Ogólne, ogrodnicze wskazówki w projektowaniu i realizacji ogrodów zamkn.
17:47, 31 maj 2016
Witajcie Kochani! Bardzo potrzebuje Waszej pomocy. Dzisiaj znalazłam Ogrodowisko i nie mogłam oczu oderwać od komputera. Otóż mam trawnik (ogródek)na którym panuje straszny bałagan. Mam kilka roślinek posadzonych bardzo przypadkowo i mąż dostaje szału jak ma kosić trawę. Jest tam brzózka, która rośnie 10 lat i chyba nie chciałabym jej ruszać. Chciałabym tez wykorzystać jak najwięcej z tych roślin które tam są (złotokap szczepiony, bróżka, rhododendron, hibiscus bylinowy, azalia, hibiskus drobny, tegoroczne rajskie jabłuszko, lilak na paliku, konika, kalina, leszczyna czerwona, nały bukszpan, juka i róża taka jadalna),
jednak jakoś trzeba je uporządkować.Po oglądnięciu zdjęć Waszych ogrodów, to marzy mi sie taki ogródek z iglakami ew rododendron, azalia lub coś innego kwitnącego, nie wiem i trawnik.
Szkopuł jeszcze w tym, że moja częśc jest dopiero od żółtek kostki (zdjęcie nr 1).
Może kulki z bukszpanu wysypane kamykiem lub korą
Miejsce to długi prostokąt i ma wymiary : szerokość 3,20 m i długość 20 m. Sama też będę kombinować ale może znajdzie się ktoś, kto mi pomoże, a może Pani Danusia?
Szkopuł jeszcze w tym, że moja częśc jest dopiero od żółtek kostki (zdjęcie nr 1).
Może kulki z bukszpanu wysypane kamykiem lub korą

Miejsce to długi prostokąt i ma wymiary : szerokość 3,20 m i długość 20 m. Sama też będę kombinować ale może znajdzie się ktoś, kto mi pomoże, a może Pani Danusia?