Lubię o tej porze roku liście irysów syberyjskich. Wnoszą sporo zwiewnej zieleni i są świetną imitacją traw. Po kwitnieniu ścinam im łodyżki, a liście są zielone aż do późnej jesieni.Podobna rolę spełniają liliowce.
Czy ktoś mógłby potwierdzić, że na zdjęciu jest trzcinnik Overdam? Rośnie najszybciej.
Kwitnienie rozpoczął zawciąg nadmorski. Zielone poduchy świetnie się sprawdzają przy brzegu rabat. Szybko się rozrasta. Jabłonka Ola towarzyszy mi podczas każdego posiłku. Rośnie w pobliżu okna. Ma dużo kwiatów w tym roku.
Modernizowany jesienią i wczesną wiosną kawałek rabaty brzozowej. Dosadzałam tam rośliny sucholubne, a przy samym brzegu bukszpany.
Zatem Zygmunt musi mieć wyłączność na kanty Mi też raz przy bylinowej zbyt osunął się nóż i zamiast zostawić darń to stwierdziłem, że odrośnie... I tak już drugi rok czekam
Po kilku latach dorobiłam się w ogrodzie cienistych zakamarków. Bardzo dziwne doświadczenie. Może wreszcie zacznie rosnąć rodgresja kasztanowcolistna. Pod krzewami znajduję pozostałości bylin na słoneczne rabaty.
co prawda zapowiadają mróz na jutrzejszą noc ale ja już pookrywalam co nieco
doniczki na hortkach rozplenicach malutkich szałwiach worki na piwonia otulone clematisy zawilce
przesada?
mróz idzie i nie wiem czy uda się przetrwać tym tulipanów a może ktoś wie co to mo ze być za klon?
Jest cuuudowny Sylwciu - bardzo jestem Ci za niego wdzięczna Kombinowałam co po drugiej stronie klonu posadzić przy lustrze i mam! Ciemiernika o podobnym deseniu liści!