Wymuskane to tylko na zdjęciach Iwonko Mimo suszy chwasty rosną jak szalone.
W nocy popadało i można by się za pielenie chwycić, ale dzisiaj inne plany.
Zaczyna młodziutka Giardina
Dzięki bardzo
Szałwia teraz daje po oczach, jeszcze sesleria mało widoczna ale są młodziutkie , dopiero będą się rozrastać. Myślę, że ten zestaw zapowiada obiecująco.
Właśnie siedzę na ławeczce w cieniu i oglądam O. Okienko wyszło super. Takiego wyczucia kolorów, to można tylko pozazdrościć. A szałwia z przywrotnikiem wzdłuż ścieżki, jak w angielskich ogrodach pokazowych.
A ja właśnie Piano kupowałam dla czerwonego koloru, a po roku przebarwiła się na malinowo. Bardzo ładny ten kolor, ale w tym miejscu na rabacie wolałam czerwoną. Może Twoja by też się przebarwiła
Herzogin Christiana fajna jest, kwitnie cały krzew od samego dołu.
Stipa szalona
Szałwia już dosadzona ale raptem sztuk 2
Zanim wysypałam żwirek rozłożyłam czarną grubą wlókninę oczywiście przy roślinach jest sam żwirek ... nie wiem jak grubo ale chyba nie jakoś przesadnie ... oczywiście cudów nie ma chwasty rosną na żwirku ale nie jest ich dużo i głównie między roślinami (tam gdzie jest sam żwirek) Najzwyczajniej w świecie co jakiś czas wyrywam te chwasty i tyle
Powiem wam, że jestem zaszałwiowana
Wzdłuż ścieżki z boku domu szałwia z przywrotnikiem pomiędzy kulkami wypełnia teraz przestrzeń.
Nie skończyłam wymiany ekobordów i bergenie jeszcze tam zostały.
W dzieciństwie lubiłam kogiel - mogiel.
No więc mały powrót do dzieciństwa sobie zaserwowałam, zmiksowałam jasnojajeczny z białym cukrem:
santolina, łubin, ostróżki, maki, cynie, owsiczka, szałwia.
Z rana zaczynam przymiarki.
Szałwia robi szałowy efekt! Herzogin zazdroszczę, to róża majstersztyk, pewnie dlatego taka droga. Ja bym się bardzo cieszyła z malinowej Piano. Mam ją na wyciągnięcie ręki w moim ogrodniczym, ale czerwonej nie chciałam. A tu taka niespodzianka Widzę, że stipa i u Ciebie faluje