Dzień Dobry
Celem podjęcia dobrej decyzji co do leczenia mojego bukszpanu poniżej przedstawiam po dwa zdjęcia tej samej gałązki z czego jedno jest z góry a drugie od spodu listków. Zdjęć jest kilka bo mam nieodparte wrażenie, że dopadło mnie co najmniej kilka plag ale chyba nie egipskich. Dobrze ale do rzeczy bo nie jest mi w ogóle do śmiechu.
Pierwsze dwa przedstawiają, że przebarwienia zaczęły się raczej od góry liścia i idą od jego górnej krawędzi do dołu. Przy czym na spodzie listka widać chyba dwóch nieproszonych gości ale o tym dalej.
Kolejne dwa zdjęcia są innej gałązki przy czym widać, że na wierzchniej warstwie listka widać przebarwienia chyba koloru czerwonego lub podobnego oraz jaśniejsze cętki, natomiast w tych samych miejscach od spodu widać jedynie delikatne przebarwienia. Brak cetek
Dalej widać listki, które bez żadnego przebarwienia i cetków oraz szkodników po prostu usychaja. Chyba od zewnątrz do środka
Jest też kilka miejsc z widocznymi listkami z choroba chyba grzybową ale jaką to sam nie wiem. Nie ma tego dużo ale problem jest
No i na koniec jedno zdjęcia jakiegoś nieproszonego gościa.
Jeszce tylko informacje. Gleba raczej przepuszczalna,teren przewiewny, analiza gleby wykazała, że składników pokarmowych raczej nie brakuje.
Bardzo proszę o pomoc bo nie wiem co z tymi problemami zrobić
Pozdrawiam