Szałwia + berberys o bordowych lisciach,pigwa i z tyłu jest jeszcze bylina słoneczniki ( 1,5 metra wys).Zamiast niego można dodać zielonego iglaka.
Szałwia nie gubi liści na zimę.Tu jest wiosna.
O każdej porze roku zestawienie inaczej wygląda.
Zacytuję sobie ten widok..bardzo lubię berberysy w różnych konfiguracjach roślinnych mimo że taki uporządkowany jest Twój ogród, to masz mnóstwo roślin a my mamy czym się zachwycać.
Mała Mi to pierwsze moje świeta bez mamy. Wczoraj sobie uświadomiłam,z e żadnych świat ani Wilkanocnych, ani Bozego Narodzenia nigdy nie spędzałam bez mamy. Zawsze byłysmy razem... nigdy nie wyjeżdzałam w tym czasie, zawsze to byy swięta najpierw u mojej mamy a potem od prawie 20 lat każde świeta u mnie z mamą....
Muszę jakoś nauczyć sie spedzać święta na nowo...
W ten cudowny dzień dzień w Niedzielę Wielkanocną z pełnym brzuchem po cudownym światecznym śniadaniu źyczę Wam wszystkiego co najlepsze na Święta spotkań w gronie bliskich Wam ludzi, cudownej ,relaksujacej atmosfery, dużo śmiechu..nooo i niech Wam nie zdarzy się jakowaś katastrroffa, typu : mòj " dżist " zamiast pasty pieczarkowej wypełniajacej moje sztandarowe danie ( czyt. Jajka faszerowane ).. a to tylko..inny majonez tak więc jeszcze raz z całego serca życzę Wam ,żeby się nic takiego nie zdarzyło Wesołych Świat