Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Gocha 00:59, 18 maj 2017

Gocha 01:08, 18 maj 2017

Gocha 01:18, 18 maj 2017

jolanka 06:57, 18 maj 2017

Gosiu, juz tyle roślin Ci kwitnie, a jak dołączy reszta?
Piękne masz irysy, to kłączowe czy cebulowe?
Jezowkowy raj chyba robisz
Gocha 08:13, 18 maj 2017

agapant napisał(a)

Dziękuję Aga. Faktycznie zawilce w tym roku dały czadu. My przejeżdżamy tą drogą codziennie więc często oglądamy taki spektakl- co roku kwitną ale w tym roku szczególnie ładnie. Pozdrawiam
Gocha 08:17, 18 maj 2017

Marga napisał(a)
Gosiu, widziałam te same zawilce z okien samochodu i żałowałam, że nie mam aparatu, a tu taka niespodzianka
Ogród prezentuje się suuuper! Ślicznie i czyściutko. Nieźle ostatnio musieliście z eMem działać
Macham

Moniczko widzisz to te zdjęcia specjalnie dla Ciebie zrobione. My z M. działamy nieustająco raz intensywnie a innym razem mniej, zależy od czasu i chęci. Ale niestety chwasty nas zarastają. Widać to na zdjęciach np. irysów i tulipanów- jak dużo tam chwastów. Czyściutko niestety nie jest. Trochę rabat teraz oplewiłam i trzeba szybciorem je przykryć korą żeby za chwilę znowu chwasty na nich nie straszyły.
Gocha 08:19, 18 maj 2017

Kindzia napisał(a)
Nie wiem co najpierw chwalić....jakie wiązisko!!! Jakie tulipany!!! Jaka rzeczka szafirkowa!!! I wreszcie jakie JEŻÓWY !!! Ale kupy!!! Piękne!!!
Jeżówki pojadą do Droszkowa i do Buczkowic, i oczywiście u mnie zostanie część!!! Na prawdę warto!!!
Dziękuję Małgosiu

P.S. Gdybyś mogła u mnie wkleić te jeżówkowe zdjęcia?

Kasieńko zdjęcia jak już wiesz wkleiłam. Roślinki dziękują za pochwałę. Ma nadzieję że jeżówki będą się dobrze sprawowały.
Gocha 08:23, 18 maj 2017

bdan napisał(a)
Gosia ogród w kwiatach, kolorowy, ale dorodność jeżówek mnie powaliła.

Danusiu może aż za dużo kolorów w ogrodzie ale nie umiem jakoś trzymać się jednej kolorystyki. Jeżówki bardzo lubię i mam nadzieję że one u mnie mają się dobrze mimo mojej gliny. Bałam się o te które kupiłam w tamtym roku bo część sadziłam do paskudnej gliny zaraz przed mrozami. I obserwowałam z niecierpliwością czy się na wiosnę pokażą. Może kilka szt. padło ale ja sadziłam kilkadziesiąt sztuk więc nie jest najgorzej. Teraz też troszkę dokupiłam i oczywiście mam jeszcze miejsce żeby je posadzić. One jak zaczną kwitnąć to kwitną do mrozów. Buziaki
Gocha 08:26, 18 maj 2017

KasiaWB napisał(a)
Gosia, zajeżówkowałaś się ) u Ciebie wcale nie widać efektów przymrozków. U mnie niestety tak. Ale dobrze, że już cieplej Pozdrawiam

Kasiu niestety te przymrozki u mnie też poczyniły szkody - zero owoców w tym roku, może tylko -taką mam nadzieję - będą borówki bo one jeszcze były w pączkach. Niestety nie będzie czereśni w ogóle ani śliwek, porzeczek czarnych.A co do jeżówek to może już zauważyłaś że mi zię podobają bo chyba troszkę ich mam u siebie. Buziaczki
Gocha 08:28, 18 maj 2017

katel napisał(a)
Gosiu cudowne fotki ach ta rzeka szafirkowa - cudo

Dziękuję Kasieńko. Tylko trochę mnie martwi fakt że te szafirki mi nie przyrastają a nawet wydaje mi się że jest ich coraz mniej