Cześć Radziu
Witam w moich skromnych progach!
Sama sobie zazdroszczę, długo czekałam, żeby zrealizować marzenie o takich meblach. Teraz tylko wybudować kolejny dom żeby mogły w nim stanąć
Porcelanę zbieram od kilkunastu lat. Kiedyś wszystko teraz tylko dwie polske serie, patriotycznie
Stary Wałbrzych Maria Teresa i Fryderyka. To właśnie zastawy tych dwóch serii staną w tym kredensie
Ludwiki są piękne, ale da mnie zbyt zdobne te bardziej Biedermeier.
Pozdrawiam i zapraszam ponownie
Tu namiastka moich zbiorów
Maria Teresa
Fryderyka
A Ty pisałeś o obecnej witrynie w kuchni?
Ta została sprzedana razem z domem.
Teraz będą meble w innym stylu pokazałam kilka stron wcześniej
Sylwuś cieszę się , że Ci się podobają
Bardzo lubię tą dbałość o szczegóły w starych meblach. Te są proste , eleganckie bez zbytnich zdobień dla mnie idealne
Agnieszko, idą jak burza. I słoneczko miałaś. Moje już też się wyciągają. Dzisiaj zauważyłam u mnie pierwsze kwiaty zawilców a tak się bałam po wczorajszych opadach
Basiu ja poluję na takie perełki
Chcę cały dom umeblować w jednym stylu no oprócz pokoików dzieci
Ten fotelik to było moje marzenie od lat, M znalazł i mam
Dom w sumie poszedł dość szybko, teraz tylko wszystko zapakować i zamknąć za sobą drzwi, a może uda się otworzyć nowe
Dzisiaj piękna pogoda, nawet 18 st. w słońcu, można wychylić się z norki zimowej
Odebrałam dziś ostatnią z zamówionych zimą, przesyłek roślinek.
ładnie zapakowane, z ochroną przed przyduszeniem - rozchodniki i funkie.
Każda doniczka opisana, z informacją, że rośliny zahartowane i nie należy trzymać ich w domu. Tak lubię
Od poniedziałku - a może i wcześniej ruszam do ogrodowego boju
Dominisiu ja kocham stare meble.
Z domu zabieram komplet trzech stołów na lwich, mosiężnych łapkach takich samych jak w fotelu do sekretarzyka.
Wszystkie meble na jakie poluję pochodzą z tego samego okresu.
Mam do tego komplet krzeseł 12 sztuk. Teraz jeszcze zostało obić komplet wypoczynkowy Chesterfielda i pomału dom umebluję.
Uwielbiam takie poszukiwania
O tu widać mój stół z fotelikami z kuchni
Będzie chyba ładnie się komponował z moimi nowymi mebelkami