszym osiagnieciem bylo, ze to byl bieg ekstremalny. zaraz po sygnale startowym zaczelo padac, po pierwszym kilometrze zaczelo lac, po 4 znow padalo

moja rozyczka

a to na podwieczorek dzis
Kwiaty we włosach 18:19, 13 maj 2017

Do góry
A teraz efekty pracy mojego męża

teraz muszę zabrać się o trawniki wokół nowych rabat.

Blaski i cienie nowego życia 18:18, 13 maj 2017

Do góry
Kindzia napisał(a)
Ten budyniowy tulipek ładny

Elegant Lady. Zaczyna się lekko przebarwiać od połowy płatków na cieniowany róż.

Zurawka może też Co się spodoba

Typografia ogrodu 18:17, 13 maj 2017

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Jak pasy a ten dzisiejszy najdłuższy 27 metrów. Dziś miarka jestem ja

Wiesz czasem się zastanawiam czy Ty czasem nie jedziesz na dopalaczach?
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 18:16, 13 maj 2017

Do góry
kerii napisał(a)
Hortensje są posadzone na skraju rabatki z założeniem że przed nimi coś jeszcze będzie np żurawki a te rododendrony mi się wymyśliły raz że zimo zielone a dwa że teraz tzn w maju by kwitły bo tak to jest strasznie łyso. hortki ledwo ruszają a kwitnąć też dopiero w lipcu będą

Tak to wyglądało w tamtym roku

Na moje oko ta rabata jest za wąska. Podejrzewam że chciałabyś mieć coś zimozielonego zanim latem zakwitną hortensje.Ja zrobiłam podobnie z tym że rabata szersza i przy jej końcu dosadziłam 3 różaneczniki ale dlatego ze nie miałam co z nimi zrobić Powiem szczerze ze wygląda ok. Podejrzewam ze wiele osób pewnie skrytykowało by, no ale nie wszyscy muszą mieć idealne ogrody hihiih Ja poszerzyłabym rabatę dosadziłabym więcej tych hortensji i zrobiła obwódkę z bukszpanów.
Skąpana w słońcu 18:11, 13 maj 2017

Do góry
iwonadm, Iwonko, bardzo dziękuję za miłą rozmowę telefoniczną i cenne różane wskazówki. Takie z nas dwie różomaniaczki

Póki co tulipanki

barbara_kraj...Basiu, myślę, że nie najgorzej. Mam 5 odmian, 3 maja się dobrze, jedna troszkę gorzej a 1 fatalnie.

Anna i Ogród 18:11, 13 maj 2017

Do góry
Oczywiście pomidory też już posadzone do donic i do foliaka. Spędziły ostatnie 2 noce na zewnątrz i nic im się nie stało więc myślę że nie ma już na co czekać. Niech sobie rosną

Anna i Ogród 18:08, 13 maj 2017

Do góry
Sobota minęła mi pod znakiem siania i sadzenia

posiałam szczypiorek, sałatę masłową, koperek, fasolkę szparagową i dwa rodzaje cukinii.

Miałam jeszcze posiać ogórki i patisony ale na razie nie mam miejscówki. Ewidentnie potrzebuję jeszcze jednej skrzyni
Sezon 2017 u Hanusi 18:06, 13 maj 2017

Do góry
Niech się rozsiewają. Basiu. Ja swojego też bym nie zabierała z miejsca postoju, ale go nie zauważyłam, i razem z krokusowymi liśmi wyszarpałam.
Liście krokusów usuwam z grządek, bi już wyglądają nieciekawie, i nic dziwnego, że nieproszonym gościo udaje sie tu znaleźć kryjówkę. Czas szykować letnią odsłonę ogrodu. Dziś czyściłam jeżówkową rabatę. I 2 godziny z sąsiadką ogrodową przegadałyśmy przy kawce.

Zbyszku, na moim piaseczku, 2 dni słońca i Sachara! Dziś już krany były w użyciu.

Violu, miło, że zaglądasz!

Ewo, ogrodowe mi zostały tylko na zielone liście w tym roku. I też powoli eliminuję. JUż nie mam chęci co roku wycinać suchości z poprzedniego roku. Zamieniłam na bukietowe.

Basiu, jaki wstyd? To przecież taka rzeczywistość nasza, że i chwasty w ogrodach też mamy. Dobrze mieć ogród na wyciągnięcie ręki. Ale jak go nie ma, i jest się uzależnionym od pogody, tak jak ja, to wszystkiego w ogrodzie można doświadczyć, I wizyty saren i dzików, i koty z "pakunkami" w trawniku, i zielsko zasiane tam gdzie nie chcemy. A zanim się uporządkuje po zimie, to czasu trochę musi upłynąć, i kto pierwszy ten lepszy, I mam jasny dowód, że u mnie mlecz na miodek rośnie w ogrodzie. No nie, już nie rośnie, musiałam go wyprosić, nawet odżałowałam pierwiosnka, bo inaczej bym go nie usunęła!

Dziękuję wszystkim za odwiedziny! Życzę miłego wieczoru!

Gunnera - parzeplin 18:06, 13 maj 2017

Do góry

na drugi rok moja też musi mieć wieksxy domek. pięknie rosną wasze guncie
Skarbonkowy ogródek 18:04, 13 maj 2017

Do góry
JoannaDe napisał(a)

Ten kwiatek cytowane przeze mnie i powyższe liście mają czerwone smugi. Wiem z przykrego doświadczenia, że to sygnał o virusie pstrokacizny.
Dodatkowe uszkodzenia to norma plus, bo liście sztywne i widoczne uszkodzenia mechaniczne, plus szara pleśń, bo mokro. Te liście mozna oberwać.
Doświadczalnia bylinowo-różana 18:00, 13 maj 2017

Do góry
Anda napisał(a)
Piwonia Festiva Maxima, bez podpórek nie da rady Rozmaryn i szczypiorek z truskawkami

Po takie widoczki wpadam właśnie ściskam kochana!
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 17:57, 13 maj 2017

Do góry
Kasia_CS napisał(a)
NKO bardzo mi miło gościć Cię u siebie, tym bardziej, że widzę, że to Twój pierwszy post na forum

Ewo, dziękuję!! oj umilają mi cebulowe tą deszczową chłodną wiosnę...

i widoczek z okna w kuchni

Widoczek super! dorzuciłabym jeszcze tulipanków. Może trochę czosnków po lewej?
Pozdrawiam!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies