Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

jolanka 13:12, 04 cze 2017

Takiej burzy kwiatów i kolorów to dawno nie widziałam Pokazuj, pokazuj jeszcze Ciakawa jestem w jakich odleglo,ściach od siebie sadzisz rododendrony?
MirellaB 13:45, 04 cze 2017

Piękne zdjęcie, tak cudownie dobrane kolory
Ogromne masz te rh. Czy dajesz radę wyłamywać przekwitnięte kwiatostany?
mirkaka 16:14, 04 cze 2017

vita napisał(a)

Jak u mnie, był czas, że trochę chemią się ratowałam, ale teraz już nie chcę.
Po chemii pojawiły się inne chwasty, poza tym pędraki chrabąszczy, na nie to już co pomoże? Aby utrzymać trawnik idealny, to potrzeba ogromu pracy i kosztów. A gdzie czas na ukochane rośliny?

Ja też używałam chemii, tylko na te chwasty chemia nie pomaga a trawa jednak ucierpi. Tak jak Ty wolę kosić chwasty a pielęgnować rośliny Gdyby M się tym zajął, ale on nieogrodowy jest

mirkaka 16:20, 04 cze 2017

jolanka napisał(a)
Takiej burzy kwiatów i kolorów to dawno nie widziałam Pokazuj, pokazuj jeszcze Ciakawa jestem w jakich odleglo,ściach od siebie sadzisz rododendrony?

Och, Jolanko sadziłam wydawało mi się odpowiednio, jednak po tylu latach widać znowu że za gęsto, już raz dwa wysadzałam i teraz są od dołu łyse, i patrzę że znowu można byłoby coś powysadzać, a nie mam serca ich przycinać. Te duże są w odl 1,2 -1,5 m
mirkaka 16:28, 04 cze 2017

MirellaB napisał(a)

Piękne zdjęcie, tak cudownie dobrane kolory
Ogromne masz te rh. Czy dajesz radę wyłamywać przekwitnięte kwiatostany?

Wyłamuję, nie wszystkie, tam gdzie nie sięgnę zostawiam, jak mi się nie chce to tego nie robię, bardziej pilnuję aby azaliom wielkokwiatowym wyłamywać, bo one zawiązują nasiona. Tylko pontyjskiej nie wyłamuję, ona i tak kwitnie
_Martini_ 16:56, 04 cze 2017

Istne malowidła pokazujesz! Zachwycam się wszystkim , ale myślę sobie ile tam jest Twojej pracy, serca i zaangażowania. Pięknie!
olga80 19:45, 04 cze 2017

Piękniejszych Rh i azalii nie widziałam oczu nie mogę oderwać moje przy twoich to przedszkolaki
mirkaka 20:12, 04 cze 2017

_Martini_ napisał(a)
Istne malowidła pokazujesz! Zachwycam się wszystkim , ale myślę sobie ile tam jest Twojej pracy, serca i zaangażowania. Pięknie!

Oj, pracy i potu ogrom. Ale wierz mi że potem gęba się śmieje sama
mirkaka 20:20, 04 cze 2017

olga80 napisał(a)
Piękniejszych Rh i azalii nie widziałam oczu nie mogę oderwać moje przy twoich to przedszkolaki

Przedszkolaki też urosną Cierpliwości, małe też są piękne
elka_ 20:20, 04 cze 2017

mirkaka napisał(a)

Och, Jolanko sadziłam wydawało mi się odpowiednio, jednak po tylu latach widać znowu że za gęsto, już raz dwa wysadzałam i teraz są od dołu łyse, i patrzę że znowu można byłoby coś powysadzać, a nie mam serca ich przycinać. Te duże są w odl 1,2 -1,5 m

Chyba Kindzia pisała, że w jakimś ogrodzie Rh przycinają i pięknie wyglądają. Wszystko zależy ile miejsca mamy im do zaoferowania