Ewuniu do mnie też przyszła Każdą wolną chwilę spędziłam dziś w ogródku.
Ścięłam tulipany, bo brzydko wyglądały a tuż za nimi są w pąkach kolejne, więc nie było mi szkoda.
Mam za to taki olbrzymi bukiet
Nawet piwonie zakwitną! róże wyglądają dobrze nawet bardzo dobrze. Reszta wyglada tez coraz ładniej, na hortensjowej z magnolią- hortki ruszają, czosnki się podzieliły i będzie ich więcej Nadal czekam na lilie choć te sadzone wiosna zeszłego roku wypuściły już pędy, a te z jesieni jeszcze nie.. zobaczymy czy rusza.
Czy przy drenażu który chce wykopać na działce muszę na końcu zrobić jakiś zbiornik na wodę czy wystarczy np po długości wykopać rów włożyć rurę posypać tłuczniem i zakopać
Jaka musi być głębokość tego drenazu. Czy tak jak na zdjęciu wystarczy aby drenaż zbierał wodę z powierzchni czy na końcu musi być studnia jak na drugim zdjęciu
[zmoderowane]
Tu jak widać ktoś sie nie bał i jednemu czosnkowi głowę ściął...
Podzielona rabata: pól z trawnikiem ale i z chwastami druga połowa bez trawnikami i bez chwastów
To na razie ciężko przesunąć ale dookoła już zrobione
To wrzucam jak leci... Z worów na śmieci, bałaganu i chwastowiska sie nie śmiać
Zprezentowana runianka przyjęła sie i już puszcza nowe listki, obok jedyny kwitnący środek
Rabaty przy placyku basenowym, zaczęłam wykładać kostkę na obrzeże...do zrobienia...kiedyś to miejsce na jedna kulkę i trawy oraz frezje